Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2007

Σχέδιο δράσης για τη συλλογή των παλιών αυτοκινήτων

Εγκρίθηκε σήμερα σε σύσκεψη που έγινε σήμερα το απόγευμα το Σχέδιο δράσης για τη συλλογή των παλιών αυτοκινήτων.
Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν οι Υπ. Εσωτερικών και Γεωργίας
Τώρα θα πάρει το δρόμο στο Υπουργικό Συμβούλιο για έγκριση και η εφαρμογή ορισμένων από τα μέτρα που προβλέπονται θα είναι άμεση.
Αυτό ήταν μεγάλη επιτυχία ...

1 σχόλιο:

Aceras Anthropophorum είπε...

Στην Ελβετία αυτό το πρόβλημα με τα αυτοκίνητα λύθηκε εδώ και καμιά τριανταριά χρόνια με την υποχρεωτική ανακύκλωση. Αυτό ισχύει για τα ψυγεία. πληντήρια, τηλεοράσεις. Κάθε διανομέας έχει υποχρέωση από το νόμο (δουλειά της βουλής) να παραλάβει την παλιά συσκευή αν ο αγοραστής επιθυμεί να την ξεφορτωθεί. Τον φόρο ανακύκλωσης τον πληρώνει ο αγοραστής κατά την αγορά μιας συσκευής.

Μιά άλλη καλή μέθοδος που δουλεύει είναι η συλλογή ογκοδών και βαρετών οικιακών αποβλήτων. Κάθε πρώτη τετάρτη του μήνα ειδική συλλογή σκουπιδιών μαζέυει έπιπλα, συσκευές, παλιοσιδερικά. Η φάση είναι ότι ο κόσμος βγάζει στο δρόμο ότι θέλει να ξεφορτωθεί από την νύχτα. Διάφοροι έμπόροι ανακυκλώσιμων μαζεύουν ότι είναι σε καλή κατάσταση όλη νύχτα για να τα μεταπωλήσουν. Έτσι γίνεται η καλύτερη ανακύκλωση (ξαναχρησημοποίηση) και οι σκουπιδοσυλλέκτες έχουν να μαζέψουν τα μισά και ίσως λιγότερα. Πολλοί φτωχοί, φοιτητές, ξένοι, επιπλώνονται δωρεάν αυτές τις "βραδυές ανακύκλωσης". Ένας από τους λόγους που η κυπριακή φύση είναι γεμάτη από πληντήρια και διάφορα έπιπλα είναι ότι σε πολλές περιοχές ο κόσμος δεν ξέρει τι να τα κάνει.

Related Posts with Thumbnails