Παρασκευή, 26 Δεκεμβρίου 2008

Ζητούν λατόμευση στο Δάσος Πάφου

"Φιλελευθερος"
"Το Δάσος Πάφου, ένας από τους τελευταίους εναπομείναντες πνεύμονες πρασίνου της Κύπρου, έχει μπει για τα καλά όπως όλα δείχνουν στο στόχαστρο διαφόρων συμφερόντων. Μετά τα αιτήματα κυνηγετικών συλλόγων για άνοιγμα μέρους του Δάσους για κυνηγετική δραστηριότητα, όπως έγραψε προ ημερών ο «Φ», σειρά πήραν επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα των λατομείων και των σκυροθραυστικών μονάδων να αιτηθούν άνοιγμα τμημάτων του Δάσους Πάφου για σκοπούς λατόμευσης.
Όπως αποκαλύπτει σήμερα ο «Φ», το αίτημα των συγκεκριμένων επιχειρηματικών κύκλων έχει συγκεκριμενοποιηθεί προς τα αρμόδια κρατικά τμήματα και παίρνει ήδη επίσημη μορφή. Οι επιχειρήσεις του κλάδου υποστηρίζουν ότι η δραστηριοποίηση τους εντός του Δάσους κρίνεται πλέον επιβεβλημένη επειδή, σύμφωνα με τις ίδιες, τα αποθέματα στις υπόλοιπες περιοχές δραστηριοτήτων τους έχουν ουσιαστικά εξαντληθεί ή μειωθεί σε βαθμό που δεν επιτρέπει κάλυψη των σημερινών αναγκών της αγοράς.
Τις πληροφορίες του «Φ» επιβεβαίωσε και ο Επίτροπος Περιβάλλοντος, Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, ο οποίος δήλωσε ενήμερος της εξέλιξης αυτής. Το αίτημα για λατόμευση σε τμήματα του Δάσους Πάφου αντιμετωπίζεται ωστόσο με έντονο σκεπτικισμό από κρατικής πλευράς, αφού τυχόν ικανοποίηση ή έστω «δικαιολόγηση» του αιτήματος της βαριάς αυτής βιομηχανίας, κρίνεται ότι θα ανοίξει τους ασκούς του αιόλου για δραματικές αλλαγές σε ένα από τους έσχατους προστατευόμενους φυσικούς πνεύμονες της Κύπρου.
Αρμόδιοι αξιωματούχοι ερωτηθέντες χθες από τον «Φ» αμφισβήτησαν επίσης τη θέση των επιχειρηματιών του σκυροθραυστικού κλάδου περί εξαφάνισης των αποθεμάτων, λέγοντας ότι ο εφοδιασμός της αγοράς, αλλά και η εν πολλοίς παράνομη λατόμευση που διεξάγεται σε διάφορα μέρη της Κύπρου, καταδεικνύουν ακριβώς το αντίθετο.
Οι ίδιοι αξιωματούχοι εκτίμησαν ότι, ούτως ή άλλως, καμία αρμόδια αρχή δεν πρόκειται να αναλάβει το κόστος της προώθησης έστω προς εξέταση ενός τέτοιου αιτήματος, σε μια εποχή που η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί κυρίαρχη πολιτική επιλογή για τα ευρωπαικά κράτη και υπ' αριθμόν ένα πεδίο ελέγχου της Ευρωπαικής Ένωσης."
ΝΤΟΡΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ
[Και μετά σου λένε Καλά Χριστούγεννα ... πως ειναι δυνατό;]

1 σχόλιο:

ttallou είπε...

Και παρόλα αυτά, χρόνια πολλά.

Related Posts with Thumbnails