Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η καλή παρέα και τα 3 χρόνια πείσμα

Μετά από 3 χρόνια προσπάθεια ψηφίστηκε σήμερα !
Η ιστορία ξεκίνησε μια καλοκαιρινή νύχτα πριν τρία χρόνια στην αυλή ενός φίλου ο οποίος κάθε Πέμπτη οργάνωνε Βoys Night .
Κάθε πέμπτη βράδυ από τις 7 μέχρι τις 10 το βράδυ, χωρίς πρόσκληση έπαιρνες ένα από τα αγαπημένα σου φαγητά μαζί σου ή κανένα γλύκισμα και πήγαινες στο σπίτι του Ανδρέα.
Απίστευτα ωραία σπιτίσια φαγητά, καταπληκτικό κρασί αφού όλοι εκεί ήταν ειδικοί αλλά το πιο σπουδαίο ήταν η καλή παρέα, ο πολύ ενδιαφέρον κόσμος που εμφανιζόταν εκεί και οι ατέλειωτες συζητήσεις.
Μια τέτοια νύκτα πριν 3 χρόνια ο φίλος μου Ανδρέας μου εξήγησε το πρόβλημα με τις ετήσιες εκθέσεις το οποίο θεωρούσε ως μια πολύ μεγάλη και αχρείαστη σπατάλη.
Μου εξήγησε ότι κάθε δημόσια εταιρεία είναι υποχρεωμένη να στέλνει κάθε Απρίλιο την ετήσια της έκθεση σε όλους ανεξαιρέτως τους μετόχους ακόμη και σε μικρά παιδιά με 1 μετοχή στελνόταν η τυπωμένη έκθεση με το ταχυδρομείο.
Κανόνισα συναντήσεις με εταιρείες να ακούσω τις απόψεις τους. όλες ήταν ενθουσιασμένες με την προσπάθεια αλλά εγώ τους έλεγα ότι ναι μεν θα κάνω αυτή τη δύσκολη δουλειά για μένα αφού δεν κατέχω το θέμα αλλά θα αναμένω ως αντάλλαγμα να διαθέτουν αυξημένα λεφτά για περιβαλλοντικά έργα. Όταν έμαθα ότι ξόδευαν μέχρι και 80000 λίρες για το τύπωμα και τη διανομή κατάλαβα και τον ενθουσιασμό.
Άρχισα να κάνω ερωτήσεις, ο πρώτος που με βοήθησε ήταν ένας άνθρωπος που δεν γνώρισα ποτέ αλλά μου πρόσφερε πολλή βοήθεια αφιλοκερδώς γιατί πίστευε ότι ήταν καλό για τον τόπο μας. Αυτός ήταν ο δικηγόρος Γιώργος Κορφιώτης που μου ετοίμασε την πρώτη επεξήγηση αναφορικά με τη σχετική νομοθεσία, που έπρεπε να γίνει η αλλαγή και οδηγίες από που να αρχίσω τις επαφές μου.
Μίλησα με την Επιτροπή κεφαλαιαγοράς εξασφάλισα τη στήριξη του Προέδρου και του Υπουργού Οικονομικών και σαν αποτέλεσμα έγινε και η πρώτη μεγάλη σύσκεψη στον Έφορο εταιρειών. Όλοι όσοι παρευρέθηκαν υποστήριξαν την ιδέα, πρότειναν και εναλλακτικές λύσεις. Έγιναν ακόμη 2 συσκέψεις αλλά το θέμα κόλλησε.
Σε ένα δείπνο [πάλι σε φαγητό !] γνώρισα κάποιο που ήταν δίπλα μου, του είπα την ιστορία και αυτός "ξεκόλλησε" το θέμα με "άλλες μεθόδους".

Έτσι απόψε μετά από 3 χρόνια ψηφίστηκε η τροποποίηση του Περί Εταιρειών Νόμου η οποία επιτρέπει στις εταιρείες την ηλεκτρονική ετήσια έκθεση. Έτσι γλυτώσαμε εκατοντάδες τόνους χαρτί κάθε χρόνο.

