Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Είχα δίκαιο ... και οι ανησυχίες μου :(

Την περασμένη Παρασκευή πήγα σε μια ολοήμερη εκδήλωση λυκείου στη Λάρνακα.
Είχα καταλάβει λάθος τι έπρεπε να κάνω αλλά επέζησα...
Εκεί όμως ήταν και ο Τάσος Μητσόπουλος και ο Τάκης Χατζηγεωργίου. Κουβεντιάσαμε αρκετά για να θυμηθώ ξανά γιατί  αυτοί οι 2 άνθρωποι μου αρέσουν. Ανήκουν σε αντίθετα κόμματα αλλά άμα είναι να συζητάς τα προβλήματα του τόπου αυτό δε φαίνεται.

Είχα και μια συζήτηση για το επίπεδο του κόσμου και το Facebook.
Εμένα με βασανίζει πολύ το θέμα ... αν διαβάσει κανείς τα σχόλια που γράφουν π.χ. σε άρθρα του Πολίτη, η ανταλλαγή απόψεων και επιχειρημάτων σχεδόν ανύπαρκτη και η ευκολία με την οποία βρίζουν και κατηγορούν τους πάντες ανησυχητική.
Το επίπεδο πολιτισμού μας είναι χαμηλό;
Ο νούσιμος ο κόσμος δε μιλά, δεν ακούγεται.
Το μέλλον αυτού του τόπου με ανησυχεί, και όποτε μιλώ με εκπαιδευτικούς στις επισκέψεις μου στα σχολεία ανησυχώ ακόμη περισσότερο!

Σχόλια

Ο χρήστης Aceras Anthropophorum είπε…
Πρίν λλίον τζιαιρόν έπιασεν με μια βαθκειά κατάθλιψη που τούτα που θωρώ που γράφουν πας το ίντερνετ οι Κυπραίοι. Άμαν έρτω όμως τζιεικάτω τζιαι μιλας με τον άλλον τζιαι θωρείς τον μες τα μμάθκια, δεν ηβρίσκεις έναν που να τους ημιάζει αυτούς του γαδάρους. Η θεωρία μου είναι ότι επειδή είμαστιν ήπιος λαός, μαλλαππάππες τζιαι δειλοί αθρώποι, ούλλον τούτον το frustration που συνάεται φκάλλουν το πολλοί πας το ίντερνετ που δεν τους κοστίζει τίποτε. Μιλώντας γεννικά βέβαια, διότι έχει μέσα μέσα τζιαι κάτι νούμερα...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τζιαι μενα τουτη εν η γνωμη μου.
Παρτε π.χ την αστυνομια.Μολις βρεθει μπροστα που κανα φταιχτη ,αμεσως εγω εν τζιαι.Ο Κυπραιος εν δειλος, σιέσης που λαλουμεν, οτι καμει θελει κάλυψη.Μολις βρεθει μονος του συνάεται.
Γενικα επισης ισχυει και το οτι εν εμαθε να σκέφτεται.
Εμιλησα με παααααρα πολυ κοσμο με την υποθεση του μαρι.Ανθρωποι που εκατεβηκαν κατω στο προεδρικο για διαμαρτυρια.Δεν ηβρα ΕΝΑ που να μου δωσει να καταλαβω οτι εισει δομημενη σκεψη για την παρουσια του ποξω που το προεδρικο.
Οι πλειστοι ηταν αδρωποι που εν εχωνευκαν τον χριστοφκια τζιαι ηταν μια καλη ευκαιρια για να φυει.

Τζιαι πολλα αλλα τεθκια.
Παρτε παραδειγματα και γενικοτερα.Ποσες φορες ακουσετε κυπραιο στο εξωτερικο να εμπλεκεται σε φατριες εγκληματα , να εσιει κακο ονομα κτλ.Εγω εν ακουσα καμια φορα αλλα σιουρα εννα υπαρχει.Το πραμα oμως εν σπανιο.Συγκεκριμενα ακουσα ονομα ,μεσα στους ταραξιες προσφατως στο λονδινο , που μαλλον επαραπεμπε σε κυπραιο και τουτο διοτι ηταν μες στη μαζα.

