Τετάρτη, 22 Απριλίου 2009

Τυπικό πρόβλημα σκουπιδιών σε Κοινότητες

Απάντηση Κοινοτικού Συμβουλίου σε παράπονο κατοίκου ότι δίπλα από το σπίτι του δημιουργήθηκε χώρος σκυβάλων:
.....
Το Κοινοτικό μας Συμβούλιο μελέτησε σε συνεδρία του που έγινε τη Δευτέρα 13 τρέχοντος μηνός την προς αυτό επιστολή σας ημερομηνίας 27/3/2009 και σας απαντά ως ακολούθως:

1. Αυτό που διατηρούμε εδώ και δύο χρόνια στον Πεδιαίο Ποταμό δεν είναι «σκυβαλότοπος». Πρόκειται, όπως αναγράφεται και στην παρακείμενη πινακίδα, για προσωρινό πράσινο σημείο στο οποίο κλήθηκαν επανειλημμένα οι κάτοικοι της Κοινότητας να τοποθετούν ΜΟΝΟ στερεά απορρίμματα και κλαδιά από οικιακούς κήπους, τα οποία προφανώς δεν μπορεί να παραλάβει το σκυβαλοφόρο όχημα.

2. Το ονομάσαμε «προσωρινό πράσινο σημείο» όχι τυχαία, γιατί εδώ και μερικά χρόνια το Κράτος εξάγγειλε τη δημιουργία των λεγόμενων «Πράσινων Σημείων» σε επιλεγμένα σημεία ανά το παγκύπριο. Η κοινότητά μας, μάλιστα, υπέδειξε προς τούτο μεγάλο χαλίτικο οικόπεδο σε απομακρυσμένο σημείο. Δυστυχώς το κράτος έμεινε μόνο στις εξαγγελίες.

3. Το Κοινοτικό Συμβούλιο έχοντας να αντιμετωπίσει την ανεξέλεγκτη απόρριψη στερεών αποβλήτων στην πολύ μεγάλη και ανεπιτήρητη διοικητική του περιφέρεια, επέλεξε ως προσωρινή λύση αυτό που ονομάσαμε «προσωρινό πράσινο σημείο», ακριβώς για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος ολόκληρης της διοικητικής περιφέρειας της Κοινότητάς μας. Θα έχετε και εσείς διαπιστώσει ότι κάθε 7-9 ημέρες μεταφέρουμε στον σκυβαλότοπο Κοτσιάτη ό,τι στερεά απόβλητα τοποθετούνται εκεί.

4. Μέχρι σήμερα έχουμε μεταφέρει στο σκυβαλότοπο Κοτσιάτη πάνω από αυτοκίνητα με συνολικό κόστος γύρω 220 φορτηγά στις €15.000. Την πράξη μας αυτή τη θέσαμε και υπόψη του Υπουργού Εσωτερικών κ. Νεοκλή Συλικιώτη, ο οποίος μας επιχορήγησε τα έξοδα. Είναι ολοφάνερο ότι, αν δε λειτουργούσαμε έτσι τα απόβλητα των 220 φορτηγών αυτοκινήτων θα «κοσμούσαν» σήμερα τις ρεματιές, τις χαράδρες και τα χωράφια της διοικητικής μας περιφέρειας. Για τις ενέργειές μας αυτές και άλλες που στόχο είχαν τη καθαριότητα, βραβευτήκαμε ως Κοινότητα από την Επαρχιακή Διοίκηση Λευκωσίας

5. Εν όψει των πιο πάνω απορρίπτουμε τα υπονοούμενα ότι είμαστε λιγότερο ευαίσθητοι σε θέματα περιβάλλοντος και υγείας από εσάς. Τον τόπο που γεννηθήκαμε εμείς και οι πρόγονοί μας τον αγαπούμε και τον σεβόμαστε περισσότερο από κάθε άλλον.

6. Το Κοινοτικό Συμβούλιο αναγνωρίζει ότι μερικοί ανεγκέφαλοι απορρίπτουν στο πιο πάνω σημείο και σκύβαλα παρά τις επανειλημμένες γραπτές μας προειδοποιήσεις. Γι' αυτό προσανατολιζόμαστε να μεταφέρουμε το Προσωρινό Πράσινο Σημείο σε χώρο πιο απομακρυσμένο. Μέχρις ότου εντοπισθεί και περιφραχθεί ο νέος χώρος χρειαζόμαστε μια ολιγόμηνη παράταση.

Γι' αυτό προσανατολιζόμαστε να μεταφέρουμε το Προσωρινό Πράσινο Σημείο σε χώρο πιο απομακρυσμένο. Μέχρις ότου εντοπισθεί και περιφραχθεί ο νέος χώρος χρειαζόμαστε μια ολιγόμηνη παράταση.

4 σχόλια:

Chrys είπε...

Επίτροπε, καλή ακούγεται η απάντηση του κοινοτικού συμβουλιου άλλα επειδή στη Κύπρο ακούμε περισσότερο λόγια και συζητήσεις παρα να βλέπουμε πράξεις θα ήταν ενδιαφέρον εάν μάθουμε ποτε θα γίνει η μεταφορά.

ΙΩΝ είπε...

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΣΚΥΒΑΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ. Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΣΚΥΒΑΛΟΔΟΧΕΙΟ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΑΝ Η ΑΥΛΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΗ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΕΝΤΑΞΕΙ. ΕΠΙΤΡΟΠΕ, ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΥΣΗ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΟΞΙΝΕΣ;

Theopemptou είπε...

Τα Κοινοτικά Συμβούλια δεν έχουν τα απαραίτητα λεφτά και προσπαθούν να βρουν τρόπους να μην μπαίνουν σε έξοδα αφού δε θέλουν να προσθέτουν φορολογίες ...
όσο πιο μακριά θα ταξιδέψει το σκυβαλοφόρο τόσο πιο πολλά στοιχίζει.

Κανείς όμως δεν έψαξε να δει το ότι τα έξοδα συλλογής των σκουπιδιών διπλασιάζονται λόγω του μεγάλου γύρου που έχει να κάνει για να συλλέξει τα σκουπίδια από τις μεμονωμένες κατοικίες ...

Theopemptou είπε...

ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ
Τον Ιούνιο οι εξελίξεις ...

Related Posts with Thumbnails