Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2011

Η πρώτη επίσημη ανακύκλωση μπάζων


 Πήρα αυτή την ανακοίνωση:

«πράσινα» σκύρα από τη ΜΣ Σκύρα Βάσας
 
Τέλος στην ανεξέλεγκτη απόρριψη χρησιμοποιηθέντων δομικών υλικών βάζει η εταιρεία ΜΣ (ΣΚΥΡΑ) ΒΑΣΑΣ, η οποία στα πλαίσια της επέκτασης των εργασιών της, έχει εξασφαλίσει άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας Μονάδας για Επεξεργασία/ Αξιοποίηση Αποβλήτων από Εκσκαφές, Κατασκευές και Κατεδαφίσεις (Α.Ε.Κ.Κ.) από τη Συμβουλευτική Επιτροπή Διαχείρισης Αποβλήτων (Σ.Ε.Δ.Α) του υπουργείου Εσωτερικών.
Η υπερσύγχρονη μονάδα θα εγκατασταθεί το συντομότερο δυνατόν στη κοινότητα Βάσα Κελλακίου της επαρχίας Λεμεσού,  εντός της περιοχής του λατομείου της εταιρείας.  Η μονάδα θα ανακυκλώνει δομικά υλικά που θα προέρχονται από κατεδαφίσεις κτηρίων, υπολείμματα εργοταξίων κλπ, από τα οποία θα παράγονται κυρίως ανακτημένα σκύρα για χρήση ως υποστρώματα σε διάφορα έργα στον τομέα των κατασκευών.
Το έργο αναμένεται να εξυπηρετήσει τις ανάγκες ανακύκλωσης τόσο της επαρχίας Λεμεσού όσο και ευρύτερα τις υπόλοιπες επαρχίες της Κύπρου.  Με τη λειτουργία της μονάδας και την ανακύκλωση των δομικών υλικών θα υποβοηθηθεί ουσιαστικά η προσπάθεια ιδιωτών αλλά και των αρχών  των πόλεων και κοινοτήτων να ελέγξουν και να διαχειριστούν καλύτερα τον παραγόμενο όγκο χρησιμοποιημένων δομικών υλικών.  Θα  συμβάλει επίσης στη δημιουργία περιβαλλοντικής συνείδησης στον τόπο καθώς θα αποτελέσει μελλοντικό πόλο έλξης για σχολεία, περιβαλλοντολογικούς οργανισμούς και οργανώσεις.

[είμαι πολλά χαρούμενος που ένα πραγματικά τεράστιο περιβαλλοντικό θέμα έχει βρει το δρόμο για λύση έστω και με καθυστέρηση 20 χρόνων + ... ]

2 σχόλια:

Leni είπε...

I can't help it, αλλά με τούτο τον τίτλο Επίτροπε μου ήρταν μου πολλά στο νου... χεχεχε

Κατά τα άλλα, να μια ευχάριστη εξέλιξη! :)

Ανώνυμος είπε...

H monada litourga Edo Kai 4 mines me 10 atom prosopiko Kai 2,500,000 ek eur ependisi kai paralave 2 fortia mbaza, Kai meta dierotomaste, simera mera savato petaxtikan 4000 tonoi mbaza apo adiodotimenous ergolavous se mi adiodotimenes xomateres, erga me gala ypodomis ta petane opou vroune, den yparxi elexos?nomos? Tipota, mpanania sintrofe mpanania, ymaste Gia klamata.

Related Posts with Thumbnails