Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

«Ο Σκάπτων και ο Σχίζων επανορθώνει Γρήγορα και πλήρως»

Πραγματοποιήθηκε, όπως είχε ανακοινωθεί, η συνάντηση υπό την προεδρία του δημάρχου Στροβόλου κου Σάββα Ηλιοφώτου με εργολάβους οικοδομών, ιδιωτικών συνεργείων και δημόσιων αρχών που κάνουν εκσκαφές, με θέμα την βελτίωση της ποιότητας του αέρα στο Στρόβολο.
Η ενέργεια αυτή, έγινε μέσα στα πλαίσια της υλοποίησης του «Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα στη Κύπρο». Η ανταπόκριση στην πρόσκληση του Δημάρχου ήταν ικανοποιητική.
Στους παρευρισκομένους έγινε ενημέρωση για τους παράγοντες που επιβαρύνουν την ποιότητα του αέρα, από εκπροσώπους του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων , Κλάδος Ποιότητας του Αέρα.
Μετά από ανταλλαγή απόψεων συμφωνήθηκε η εφαρμογή των πιο κάτω μέτρων:
1) Στον χώρο των εργασιών πρέπει να υπάρχει δεξαμενή κατάλληλου νερού με αντλία η οποία να δημιουργεί πυκνά σταγονίδια από νερό για συγκράτηση της διασποράς της σκόνης στον περιβάλλοντα χώρο.
2) Οι υπηρεσίες του Δήμου να διενεργούν αυστηρό έλεγχο και να διώκουν οιονδήποτε «πνίγει»την ατμόσφαιρα στις σκόνες. Το μέτρο αυτό επιβάλλεται και για λόγους υγιεινής αλλά και για λόγους προστασίας του ανταγωνισμού μεταξύ των εργολάβων.
3) Να απομακρύνονται αμέσως από τον χώρο εργασίας όλα τα χώματα για αποφυγή της διασποράς τους από τον αέρα όπως γίνεται σήμερα. Να σκεπάζονται τα λιγοστά απολύτως απαραίτητα που δυνατό να χρειαστεί να παραμείνουν για επαναχρησιμοποίηση
4) Να ζητηθεί από το Τμήμα Δημοσίων Έργων και τις Αρχές Ύδρευσης, Αποχέτευσης, Ηλεκτρισμού και Τηλεφωνίας, να περιλάβουν τις πρόνοιες αυτές στα έγγραφα των οδικών και άλλων έργων και να απαιτούν την αυστηρή εφαρμογή τους.
5) Κατά την απομάκρυνση των χωμάτων ή των άλλων στερεών αποβλήτων να λαμβάνονται τα επιβαλλόμενα μέτρα και να επιτηρείται η αυστηρή εφαρμογή τους, ώστε να αποφεύγεται η διασπορά της σκόνης στην ατμόσφαιρα.
6) Τόσο ο Δήμος όσο και οι εργολάβοι, να εφοδιαστούν με τα κατάλληλα μηχανήματα καθαρισμού των εργοταξίων, των δρόμων και των χώρων στάθμευσης, τα οποία να είναι εφοδιασμένα με συστήματα αναρρόφησης ή και σταγονιδίων νερού.
7) Για τον καθαρισμό των οικοπέδων να γίνει άλλη συνάντηση αποκλειστικά με τους εργολάβους οι οποίοι αναλαμβάνουν την καθαριότητα τους.
8 ) Αποφασίστηκε επίσης αλλαγή της μέχρι σήμερα ακολουθητέας πολιτικής με βάση την οποία, την παλινόρθωση των σκαμμάτων ανελάμβανε ο Δήμος με αποτέλεσμα να μένουν για μεγάλο διάστημα χωρίς τον απαραίτητο άσφαλτο και την διασπορά σκόνης στην ατμόσφαιρα. Θα εφαρμοστεί το δόγμα «Ο Σκάπτων και ο Σχίζων επανορθώνει Γρήγορα και πλήρως». Προς τούτο θα παραχωρηθεί τετράμηνη περίοδος για να προσαρμόσουν τα συμβόλαια που δυνατό να έχουν με τους εργολάβους τούς.


Για διευκρινήσεις ή και περισσότερη πληροφόρηση παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου.
Ο Δήμαρχος
Σάββας Ηλιοφώτου

Σχόλια

Ο χρήστης Αντρέας είπε…
Από λόγια και χαρτιά έχουμε πάθει δυσπεψία στην Κύπρο. Το θέμα όμως είναι η σωστή εφαρμογή του άλφα ή βήτα μέτρου/νόμου/κανονισμού/απόφασης κλπ. Ένας τομέας με πρακτικά μηδενική βαθμολογία στην Κύπρο. Θα αλλάξει κάτι;

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Άρχισε η ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών ... επιτέλους!