Γνωστη εν τζιη περιπτωση του Ξενη.Ανθρωπος οικογενειαρχης και με κοπελλουι εξιτιμαζε χυδαιως γιατι ενομιζε οτι ηταν ανωνυμος.Μολις ομως εγινε απο τους πολλους και ανωνυμους ο ενας και επωνυμος εγινε κουρκουτας που τα χρωματα αντροπης που αλλαζε.

Τωρα αν μες στα σχολεια εν αναλαμβανουν να φτιάξουν συμεριφορες φταισειν παρα πολλα τζιοι δασκαλοι

Andreas
Ο χρήστης astronaftis είπε…
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ο χρήστης astronaftis είπε…
απογοητεύεσαι από αυτά που σου περιγράφουν ή που τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς;

εν αληθινή απορία, εν το παίρνω προσωπικά επειδή είμαι δάσκαλος.
Ο χρήστης Theopemptou είπε…
Απογοητεύομαι από αυτά που βλέπω από μόνος μου αλλά και αυτά που ακούω από τους εκπαιδευτικούς.
Έχει σχολεία που μοιάζουν με φρούρια, βλέπεις πολλούς μαθητές να είναι εκτός ελέγχου και δεν έχω καταλάβει να γίνεται μια σοβαρή προσπάθεια να βελτιωθεί η κατάσταση.
Έχει σχολεία που θαύμασα την αντοχή των εκπαιδευτικών να πάνε δουλειά το πρωί ...
Ο χρήστης astronaftis είπε…
τζι εγώ νιώθω ότι επιάμεν την κατηφόρα τζαι μαραζώννω. θωρώ το τζαι στο χωρκό μου που έρκεται σου να σηκωθείς να φύεις να μεν βλέπεις τι γίνεται γυρό σου. που σκουπίθκια, εκσκαφές, κακόγουστα σπίθκια τζαι μαχαζιά, φασαρία, πολλά αυτόκίνητα τζαι δεν ξέρω τι άλλο. οι μιτσιοί μες τις καφετέριες να δουν την μάππαν. εν έχουν όρξη για τίποτε άλλο κυριολεκτικά.
Ο χρήστης Αντρέας είπε…
Επίτροπε, είμαστε σε ελεύθερη πτώση και δεν βλέπω να υπάρχει δομημένη προσπάθεια για αλλαγή (προέρχομαι από ένα κύκλο με πολλούς εκπαιδευτικούς εδώ και δεκαετίες). Εδώ και λίγα χρόνια η παιδεία έχει παραμεριστεί και έχει υπάρξει μία επιβολή ακραίων κομματικών/πολιτικών ιδεοληψιών οι οποίες δοκιμάστηκαν και απέτυχαν σε κάποιες χώρες του Δυτικού κόσμου. Το τραγικό είναι ότι με μία διαφορά φάσης 10-15 χρόνων υπάρχει μία φανατική προσπάθεια να επιβληθούν στα κυπριακά σχολεία. Αυτό που περιμένουν οι εκπαιδευτικοί τώρα είναι το πλήρες τουμπάρισμα μας και την κοινωνία να επιβάλει στους κομματικούς φωστήρες την αναγκαία αλλαγή όπως έγινε και στο εξωτερικό.

Όσο για το ίντερνετ η συμπεριφορά μας σε αυτό, και εκτός, παραλληλίζει αυτήν που υπάρχει και σε άλλες χώρες. Δεν είμαστε και τόσο διαφορετικοί. Όπως δήλωσε και ο Dilbert σε ένα από τα καρτούν του: "Where did you learn to debate? On the internet?" Παρακολουθώντας συζητήσεις σε διάφορες γλώσσες βλέπεις την ίδια ακραία συμπεριφορά που βλέπεις στην Κύπρο όμως βλέπεις και μία καλλιέργεια και μόρφωση που δεν βλέπεις στον κυπριακό διαδικτυακό χώρο.
Ο χρήστης Neo είπε…
einai pragmati anisixitiko.

