Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σκυβαλότοπος και λύματα στον Ατσά

Άλλοι σχεδιάζουν επισκέψεις σε εξωτικά μέρη και εγώ σε σκυβαλότοπους !
Χτες επιστρέφοντας από μια παρουσίαση που είχα σε σχολείο σταμάτησα στο σκυβαλότοπο του Ατσά ένα χώρο που πάντα ήθελα να επισκεφθώ (άραγε να πάω σε κανένα γιατρό για εξέταση;)
Ο λόγος είναι ότι εκεί καταλήγουν - παράνομα - και τα λύματα μεγάλης περιοχής του Τροόδους. Αυτά μου είχαν αναφέρει και πράγματι ....

Η παρουσίαση με φωτογραφίες είναι εδώ.
From 2008_04_14-At...

Σχόλια

Ο χρήστης Aceras Anthropophorum είπε…
Mmm. Θωρούμεν τζαι τες ανακυκλωμένες πλαστικές σακούλες που χρειάζονται 91% λιγότερη ενέργεια για να ανακυκλωθούν σύμφωνα με την θέση του συνδέσμου βιομηχάνων πλαστικού.

Είναι χρέη προς τα παιθκιά τους όλα αυτά κύριε Θεοπέμπτου. Στες χώρες της Ευρώπης, οι πρώην χωματερές είναι καμένη γή. Στην κυριολεξία. Για να ξαναχρησημοποιηθεί αυτή η γή, έρκετε ένας σιοίρος, κάμνει εξκαφήν 2, 4, 6, 8 μέτρα βάθος ανάλογα με το πόσον βαθκιά εισχόρησεν η ρύπανση των παταριών, των βαρέων μέταλλων των ηλεκτρονικών συσκευών, του μόλυβδου που τα θερμόμετρα, που τα pcp, τους αμίαντους, τα πλαστικά, τα υπολύμματα των χημικών, τα υπολύμματα των πογιών, ότι φανταστεί ο νούς, όπως λαλείται τζαι σείς. Το χώμα περνά που φούρνο 2000 βαθμων και τα πάντα κρούζουν και το χώμα ξαναέρχεται πίσω νεκρό.

Αυτά κοστίζουν στην σημερινή γενιά των δυτικοευρωπαίων οι χωματερές του 60, 70, 80. Αυτόν θα στοιχίσει στα μωρούθκια του δημοτικού σήμερα στην Κύπρο όταν θα γινούν 30 χρονών τζαι θα πληρώνουν φόρους.
Ο χρήστης stalamatia είπε…
Από κάτω είναι αυλάκι με νερό? Και ρίξανε μέσα σκουπίδια?Ή μήπως δεν βλέπω καλά?
Ο χρήστης Theopemptou είπε…
@Aceras
Εδω έχω καταγγελία για σπίτι που χτίστηκε πάνω από σκουπιδότοπο! Πήγαν να φυτέψουν τον κήπο τους και βρήκαν τα σακούλια με τα σκουπίδια!
Κατάγγειλα περιοχή έκτασης γηπέδου ποδοσφαίρου και βάθους μέχρι 20 μέτρων ου την μπάζωσαν με αυτοκίμητα ψυγεία και διάφορα άλλα και απλά τον υποχρέωσαν (με προσβάσεις ο τύπος) να βάλει χώμα από πάνω. Έχω αναφορά πιο παλιά στο blog. Μην αγοράσεται οικόπεδο στην περιοχή κόκκινε στο Τσέρι αν δεν το δείτε πρώτα από το Google Earth και θα καταλάβετε!

@Stalamatia
Παλιά όταν έβρεχε ήταν ποταμός, τώρα αυτά που βλέπεις είναι τα λύματα που πετούν καθημερινά!
Τα υπόγεια νερά της περιοχής και ο Κλάριος ποταμός που οι πηγές του είναι στο Τρόοδος και το νερό πολύ καλό΄, μέχρι να φτάσει εδώ είναι μολυσμένος με λύματα που πετούν οικοινότητες γιατί οι λάκκοι δεν απορροφούν πλέον και έτσι τα λύματα καταλήγουν στον ποταμό. Όι βοθαρτζιήδες της περιοχής τα πετούν στον σκυβαλότοπο του Ατσά!
Να δείτε τι κάνουν ώσπου να φτάσουν στην Βαθκειά Γωνιά!
Πραγματικό αίσχος!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Έχεις Θερμοσυσσωρευτές;

