Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2007

Ποδηλάτες και ποδηλατόδρομοι

Η σύσκεψη για τα ποδήλατα ήταν μεγάλη και με πολλή ένταση ...

Το πρόβλημα:
  1. Έχει ήδη παρθεί εδώ και χρόνια η απόφαση για δημιουργία ποδηλατοδρόμων σε νέα έργα.
  2. Η Πολεοδομία έχει ετοιμάσει εδώ και 6 χρόνια πρότυπα σχέδια ποδηλατοδρόμων.
  3. Ο Φορέας Οδικής Ασφάλειας δεν έχει ετοιμάσει τις απαραίτητες πρόνοιες για την ασφαλή διακίνηση ποδηλάτων και την αντιμετώπιση τους από τους άλλους οδηγούς

Σαν αποτέλεσμα γίνονται μεν ποδηλατόδρομοι αλλά όταν αυτοί φτάσουν σε ΑΛΤ έχουμε πρόβλημα εφόσον δεν μπορούμε με ασφάλεις να οδηγήσουμε το ποδηλάτη να διασταθρώσει.

Τι αποφασίστηκε:

  1. Να ετοιμαστούν από την Πολεοδομία δείγματα π.χ. διασταυρώσεις σε κύριο δρόμο, στα φώτα, διασταύρωση σε πάροδο κλπ.
  2. Ο Φορέας Οδικής Ασφάλειας να ετοιμάσει την απαραίτητη σήμανση και αναμενόμενη συμπεριφορά του ποδηλάτη και των αυτοκινητιστών.
  3. Με βάση τα πιο πάνω θα ετοιμαστεί η τροποποιηση της νομοθεσίας, των κανονισμών και οι προσθήκες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Το 1 και 2 θα είναι έτοιμα σε 6 εβδομάδες......

Η αναφορά μου:
http://theopemptou.blogspot.com/2007/09/blog-post_6938.html

είναι σχετική !!

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κ. Επίτροπε περιβάλλοντος να σας συγχαρώ για το έργο που επιτελείται διότι όσον αγορά το περιβάλλον έχουμε φτάσει στο παρά πέντε.Σε 10-20 χρόνια θα έχουμε φτάσει στο 0.
Πέρα τούτου θα ήθελα τη βοήθεια σας για το συγκεκριμένο πρόβλημα που χίλιάδες μη καπνιστές αντιμετωπίζουν.Δεν ξέρω αν άπτεται άμεσα της αρμοδιότητας σας αλλά και να μην είναι διαφωτίστε με για το τι μπορώ να κάνω.
Έχω αηδιάσει πλέον να επισκέπτομαι τις όποιες μπυραρίες,cafe και τις όποιες ταβέρνες και να μην υπάρχει χώρος για μη καπνιστές.Είναι νόμος της Ε.Ε να υπάρχει αυστηρά καθοριμένος χώρος για τους μη καπνίζοντες.Που μπορώ να αποταθώ για να καταγγείλω την παρανομία.Πως το αντιμετωπίζει σήμερα η κυβάρνηση αυτό το θέμα?ΕΛΕΟΣ.ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΊΑ ΜΑΣ....

Theopemptou είπε...

Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
Είναι αλήθειά, έπρεπε να δώσω περισσότερη σημασία στην εφαρμογή του νόμου. Όμως είμαι μόνος, τα προβλήματα είναι απίστευτα πολλά και χρειάζονται πολλές ώρες δουλειάς για να γίνει έστω και κάτι απλό, αφού σχεδόν πάντα αντιμετωπίζω πρώτα την άρνηση.

Ανώνυμος είπε...

Το καταλαβαίνω αυτό και δεν σας επιπλήττω.Απλά θα ήθελα να ξέρω αν υπάρχει κάποια αρμόδια υπηρεσία όπου να κάνω ακόμη και επώνυμα τις καταγγελίες μου ονοματίζοντας τους συγκεκριμένους χώρους και να επιληφθεί του ζητήματος.

Related Posts with Thumbnails