Ektos apo tis vrisies einai kai i 3ediantropi kai entoni ekdilosi misous gia otidipote 3eno (idietera otan afto prokite gia anthropous)!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Όντως είναι ανησυχητικό το θέμα που θέτετε κ. Θεοπέμπτου. ΈΧει καιρό που τελείωσα το Λύκειο, αλλά θυμάμαι σταθερά ένα δάσκαλο να παραδίδει μάθημα, να μιλάει, να μιλάει και να μιλάει και άντε και κάποιες ερωτήσεις/ασκήσεις(αν επρόκειτο για φυσικές επιστήμες)για το σπίτι. Καμία ευκαιρία για έρευνα, διερεύνηση, κάτι διαφορετικό και εναλλακτικό, μία διαλογική αντιπαράθεση μέσα στην τάξη, ένα παιχνίδι ρόλων, ένα ομαδικό project, καμία διασαφήνιση αξιών.. Δεν ξέρω αλλά αυτό που εκλάμβανα ότι είναι το ζητούμενο του σχολείου είναι οι γνώσεις, καθώς μαθαίναμε κάτι παπαγαλία και πηγαίναμε και το γράφαμε, πιάναμε και καλό βαθμό και ήμασταν και περήφανοι..Γιατί αυτό θέλει η κοινωνία, ανθρώπους με γνώσεις (άλλο ζήτημα αν τελικά τις αποκτούμε αυτές στο σχολείο), ανθρώπους που θα σπουδάσουν και θα μπουν στην αγορά εργασία. Δεν ενδιαφέρει η ολοκληρωμένη ανάπτυξη του ατόμου.. Τώρα στο μεταπτυχιακό κατάλαβα ότι το σχολείο και η εκπαίδευση έχει ως στόχο να προάγει και αξίες, δεξιότητες, στάσεις, ικανότητες. Τώρα κατάλαβα την αποτυχία της δημόσιας εκπαίδευσης(μιλώ εξ όσων έζησα). Τι να πω, ελπίζω να μην ίσχυε παντού η κατάσταση που γνώρισα,αλλα σίγουρα υπάροχυν πολλά τέτοια παραδείγματα. Σίγουρα υπάρχουν και φωτεινά παραδείγματα εκπαιδευτικών.
Χ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τώρα πώς από ένα σχόλιο για την κατάντια ΜΑΣ, το γυρίσατε στους εκπαιδευτικούς χωρίς ίσως να έχετε ιδέα το τι γίνεται στα σχολεία, ένας Θεός ξέρει. Φυσικά είναι στοιχείο… του πολιτισμού μας να φταίνε όλοι εκτός από τους εαυτούς μας, την οικογένειά μας και το κόμμα μας. Σίγουρα υπάρχουν και φωτεινά παραδείγματα… ανώνυμων περιηγητών στο ίντερνετ.

Κώστας Μιχαήλ
Ο χρήστης antioxlos είπε…
καλά λέτε για τον Πολίτη. όπως σε όλα τα ελληνόφωνα βιντεο του youtube θα βρεθούν να τσακώνονται ακόμα και για τα κινούμενα σχέδια, έτσι και στον Πολίτη που δίνει την ευκαιρία σε χρήστες του Facebook να αφήσουν σχόλιο, βλέπεις τους περισσότερους να έχουν επιθετική στάση με όσους διαφωνούν και ιδιαίτερα όσοι έχουν ψευδώνυμα να βρίζουν με ιδιαίτερη ευκολία.

αυτές τις μέρες έχουμε μεγάλη πρόσβαση σε τρόπους επικοινωνίας αλλά δεν βελτιωθήκαμε σε τρόπους
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τουτο που ειπα για την δειλια!!!
Συμφωνω με τον AST και την ανωνυμια.
Τζινοι που εν οι πιο επιθετικοι εν τζινοι που εν εχουν προφιλ !.
Οσο για τους δασκαλους καθηγητες κτλ ενα εχω να πω.
Μια ζωη και το δημοτικο και το γυμνασιο κτλ που τους 10 οι μαξιμουμ 3 ναταν εξαιρετικοι και να εχαιραν τις εκτιμησεις ολων μας.Οι αλλοι ουλλοι απλα για αγγαρεια.Τουτο φαινεται και στο ποσο οπισθοδρομικοι ενει.

Andreas

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Άρχισε η ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών ... επιτέλους!

