Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2011

Φοιτητές: Τι να λέω ?

Πριν λίγες μέρες ήρθε στο γραφείο μου μια φοιτήτρια για τη μεταπτυχιακή της διατριβή.
Ήρθε όλο χαρά, με ιδέες και έτοιμη να γράψει για ένα περιβαλλοντικό θέμα που επέλεξε.
Άρχισε να με ρωτά και εγώ απαντούσα αλλά σιγά σιγά οι απαντήσεις που έδινα την έκαναν να νοιώθει απογοήτευση για το τόπο μας.ήξερε και ίδια πολλά από τα προβλήματα αλλά κατάφερα να της χαλάσω το κέφι.
Αυτό με έβαλε σε πολλές σκέψεις που είχα και άλλες φορές. Τι είναι σωστό να κάνω ???
(α) Να λέω τα πράγματα όπως είναι ή (β) να λέω μόνο τα καλά πράγματα και τα άλλα να τα κρύβω ?
Εν σωστό νέοι ανθρωποι να νοιώθουν τόση απογοήτευση πριν ακόμη βγουν στη ζούγκλα της καθημερινότητας, της δουλειάς και των μαστόρων?

Κάθε φορά καταλήγω να λέω την αλήθεια. Άμα είναι ξένοι φοιτητές ή και ερευνητές από ξένα πανεπιστήμια κάνω και λίγη απόκρυψη ή και δικαιολόγηση όπου είναι δυνατό.
Η αλήθεια είναι ότι δε μου αρέσκει ούτε το ένα ούτε το άλλο .....

Ένας τρόπος φυσικά είναι να βάζω όσο πιο πολλές πληροφορίες μπορώ στις ιστοσελίδες μου γιατί έτσι βρίσκουν από μόνοι  τις πληροφορίες που χρειάζονται.
Έχουν γίνει πολλές διατριβές από τις πληροφορίες που έχω αλλά εν πολλά δύσκολο να τις κρατώ current ...


Φυσικά αν τα υπουργεία διέθεταν τις πληροφορίες τους σε ιστοσελίδες, δέχονταν φοιτητές και έδιναν συνεντεύξεις τα πράγματα θα ήταν πολύ πιο εύκολα για όλους μας.
Δυστυχώς όμως η ανταπόκριση είναι πολύ πολύ περιορισμένη ...

5 σχόλια:

Αππωμένη είπε...

Εμένα πάντως είπες μου την αλήθκεια μια φορά που σε ερώτησα. Προτιμώ το έτσι.

Αν δεν ξέρεις πως έχουν τα πράματα, πως θα ξεκινήσεις να τα διορθώνεις;

Ανώνυμος είπε...

Εγώ θα έλεγα να λέτε μεν αλήθειες, αλλά να μεταφέρεται αισιοδοξία και ελπίδα ότι ναι, μπορούν να βελτιωθούν τα πράγματα. Μόνο έτσι μπορεί όντως κάποτε να βελτιωθούν αισθητά.

BioAct είπε...

Education comes first. Although students have the capacity to propagate undesirable information - research or study by definition - should lead you to the truth anyway. Save them the trouble of finding it out for themselves. In the process, the important thing to focus on is the objectivity by which students look at things and the central importance of your role. Provide them with sufficient information so that their objectivity can work towards a positive net value for society, however uncomfortable the truth.

Theopemptou είπε...

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απόψεις ... εν πολλά δύσκολο άμα ο άλλος κάθεται απέναντι σου ...

Τάσος Αναστασίου είπε...

Κι εγώ είμαι υπέρ του να λέγονται τα πράγματα όπως είναι, αλλιώς πως να διορθώσουμε ένα λάθος άμα και οι ίδιες μας οι γνώσεις επί του θέματος είναι από μόνες τους λάθος?

Related Posts with Thumbnails