Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2007

Περιβαλλοντική συνείδηση στην Ε.Φ.

Από τη "Χαραυγή" 23/09/2007
"Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Αμυνας συνάντηση του Γενικού Διευθυντή δρ. Πέτρου Μ. Καρεκλά με τον Επίτροπο Περιβάλλοντος κ. Χαράλαμπο Θεοπέμπτου, κατόπιν αίτησης του Επιτρόπου, με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων σε θέματα που αφορούν στο περιβάλλον, στην παρουσία των μελών της Τεχνικής Επιτροπής Περιβάλλοντος του Υπουργείου Αμυνας, της οποίας προεδρεύει ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου.

Ο κ. Καρεκλάς, αφού καλωσόρισε τον κ. Θεοπέμπτου, αναφέρθηκε στο σύνολο των δραστηριοτήτων και στις προσπάθειες που καταβάλλονται από το Υπουργείο Άμυνας για την ελαχιστοποίηση των αρνητικών επιπτώσεων στο περιβάλλον αλλά και στις δραστηριότητες για την αναβάθμισή του όπως είναι η αναδάσωση, η πυροπροστασία, η εκπαίδευση του προσωπικού της Εθνικής Φρουράς, η αντικατάσταση οροφών αμιάντου στα Στρατόπεδα και στις εγκαταστάσεις της Εθνικής Φρουράς, καθώς και στη μείωση των ρύπων των καυσίμων και στη διαχείριση υγρών και στερεών αποβλήτων.
Επίσης αναφέρθηκε στη στενή συνεργασία που υφίσταται με τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες όπως είναι η Υπηρεσία Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, καθώς επίσης και στην παρακολούθηση των σχετικών θεμάτων που χειρίζεται η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ο Επίτροπος Περιβάλλοντος εξέφρασε τις θετικές του εκτιμήσεις από τις διάφορες μέχρι σήμερα δραστηριότητες της Τεχνικής Επιτροπής και το έργο που έχει επιτελεστεί.

Στη συνέχεια έκανε αναφορά στις «Πράσινες Συμβάσεις» και παράθεσε μία σειρά θεμάτων για προβληματισμό και συζήτηση όπως είναι: η διαχείριση του πόσιμου νερού στα Στρατόπεδα της Εθνικής Φρουράς, τα συστήματα εξοικονόμησης νερού, η εκμετάλλευση των όμβριων υδάτων με την περαιτέρω διοχέτευσή τους στα υπόγεια στρώματα, η μείωση της κατανάλωσης ρεύματος με τη χρήση οικονομικών λαμπτήρων, η τοποθέτηση φωτοβολταϊκών συστημάτων, η θερμομόνωση κτιρίων, η διαχείριση στερεών και υγρών αποβλήτων, η αντικατάσταση των αμιάντων, η χρήση βιολογικών προϊόντων και τα μεταλλαγμένα τρόφιμα.

Τέλος, ο Επίτροπος πρότεινε όπως το έργο της Τεχνικής Επιτροπής Περιβάλλοντος του Υπουργείου Άμυνας τύχει της ανάλογης δημοσιοποίησης και ως προς τούτο επικαλέστηκε και το Νόμο 119/2004 που αφορά στο δικαίωμα πληροφόρησης του κοινού, για περιβαλλοντικά θέματα.
Κατόπιν τούτου το Υπουργείο Άμυνας ενημερώνει ότι τα τηλέφωνα της Τεχνικής Επιτροπής στα οποία μπορεί να απευθύνεται το κοινό είναι 22813360 ή 22813328-29."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails