Τετάρτη, 5 Σεπτεμβρίου 2007

Οργανισμός Ανάπτυξης Γης - Οικολογικά Σπίτια

Πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση με τον Οργανισμό Ανάπτυξης Γης που ζήτησα, με στόχο την εθελοντική εφαρμογή οικολογικών προτύπων στα σπίτια που σχεδιάζουν και κατασκευάζουν για οικογένειες χαμηλών εισοδημάτων.
Βλέπε επίσης και το σχετικό θέμα στις 21/08/2007 Οικολογικά πρότυπα για σπίτια

Πριν λίγες μέρες ζήτησα ανεπίσημα από το ΕΤΕΚ αν ενδιαφέρονται να συνεργαστούμε για την ετοιμσία των προτύπων αλλά ακόμη δεν πήρα απάντηση.

2 σχόλια:

laco είπε...

Αγαπητέ κύριε Θεοπέμπτου,
Διαβάζοντας τα πιο κατω περι οικολογικων σπιτιων αμέσως ενιωσα την ανάγκη να τονίσω την μέγιστη σημασια της δημιουργιας οικολογικής συνείδησης στον πολιτη και επομενως στα νοικοκυρια.
Σε προσφατη μου επισκεψη στην Γερμανια παρατηρησα πωσ εξω απο συγκεκριμενεσ υπεραγορες υπαρχουν μηχανες ανακυκλωσης (πλαστικές και γυάλινες μπουκάλες)όπου ο καταναλώτής με αντάλλαγμα ένα μικρό αντίτιμο το οποίο μπορει να εξαργυρωσει σε μετέπειτα αγορές του στην υπεραγορα, μπορει να εχει άμεση πρόσβαση στην ανακύκλωση.
Αυτό που θα ήθελα να τονίσω είναι την έλλειψη επαρκών, έστω κάδων ανακύκλωσης, την στασιμότητα του κεφαλαίου ανακύκλωση, και την έλλειψη παροχής κινήτρων στην απλή νοικοκυρά στο να προχωρά στην ανακύκλωση. Ας υπάρχει υπερπροσφορά μέσων ανακύκλωσης είτε απο το δημόσιο είτε απο ιδιωτικούς φορείς. Ας γίνουν μέρος της καθημερινότητας μας.

ευχαριστώ πολύ.

Ανώνυμος είπε...

Δε νομίζω πως χρειάζονται κίνητρα απο την πολιτεία για να ανακυκλώνουμε. Κάδοι ανακύκλωσεις χρειάζονται(που δεν υπάρχουν) και πληροφόρηση του κόσμου για την αναγκαιότητα της δραστηριοποιησής μας.Ένα θα πρέπει να είναι το κίνητρο μας η ανάγκη για ποιότητα ζωής.

Related Posts with Thumbnails