Ξεκίνησε η συγκέντρωση παλιών ηλεκτρικών συσκευών για την ανακύκλωσή τους Δώστε τις συσκευές σας Μέχρι να παραλάβουν τις πρώτες συσκευές από τους καταναλωτές, οι ανακυκλωτές ασχολούνται με τα παλιά τερματικά που είχαν αποσύρει οι κυβερνητικές υπηρεσίες Με τις συσκευές που φυλάσσονταν από καιρό σε υποστατικά στους Εργάτες και το Γέρι ξεκίνησε τη λειτουργία του το σύστημα ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών. Η εταιρεία Wee Electrocyclosis, η οποία διαχειρίζεται το σύστημα, ανακοίνωσε το περασμένο Σάββατο ότι οι καταναλωτές μπορούν στο εξής να αφήνουν τις παλιές τους συσκευές στα καταστήματα των 148 εταιρειών που είναι συμβεβλημένες (η λίστα τους είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα www.electrocyclosis.com.cy). Οι πρώτες συσκευές από ανακυκλωτές δεν έχουν ακόμη φτάσει στην Electrocyclosis, η οποία, ωστόσο, ξεκίνησε την προώθηση στους ανακυκλωτές των παλιών συσκευών που είχαν συγκεντρωθεί από οργανισμούς και υπηρεσίες στις αποθήκες της, αφού μόνο στο υποστατικό στους Εργάτες είχαν συσσωρευθεί περί

Έχεις Θερμοσυσσωρευτές;

Τα πιο πολλά από τα παράπονα που ακούγονται για ψηλούς λογαριασμούς του ηλεκτρισμού είναι από ιδιοκτήτες θερμοσυσσωρευτών οι πιο πολλοί από τους οποίους δεν έχουν γνώση για το πώς λειτουργεί το σύστημα θέρμανσης τους. Φυσικά το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει ο οποιοσδήποτε ιδιοκτήτης είναι να μελετήσει τη δυνατότητα θερμομόνωσης του κτηρίου, να μειώσει τις απώλειες με χοντρές κουρτίνες και να κλείσει τις χαραμάδες κάτω από πόρτες και παράθυρα με τα ειδικά λάστιχα που κυκλοφορούν στην αγορά. Ο θερμοσυσσωρευτής δεν είναι τίποτα άλλο από ένα μονωμένο κιβώτιο γεμάτο πυρότουβλα τα οποία θερμαίνονται με ηλεκτρισμό. Όταν εμείς χρειάζεται να θερμάνουμε το χώρο τότε ανοίγει μια δίοδος μέσω της οποίας περνά ο αέρας μέσα από τα τούβλα και περνά ζεστός στο δωμάτιο. Στους εντελώς απλούς θερμοσυσσωρευτές υπάρχουν μόνο δύο ρυθμίσεις. Το ένα κουμπί ρυθμίζει πόσο πολύ θα βράσουν τα τούβλα (input) και η θερμότητα που φυλάγεται έχει επίσης άμεση σχέση με τη δυναμικότητα του αφού στην α

Τι μου έγραψε ο Aceras για το λανεϊτ

Το πιο κάτω σχόλιο του Acera από την ανάρτηση μου με τίτλο " Η εύκολη πρόσβαση στην αγορά δηλητηρίων ". Πρέπει να το διαβάσετε : Aceras Anthropophorum είπε... Η γειτόνισσα μου ετοιμάζετουν να πάει στον γάμο της ανιψιάς της με τον άντραν της τζαι τα μωρά. Είπεν του αντρός της να βάλει μιαν κρεβάταν κότσιινην. Τζείνος εν έθελεν να βάλει κρεβάταν. Ο ένας το πειν του ο άλλος το ξύν του ο καφκάς επήρεν φωθκιάν. Αρπάσσει η κοπελλούα το ποτσίν του λανέιτ που πας το παράθυρον τζιαι λαλεί του αντρός της πας τα νεύρα της: Αν συνεχίσεις έτσι θα το πιώ. Έκαμεν πους το είπιεν. Άλλοι λαλούν ότι επροσποιήθηκεν ότι το είπιεν τζαι όσον τζαι έντζιησεν πας τα σιείλης της που το απορροφήσαν. Άλλοι λαλούν ότι είπιεν το μισόν ποτσίν τζαι η κουβέντα της προσποίησης ήταν για να την θάψει ο παπάς. Όπως τζαι να έχει η υπόθεση, αν είχεν νόμον όπως τον προτείνετε, η κοπελιά δεν θα επήεννεν τζει που επήεν στα κοσπέντε της τζαι να μαυρίσουν θκυό οικογένειες. Όσος κίνδυνος υπάρχει για τα ζώα τζαι τα φυτ