Σχόλια

Ο χρήστης Leni είπε…
Clap clap clap clap clap clap clap clap clap clap clap clap clap!!!
Ο χρήστης IremoLimani είπε…
Έχουμε μέλλον δηλαδή!
Ποτέ δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει
η επόμενη μέρα!!!
Μπράβο... μετά από 3 χρόνια....
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Επίτροπε μας, keep up the good work! Ας αρχίσουμε (έστω και αργά) να σκεφτούμαστεν πράσινα μες τούντον τόπο
Ο χρήστης Itsmylife είπε…
Ωραία σκέψη, όντως!
Ο χρήστης Κώστας Ανδρέου είπε…
ΜΠΡΑΒΟ, ΜΠΡΑΒΟ
Ο χρήστης ρίτσα είπε…
ωραία!
Ο χρήστης Unknown είπε…
Μπράβο!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Συγχαρητήρια! Σου αξίζουν!
Ο χρήστης Μαρία Ασπρή είπε…
Πολύ θετική εξέλιξη για εξοικονόμηση χαρτιού! Ενημερωτικά αναφέρω ότι η Cyta, όπου εργάζομαι και είμαι υπεύθυνη για την Ετήσια Έκθεση, άρχισε να την καταχωρεί στο διαδίκτυο, παράλληλα με την έντυπη της μορφή, από την έκδοση του 2001. Επίσης, τα τελευταία 3 χρόνια μειώσαμε τα αντίτυπα που εκτυπώνουμε, διότι αποστέλλουμε έντυπο στους παραλήπτες, ενθαρρύνοντάς τους να δηλώσουν ότι προτιμούν να τη διαβάζουν μόνο σε ηλεκτρονική μορφή. Επίσης, με το έντυπο αυτό δεσμευόμαστε ότι θα τους ειδοποιούμε μέσω e-mail όποτε μια νέα Ετήσια Έκθεση καταχωρείται στην ιστοσελίδα μας.
Ευχαριστώ, Μαρία Ασπρή, Cyta
Ο χρήστης Pantelis είπε…
Good start.
Now you should get together, again, and figure out the precise amount of charcoal necessary for the amount of meat, you need to cook. Save charcoal and reduce the CO2 and CO that causes global warming....
Cutting down on the meat, would also help the environment...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Andrea,

Xekina ta "Boys" pali!!!!!!
Ο χρήστης p3tris είπε…
Μπράβο επίτροπε! Πραγματικά χαίρομαι που έχει άτομα στη Κύπρο που σκεύτονται δημιουργικά ακόμα!
Ο χρήστης Panos είπε…
Το Τμήμα Περιβάλλοντος για την κατάθεση μιας μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων ζητάει17 αντίτυπα περίπου...
Δεν πρέπει να γίνει κάτι και για αυτό?
Ειδικά το τμήμα έπρεπε να δίνει το καλό παράδειγμα σε αυτά τα θέματα!!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
συγχαρητήρια....!
κι εγώ προσπαθώ να μειώνω όσο μπορώ την κατανάλωση χαρτιού στο φροντιστήριο όπου δουλεύω. Τυπώνω τα φυλλάδια μπρος-πίσω. Κάτι είναι..

keep it Up!!!!:)

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Άρχισε η ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών ... επιτέλους!

