Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Lets Do It Cyprus τα πρώτα στοιχεία

Σήμερα ήταν μια σημαντική μέρα για το περιβάλλον του τόπου μας αφού είχαμε την μεγαλύτερη εκστρατεία καθαρισμού που έγινε ποτέ στο νησί μας σαν μέρος της διεθνούς εκστρατείας Lets Do It World.

Τα αποτελέσματα μέχρι τη 1μμ και με βάση την αναφορά που έχουν κάνει στα τοπικά γραφεία ελέγχου σε όλη την Κύπρο, για τα πρώτα περίπου 2270 άτομα που έχουν δηλώσει λεπτομερεί στοιχεία για 200 σημεία καθαρισμού, είναι ότι έχει γίνει συλλογή 224 σακουλιών με μόνο τενεκεδάκια που θα πάνε στον οργανισμό Cans For Kids, 850 σακούλια με ανακυκλώσιμα υλικά PMD που θα πάνε στην ανακύκλωση και 990 μεγάλα σακούλια με σκουπίδια.
Τα στοιχεία όμως δεν έχουν ακόμη συμπληρωθεί αφού πολλές ομάδες ιδίως από αυτές που είχαν κάνει την δική τους οργάνωση δεν έχουν ακόμη δώσει αναφορά.
Τελική αναφορά της εκστρατείας θα γίνει σε δημοσιογραφική διάσκεψη που θα γίνει σε λίγες μέρες.
Οι καθαρισμοί έγιναν σε πόλεις και κοινότητες, στην ύπαιθρο, σε φράγματα, ποταμούς, δάση, σε απότομη περιοχή από ειδικούς διασώστες με σχοινιά και καθαρισμού του βυθού από τοπική ομάδα δυτών στον Ακάμα.

Χαρακτηριστική αντίδραση πολλών που έχουν συμμετέχει στον καθαρισμό είναι η το αρνητικό συναίσθημα που αντίκρισαν όταν επισκέφθηκαν τους χώρους αφού πολλοί δεν γνώριζαν πόσο λερωμένες είναι ορισμένες περιοχές ακόμη και σε πόλεις, με σκουπίδια όλων των ειδών.
 
Να υπενθυμίσουμε ότι το τσιμεντοποίο Βασιλικού δεχόταν φορτηγά με ελαστικά, το ΧΥΤΑ Πάφου, το ΧΥΤΥ στην Κόσιη, και οι επαρχιακοί σκυβαλότοποι δέχονταν τα υλικά χωρίς χρέωση, οι ανακυκλωτές μετάλλων δέχονταν τα μέταλλα που είχαν συλλεγεί και οι εταιρείες ανακύκλωσης ηλεκτρονικού και ηλεκτρικού εξοπλισμού δέχονταν όλες τις παλιές συσκευές που βρίσκονταν στους χώρους.
Φωτογραφίες από τις δράσεις των διαφόρων εθελοντικών ομάδων, κυβερνητικών τμημάτων, ημικρατικών οργανισμών, Κοινοτήτων και Δημοτικών αρχών θα βρείτε πολλές στο Facebook.
Πρέπει επίσης να ευχαριστήσουμε το μεγάλο μας χορηγό που ήταν η εταιρεία Alpari, την CYTA και τους πολλούς υποστηρικτές της εκστρατείας αυτής τη διοργάνωση της οποίας ανάλαβε μια ομάδα εθελοντών, τους αφανής ήρωες που εργαζόταν μέρα νύχτα εδώ και πολύ καιρό με πενιχρά μέσα να κάνει όλη αυτή τη διοργάνωση.

Τέλος πρέπει να ευχαριστήσουμε και όλα τα ΜΜΕ που στήριξαν την εκστρατεία με εκπομπές αλλά και με τη δωρεά μετάδοση των διαφημίσεων μας.

Πέρα από το δικό μου χρόνο και τη χρήση των γραφείων του επιτρόπου για τις συναντήσεις δεν έχει ζητηθεί κονδύλι από το κράτος για την εκστρατεία.

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Συγχαρητήρια σε όλους όσους βοήθησαν στο να πραγματοποιηθεί το Let's Do It Cyprus.

Όμως είναι κρίμα που χιλιάδες ευαισθητοποιημένα άτομα καθαρίζουν αυτά που χιλιάδες αναίσθητοι λερώνουν.

Let's Not Trash Cyprus!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Άρχισε η ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών ... επιτέλους!