Ξεκίνησε η συγκέντρωση παλιών ηλεκτρικών συσκευών για την ανακύκλωσή τους Δώστε τις συσκευές σας Μέχρι να παραλάβουν τις πρώτες συσκευές από τους καταναλωτές, οι ανακυκλωτές ασχολούνται με τα παλιά τερματικά που είχαν αποσύρει οι κυβερνητικές υπηρεσίες Με τις συσκευές που φυλάσσονταν από καιρό σε υποστατικά στους Εργάτες και το Γέρι ξεκίνησε τη λειτουργία του το σύστημα ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών. Η εταιρεία Wee Electrocyclosis, η οποία διαχειρίζεται το σύστημα, ανακοίνωσε το περασμένο Σάββατο ότι οι καταναλωτές μπορούν στο εξής να αφήνουν τις παλιές τους συσκευές στα καταστήματα των 148 εταιρειών που είναι συμβεβλημένες (η λίστα τους είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα www.electrocyclosis.com.cy). Οι πρώτες συσκευές από ανακυκλωτές δεν έχουν ακόμη φτάσει στην Electrocyclosis, η οποία, ωστόσο, ξεκίνησε την προώθηση στους ανακυκλωτές των παλιών συσκευών που είχαν συγκεντρωθεί από οργανισμούς και υπηρεσίες στις αποθήκες της, αφού μόνο στο υποστατικό στους Εργάτες είχαν συσσωρευθεί περί

Έχεις Θερμοσυσσωρευτές;

Τα πιο πολλά από τα παράπονα που ακούγονται για ψηλούς λογαριασμούς του ηλεκτρισμού είναι από ιδιοκτήτες θερμοσυσσωρευτών οι πιο πολλοί από τους οποίους δεν έχουν γνώση για το πώς λειτουργεί το σύστημα θέρμανσης τους. Φυσικά το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει ο οποιοσδήποτε ιδιοκτήτης είναι να μελετήσει τη δυνατότητα θερμομόνωσης του κτηρίου, να μειώσει τις απώλειες με χοντρές κουρτίνες και να κλείσει τις χαραμάδες κάτω από πόρτες και παράθυρα με τα ειδικά λάστιχα που κυκλοφορούν στην αγορά. Ο θερμοσυσσωρευτής δεν είναι τίποτα άλλο από ένα μονωμένο κιβώτιο γεμάτο πυρότουβλα τα οποία θερμαίνονται με ηλεκτρισμό. Όταν εμείς χρειάζεται να θερμάνουμε το χώρο τότε ανοίγει μια δίοδος μέσω της οποίας περνά ο αέρας μέσα από τα τούβλα και περνά ζεστός στο δωμάτιο. Στους εντελώς απλούς θερμοσυσσωρευτές υπάρχουν μόνο δύο ρυθμίσεις. Το ένα κουμπί ρυθμίζει πόσο πολύ θα βράσουν τα τούβλα (input) και η θερμότητα που φυλάγεται έχει επίσης άμεση σχέση με τη δυναμικότητα του αφού στην α

Τι μου έγραψε ο Aceras για το λανεϊτ

Το πιο κάτω σχόλιο του Acera από την ανάρτηση μου με τίτλο " Η εύκολη πρόσβαση στην αγορά δηλητηρίων ". Πρέπει να το διαβάσετε : Aceras Anthropophorum είπε... Η γειτόνισσα μου ετοιμάζετουν να πάει στον γάμο της ανιψιάς της με τον άντραν της τζαι τα μωρά. Είπεν του αντρός της να βάλει μιαν κρεβάταν κότσιινην. Τζείνος εν έθελεν να βάλει κρεβάταν. Ο ένας το πειν του ο άλλος το ξύν του ο καφκάς επήρεν φωθκιάν. Αρπάσσει η κοπελλούα το ποτσίν του λανέιτ που πας το παράθυρον τζιαι λαλεί του αντρός της πας τα νεύρα της: Αν συνεχίσεις έτσι θα το πιώ. Έκαμεν πους το είπιεν. Άλλοι λαλούν ότι επροσποιήθηκεν ότι το είπιεν τζαι όσον τζαι έντζιησεν πας τα σιείλης της που το απορροφήσαν. Άλλοι λαλούν ότι είπιεν το μισόν ποτσίν τζαι η κουβέντα της προσποίησης ήταν για να την θάψει ο παπάς. Όπως τζαι να έχει η υπόθεση, αν είχεν νόμον όπως τον προτείνετε, η κοπελιά δεν θα επήεννεν τζει που επήεν στα κοσπέντε της τζαι να μαυρίσουν θκυό οικογένειες. Όσος κίνδυνος υπάρχει για τα ζώα τζαι τα φυτ