Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ποδηλατόδρομοι για αυτοκίνητα ...

Μηνύματα που πήρα:

"I live in Aglanzia and I was very happy to see the construction of a bicycle track along the main road Kyrinias Ave.
However instead of being used by bicycles it is used for parking cars.
Several times I tired to use it but it was impossible, so I gave up.
Is there anything that can be done?
The environment will certainly benefit from encouraging usage of bicycles instead of cars."

"
Αγαπητέ κύριε Επίτροπε
Θα ήθελα να καταγγείλω ένα απαράδεχτο συμβάν.

Στη Λεωφόρο Κυρήνειας στο Πλατύ Αγλαντζιάς ο ποδηλατοδρόμος είναι μια πραγματική λαιμητόμος για τους ποδηλατιστές και ο λόγος είναι γιατί χρησιμοποιείται σαν δρόμος για μηχανοκίνητα οχήματα είτε σαν χώρος στάθμευσης. Εύχομαι να μη θρηνήσουμε ποδηλάτες και μάλιστα νέους,
Το Δημοτικό Συμβούλιο Αγλαντζιάς (ή κάποια μέλη του Δ. Συμβουλίου) στο οποίο έχω αποταθεί με συγκεκριμένη εισήγηση, αδυνατεί ή δεν θέλει για λόγους σκοπιμότητας να επιληφθεί της υπόθεσης. Η εισήγηση μου (τοποθέτηση μικρών ειδικών πασσάλων) από ότι έχω πληροφορηθεί είχε συζητηθεί παλαιότερα στο Δημοτικό Συμβούλιο και πάρθηκε απόφαση για τοποθέτηση μικρών ειδικών πασσάλων. Δυστυχώς για άγνωστους λόγους η απόφαση ακυρώθηκε την επομένη.

Ο λόγος που απευθύνομαι σε σας είναι διότι η κατάσταση αυτή επηρεάζει έμμεσα σε μεγάλο βαθμό το περιβάλλον και τούτο γιατί βρισκόμενος σε θανάσιμο κίνδυνο ο δημότης να χρησιμοποιήσει το ποδήλατο του στο ποδηλατόδρομο αναγκάζεται να χρησιμοποιεί το αυτοκίνητο του. Δηλαδή η πολιτεία αναγκάζει τον πολίτη να μολύνει και άλλο τον αέρα που αναπνέει.

Σας παρακαλώ κύριε Επίτροπε όπως με τη σειρά σας να αποταθείτε στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγλαντζιάς για επίλυση του προβλήματος και αποφυγή περαιτέρω της επιβάρυνσης του περιβάλλοντος μια και για το ποδηλατόδρομο αυτό η πολιτεία έδωσε εκατομμύρια ευρώ."

Έχω και εγώ παράπονο .. γίνεται;

Κατασκευάστηκε ποδηλατόδρομος /πεζόδρομος στο δρόμο Λάρνακας Δεκέλειας. Όταν κινείσαι από Λάρνακα προς Δεκέλεια είναι ΟΚ.
Όταν όμως κινείσαι από Δεκέλεια προς Λάρνακα, στις διασταυρώσεις υπάρχει ύψος στην είσοδο του ποδηλατόδρομου και πρέπει να κάνεις κόλπα με τον τροχό στο σκαλί ... γιατί;

επειδή τη μια πλευρά έκαναν επίσκεψη και διόρθωσαν τα λάθη στην άλλη όμως όχι ...


Σχόλια

Ο χρήστης rose είπε…
εχω και εγω παράπονο ...γινεται;

ο γύρος της Λευκωσίας με ποδήλατα είναι ο γρηγοροτερος τρόπος να "φυρτουν" οι ποδηλατιστές

αντι να απαγορερυσουν την κυκλοφορία στον δακτύλιο που θα γίνει ο ποδηλατομαραθωνιος και να ανασάνει η Λευκωσία για μια μέρα, βαζουν ένα περιπολικό να ηγείται της ποδηλατοπομπής και οι ποδηλατιστες να αναπνεουν τα καυσαέρια των αυτοκινητων..

μια μερα δεν θα παθαιναμε τιποτα να μην είχαμε αυτοκινητα σε συγκεκριμενους δρόμους..

οι εκδηλώσεις αυτες δεν είναι κυριως συμβολικές - να περνουν μηνυματα

τι μηνυμα θα αποκομήσουμε το Σάββατο..
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αυτή η ιστορία με τους ποδηλατόδρομους επαναλαμβάνεται με την κατασκευή ραμπών τυφλών και αναπήρων στα πεζοδρόμια όπου ενώ ξοδεύεται δημόσιο χρήμα για κατασκευή των αναγκαίων αυτών υποδομών δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν από αυτούς που τις χρειάζονται λόγω της πλήρους κατάληψης των πεζοδρομίων από τροχοφόρα!