Ξεκίνησε η συγκέντρωση παλιών ηλεκτρικών συσκευών για την ανακύκλωσή τους Δώστε τις συσκευές σας Μέχρι να παραλάβουν τις πρώτες συσκευές από τους καταναλωτές, οι ανακυκλωτές ασχολούνται με τα παλιά τερματικά που είχαν αποσύρει οι κυβερνητικές υπηρεσίες Με τις συσκευές που φυλάσσονταν από καιρό σε υποστατικά στους Εργάτες και το Γέρι ξεκίνησε τη λειτουργία του το σύστημα ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών. Η εταιρεία Wee Electrocyclosis, η οποία διαχειρίζεται το σύστημα, ανακοίνωσε το περασμένο Σάββατο ότι οι καταναλωτές μπορούν στο εξής να αφήνουν τις παλιές τους συσκευές στα καταστήματα των 148 εταιρειών που είναι συμβεβλημένες (η λίστα τους είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα www.electrocyclosis.com.cy). Οι πρώτες συσκευές από ανακυκλωτές δεν έχουν ακόμη φτάσει στην Electrocyclosis, η οποία, ωστόσο, ξεκίνησε την προώθηση στους ανακυκλωτές των παλιών συσκευών που είχαν συγκεντρωθεί από οργανισμούς και υπηρεσίες στις αποθήκες της, αφού μόνο στο υποστατικό στους Εργάτες είχαν συσσωρευθεί περί

Έχεις Θερμοσυσσωρευτές;

Τα πιο πολλά από τα παράπονα που ακούγονται για ψηλούς λογαριασμούς του ηλεκτρισμού είναι από ιδιοκτήτες θερμοσυσσωρευτών οι πιο πολλοί από τους οποίους δεν έχουν γνώση για το πώς λειτουργεί το σύστημα θέρμανσης τους. Φυσικά το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει ο οποιοσδήποτε ιδιοκτήτης είναι να μελετήσει τη δυνατότητα θερμομόνωσης του κτηρίου, να μειώσει τις απώλειες με χοντρές κουρτίνες και να κλείσει τις χαραμάδες κάτω από πόρτες και παράθυρα με τα ειδικά λάστιχα που κυκλοφορούν στην αγορά. Ο θερμοσυσσωρευτής δεν είναι τίποτα άλλο από ένα μονωμένο κιβώτιο γεμάτο πυρότουβλα τα οποία θερμαίνονται με ηλεκτρισμό. Όταν εμείς χρειάζεται να θερμάνουμε το χώρο τότε ανοίγει μια δίοδος μέσω της οποίας περνά ο αέρας μέσα από τα τούβλα και περνά ζεστός στο δωμάτιο. Στους εντελώς απλούς θερμοσυσσωρευτές υπάρχουν μόνο δύο ρυθμίσεις. Το ένα κουμπί ρυθμίζει πόσο πολύ θα βράσουν τα τούβλα (input) και η θερμότητα που φυλάγεται έχει επίσης άμεση σχέση με τη δυναμικότητα του αφού στην α

Τι μου έγραψε ο Aceras για το λανεϊτ

Το πιο κάτω σχόλιο του Acera από την ανάρτηση μου με τίτλο " Η εύκολη πρόσβαση στην αγορά δηλητηρίων ". Πρέπει να το διαβάσετε : Aceras Anthropophorum είπε... Η γειτόνισσα μου ετοιμάζετουν να πάει στον γάμο της ανιψιάς της με τον άντραν της τζαι τα μωρά. Είπεν του αντρός της να βάλει μιαν κρεβάταν κότσιινην. Τζείνος εν έθελεν να βάλει κρεβάταν. Ο ένας το πειν του ο άλλος το ξύν του ο καφκάς επήρεν φωθκιάν. Αρπάσσει η κοπελλούα το ποτσίν του λανέιτ που πας το παράθυρον τζιαι λαλεί του αντρός της πας τα νεύρα της: Αν συνεχίσεις έτσι θα το πιώ. Έκαμεν πους το είπιεν. Άλλοι λαλούν ότι επροσποιήθηκεν ότι το είπιεν τζαι όσον τζαι έντζιησεν πας τα σιείλης της που το απορροφήσαν. Άλλοι λαλούν ότι είπιεν το μισόν ποτσίν τζαι η κουβέντα της προσποίησης ήταν για να την θάψει ο παπάς. Όπως τζαι να έχει η υπόθεση, αν είχεν νόμον όπως τον προτείνετε, η κοπελιά δεν θα επήεννεν τζει που επήεν στα κοσπέντε της τζαι να μαυρίσουν θκυό οικογένειες. Όσος κίνδυνος υπάρχει για τα ζώα τζαι τα φυτ