Ξεκίνησε η συγκέντρωση παλιών ηλεκτρικών συσκευών για την ανακύκλωσή τους Δώστε τις συσκευές σας Μέχρι να παραλάβουν τις πρώτες συσκευές από τους καταναλωτές, οι ανακυκλωτές ασχολούνται με τα παλιά τερματικά που είχαν αποσύρει οι κυβερνητικές υπηρεσίες Με τις συσκευές που φυλάσσονταν από καιρό σε υποστατικά στους Εργάτες και το Γέρι ξεκίνησε τη λειτουργία του το σύστημα ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών. Η εταιρεία Wee Electrocyclosis, η οποία διαχειρίζεται το σύστημα, ανακοίνωσε το περασμένο Σάββατο ότι οι καταναλωτές μπορούν στο εξής να αφήνουν τις παλιές τους συσκευές στα καταστήματα των 148 εταιρειών που είναι συμβεβλημένες (η λίστα τους είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα www.electrocyclosis.com.cy). Οι πρώτες συσκευές από ανακυκλωτές δεν έχουν ακόμη φτάσει στην Electrocyclosis, η οποία, ωστόσο, ξεκίνησε την προώθηση στους ανακυκλωτές των παλιών συσκευών που είχαν συγκεντρωθεί από οργανισμούς και υπηρεσίες στις αποθήκες της, αφού μόνο στο υποστατικό στους Εργάτες είχαν συσσωρευθεί περί

Έχεις Θερμοσυσσωρευτές;

Τα πιο πολλά από τα παράπονα που ακούγονται για ψηλούς λογαριασμούς του ηλεκτρισμού είναι από ιδιοκτήτες θερμοσυσσωρευτών οι πιο πολλοί από τους οποίους δεν έχουν γνώση για το πώς λειτουργεί το σύστημα θέρμανσης τους. Φυσικά το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει ο οποιοσδήποτε ιδιοκτήτης είναι να μελετήσει τη δυνατότητα θερμομόνωσης του κτηρίου, να μειώσει τις απώλειες με χοντρές κουρτίνες και να κλείσει τις χαραμάδες κάτω από πόρτες και παράθυρα με τα ειδικά λάστιχα που κυκλοφορούν στην αγορά. Ο θερμοσυσσωρευτής δεν είναι τίποτα άλλο από ένα μονωμένο κιβώτιο γεμάτο πυρότουβλα τα οποία θερμαίνονται με ηλεκτρισμό. Όταν εμείς χρειάζεται να θερμάνουμε το χώρο τότε ανοίγει μια δίοδος μέσω της οποίας περνά ο αέρας μέσα από τα τούβλα και περνά ζεστός στο δωμάτιο. Στους εντελώς απλούς θερμοσυσσωρευτές υπάρχουν μόνο δύο ρυθμίσεις. Το ένα κουμπί ρυθμίζει πόσο πολύ θα βράσουν τα τούβλα (input) και η θερμότητα που φυλάγεται έχει επίσης άμεση σχέση με τη δυναμικότητα του αφού στην α

Τι μου έγραψε ο Aceras για το λανεϊτ

Το πιο κάτω σχόλιο του Acera από την ανάρτηση μου με τίτλο " Η εύκολη πρόσβαση στην αγορά δηλητηρίων ". Πρέπει να το διαβάσετε : Aceras Anthropophorum είπε... Η γειτόνισσα μου ετοιμάζετουν να πάει στον γάμο της ανιψιάς της με τον άντραν της τζαι τα μωρά. Είπεν του αντρός της να βάλει μιαν κρεβάταν κότσιινην. Τζείνος εν έθελεν να βάλει κρεβάταν. Ο ένας το πειν του ο άλλος το ξύν του ο καφκάς επήρεν φωθκιάν. Αρπάσσει η κοπελλούα το ποτσίν του λανέιτ που πας το παράθυρον τζιαι λαλεί του αντρός της πας τα νεύρα της: Αν συνεχίσεις έτσι θα το πιώ. Έκαμεν πους το είπιεν. Άλλοι λαλούν ότι επροσποιήθηκεν ότι το είπιεν τζαι όσον τζαι έντζιησεν πας τα σιείλης της που το απορροφήσαν. Άλλοι λαλούν ότι είπιεν το μισόν ποτσίν τζαι η κουβέντα της προσποίησης ήταν για να την θάψει ο παπάς. Όπως τζαι να έχει η υπόθεση, αν είχεν νόμον όπως τον προτείνετε, η κοπελιά δεν θα επήεννεν τζει που επήεν στα κοσπέντε της τζαι να μαυρίσουν θκυό οικογένειες. Όσος κίνδυνος υπάρχει για τα ζώα τζαι τα φυτ