Μια φορά η λύση με τα πασσαλάκια δούλεψε στα πεζοδρόμια των εμπορικού κέντρου της Λάρνακας ( πεζοδρόμια τρόπος του λέγειν βέβαια αφού σε σημαντικό μήκος τους ευτραφείς κύριοι κρατούντες τα ψώνια τους δεν χωράνε!).
Ο χρήστης Unknown είπε…
Η κατάσταση στού ποδηλατόδρομους της Κυρηνείας, Πλατύ είναι απαράδεκτη. Ο Δήμος ξόδεψε τόσα λεφτά για να σταθμεύουν η να οδηγούν οι αδσυνήδειτοι τα αυτοκίνητα τους.
Ο Δήμος απών ώς συνηθως, σφυρίζει αδιάφορα. ΝΤΡΟΠΗ !!!!

Βάσος Σιακός
Κάτοικος Πλατύ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Άρχισε η ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών ... επιτέλους!

Ξεκίνησε η συγκέντρωση παλιών ηλεκτρικών συσκευών για την ανακύκλωσή τους Δώστε τις συσκευές σας Μέχρι να παραλάβουν τις πρώτες συσκευές από τους καταναλωτές, οι ανακυκλωτές ασχολούνται με τα παλιά τερματικά που είχαν αποσύρει οι κυβερνητικές υπηρεσίες Με τις συσκευές που φυλάσσονταν από καιρό σε υποστατικά στους Εργάτες και το Γέρι ξεκίνησε τη λειτουργία του το σύστημα ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών. Η εταιρεία Wee Electrocyclosis, η οποία διαχειρίζεται το σύστημα, ανακοίνωσε το περασμένο Σάββατο ότι οι καταναλωτές μπορούν στο εξής να αφήνουν τις παλιές τους συσκευές στα καταστήματα των 148 εταιρειών που είναι συμβεβλημένες (η λίστα τους είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα www.electrocyclosis.com.cy). Οι πρώτες συσκευές από ανακυκλωτές δεν έχουν ακόμη φτάσει στην Electrocyclosis, η οποία, ωστόσο, ξεκίνησε την προώθηση στους ανακυκλωτές των παλιών συσκευών που είχαν συγκεντρωθεί από οργανισμούς και υπηρεσίες στις αποθήκες της, αφού μόνο στο υποστατικό στους Εργάτες είχαν συσσωρευθεί περί

Έχεις Θερμοσυσσωρευτές;

Τα πιο πολλά από τα παράπονα που ακούγονται για ψηλούς λογαριασμούς του ηλεκτρισμού είναι από ιδιοκτήτες θερμοσυσσωρευτών οι πιο πολλοί από τους οποίους δεν έχουν γνώση για το πώς λειτουργεί το σύστημα θέρμανσης τους. Φυσικά το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει ο οποιοσδήποτε ιδιοκτήτης είναι να μελετήσει τη δυνατότητα θερμομόνωσης του κτηρίου, να μειώσει τις απώλειες με χοντρές κουρτίνες και να κλείσει τις χαραμάδες κάτω από πόρτες και παράθυρα με τα ειδικά λάστιχα που κυκλοφορούν στην αγορά. Ο θερμοσυσσωρευτής δεν είναι τίποτα άλλο από ένα μονωμένο κιβώτιο γεμάτο πυρότουβλα τα οποία θερμαίνονται με ηλεκτρισμό. Όταν εμείς χρειάζεται να θερμάνουμε το χώρο τότε ανοίγει μια δίοδος μέσω της οποίας περνά ο αέρας μέσα από τα τούβλα και περνά ζεστός στο δωμάτιο. Στους εντελώς απλούς θερμοσυσσωρευτές υπάρχουν μόνο δύο ρυθμίσεις. Το ένα κουμπί ρυθμίζει πόσο πολύ θα βράσουν τα τούβλα (input) και η θερμότητα που φυλάγεται έχει επίσης άμεση σχέση με τη δυναμικότητα του αφού στην α

Τι μου έγραψε ο Aceras για το λανεϊτ

Το πιο κάτω σχόλιο του Acera από την ανάρτηση μου με τίτλο " Η εύκολη πρόσβαση στην αγορά δηλητηρίων ". Πρέπει να το διαβάσετε : Aceras Anthropophorum είπε... Η γειτόνισσα μου ετοιμάζετουν να πάει στον γάμο της ανιψιάς της με τον άντραν της τζαι τα μωρά. Είπεν του αντρός της να βάλει μιαν κρεβάταν κότσιινην. Τζείνος εν έθελεν να βάλει κρεβάταν. Ο ένας το πειν του ο άλλος το ξύν του ο καφκάς επήρεν φωθκιάν. Αρπάσσει η κοπελλούα το ποτσίν του λανέιτ που πας το παράθυρον τζιαι λαλεί του αντρός της πας τα νεύρα της: Αν συνεχίσεις έτσι θα το πιώ. Έκαμεν πους το είπιεν. Άλλοι λαλούν ότι επροσποιήθηκεν ότι το είπιεν τζαι όσον τζαι έντζιησεν πας τα σιείλης της που το απορροφήσαν. Άλλοι λαλούν ότι είπιεν το μισόν ποτσίν τζαι η κουβέντα της προσποίησης ήταν για να την θάψει ο παπάς. Όπως τζαι να έχει η υπόθεση, αν είχεν νόμον όπως τον προτείνετε, η κοπελιά δεν θα επήεννεν τζει που επήεν στα κοσπέντε της τζαι να μαυρίσουν θκυό οικογένειες. Όσος κίνδυνος υπάρχει για τα ζώα τζαι τα φυτ