Τα πιο πολλά από τα παράπονα που ακούγονται για ψηλούς λογαριασμούς του ηλεκτρισμού είναι από ιδιοκτήτες θερμοσυσσωρευτών οι πιο πολλοί από τους οποίους δεν έχουν γνώση για το πώς λειτουργεί το σύστημα θέρμανσης τους. Φυσικά το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει ο οποιοσδήποτε ιδιοκτήτης είναι να μελετήσει τη δυνατότητα θερμομόνωσης του κτηρίου, να μειώσει τις απώλειες με χοντρές κουρτίνες και να κλείσει τις χαραμάδες κάτω από πόρτες και παράθυρα με τα ειδικά λάστιχα που κυκλοφορούν στην αγορά. Ο θερμοσυσσωρευτής δεν είναι τίποτα άλλο από ένα μονωμένο κιβώτιο γεμάτο πυρότουβλα τα οποία θερμαίνονται με ηλεκτρισμό. Όταν εμείς χρειάζεται να θερμάνουμε το χώρο τότε ανοίγει μια δίοδος μέσω της οποίας περνά ο αέρας μέσα από τα τούβλα και περνά ζεστός στο δωμάτιο. Στους εντελώς απλούς θερμοσυσσωρευτές υπάρχουν μόνο δύο ρυθμίσεις. Το ένα κουμπί ρυθμίζει πόσο πολύ θα βράσουν τα τούβλα (input) και η θερμότητα που φυλάγεται έχει επίσης άμεση σχέση με τη δυναμικότητα του αφού στην α

Πάρκο της Ακαδημίας .. .. bye bye

Τα πιο κάτω είναι από τη Μελέτη Εκτίμησης Επιπτώσεων στο Περιβάλλον για το κυκλικό κόμβο στη γωνία του πάρκου και του Αλουμίνιουμ Tower στη Λευκωσία   Αυτές είναι οι απόψεις που υπόβαλε το Τμήμα Δασών για το έργο. Όταν τις διαβάσετε θα δείτε και γιατί το Τμήμα Δασών είναι πολύ ψηλά στην εκτίμησή μου. "«...οι επιπτώσεις από τη δημιουργία του κόμβου στο Εθνικό Δασικό Πάρκο της Παιδαγωγικής Ακαδημίας θα είναι σημαντικότατες. Συμφώνως του σχεδίου, μια έκταση 20.825 τετρ. μέτρων σε έναν από τους σημαντικότερους πνεύμονες πρασίνου της Λευκωσίας θα αποψιλωθεί ενώ μια άλλη έκταση του θα επηρεαστεί από έργα που θα γίνουν μελλοντικά για τη διαπλάτυνση της λεωφόρου Αγλατζιάς. Το Εθνικό Δασικό Πάρκο με τις πολλές αναψυχικές διευκολύνσεις που διαθέτει, χρησιμοποιείται σήμερα έντονα για σκοπούς αναψυχής και άθλησης . Όπως είναι επίσης γνωστό, στο χώρο του Πάρκου στεγάζεται το Πανεπιστήμιο Κύπρου το οποίο οι φοιτητές αξιοποιούν για διάφορους σκοπούς" Αλλού λέει: «...πιστεύουμε ό

Θέλουν καταστρέψουν τα πάρκα Ακαδημίας & Αθαλάσσας

Έχει χρόνια που θέλουν να καταστρέψουν το Πάρκο Ακαδημίας και της Αθαλάσσας. Το πιο κάτω απόσπασμα από τον προϋπολογισμό της Πολεοδομίας ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1608 - ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΗΣΕΩΣ (γ) €300.000, που προορίζονται να καλύψουν μέρος της δαπάνης κατασκευής του έργου «Νότια επέκταση της Λεωφόρου Ακαδημίας στην Αγλαντζιά , τμήμα από τη Λεωφόρο ΡΙΚ, μέχρι την Οδό φυτωρίου στην Αγλαντζιά ». Ο δρόμος αυτός, αποτελεί ακτινωτό Δρόμο Πρωταρχικής Σημασίας του Τοπικού Σχεδίου Λευκωσίας, ο οποίος θα εξυπηρετεί τις οχηματικές διακινήσεις από τη νοτιοδυτική περιοχή της Λευκωσίας προς το κέντρο της πόλης και αντιστρόφως. Η βόρεια προέκταση του δρόμου αυτού, από τη συμβολή του με τη Λεωφόρο ΡΙΚ, μέχρι και τη συμβολή του με τη Λεωφόρο Αγλαντζιάς (Λεωφόρος Ακαδημίας), υλοποιήθηκε παλαιότερα με βάση Ρυθμιστικό Σχέδιο που ετοιμάστηκε από το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως και λειτουργεί, με διατομή τεσσάρων λωρίδων κυκλοφορίας, λωρίδα πρασίνου και ποδηλατόδρομο. Το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως ετοίμασε Ρ