Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Από τα πιο απαράδεκτα στο ωραίο Κάβο Γκρέκο

Τι κάνει ο κύριος εδώ;
Τρία στοιχεία για να αποφασίσετε:
1 Είναι κοντά στη θάλασσα
2 Αντιπροσωπεύει την Τοπική Αρχή
3 Εδώ είναι το ταμείο !



Αυτό είναι το σημείο πληρωμής στο σκυβαλότοπο της Αγίας Νάπας στο Κάβο Γκρέκο.

Είναι από τις χειρότερες περιπτώσεις που έχω επισκεφθεί, είναι δίπλα από τη θάλασσα, τα πιο πολλά σκουπίδια δεν καλύπτονται και εδώ φτάνουν και βοθροκαθαριστές (βλέπε τις φωτό) που τα ρίχνουν λίγα μέτρα από τη θάλασσα. Αν δεν κάνω λάθος (θα το ελέγξω!) η περιοχή είναι προστατευόμενη και ενταγμένη στο Νατούρα 2000.
Κοντά σε όλα αυτά είναι η παραλία, τα πικ νικ ντόπιων και ξένων και το μονοπάτι της φύσης!! (μα ποιας φύσης ;)
Όλες οι φωτογραφίες που έβγαλα το Σάββατο το πρωί εδώ!

Σχόλια

Ο χρήστης Unknown είπε…
Πράγματι Επιτροπε, η περιοχή του Κάβο Γκρέκο εχει ενταχθει στο δικτυο Φυση 2000. Και θεωριτικά εχει εγκριθεί κονδυλλη για την κατασκευη και λειτουργια περιβαλλοντικου κέντρου στην περιοχή. Αυτα όμως προκύπτουν από τις συμβατικες μας υποχρεώσεις.Στην πραγματικότητα η περιοχή ειναι τελειως στο ελεος της εγκαταληψης και δεν γινεται τιποτα για την προστασια και την διατηρηση της. Εχει αφεθει στο ελεος του θεού και οποιος θελει δρα ανεξελεκτα. Δυστυχώς...
Ο χρήστης stalamatia είπε…
Τόσα χαρτόνια για ανακύκλωση, τόσα πλαστικά για ανακύκλωση, τόσα λάστιχα αυτοκινήτων αυτά δεν πάνε για ανακύκλωση? Όσο για τον υπεύθυνο αυτό που κάνει σίγουρα καλύτερα είναι το σκουπιδαριό γύρο του.ΧΑΛΙ ΜΑΥΡΟ. Και πρέπει να είναι ωραίες παραλίες αν και δεν έχω πάει ποτέ .
Ο χρήστης antidrasi25 είπε…
Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι ντρέπομαι που είμαι πολίτης αυτού του τόπου. Επιβεβαιώνουμε για άλλη μια φορά τον πραγματικό μας εαυτό. Μπήκαμε στην Ευρώπη για να το παίζουμε Ευρωπαίοι αλλά δυστυχώς απέχουμε πάρα πολύ από την πραγματικότητα.

Η επόμενη μέρα μετά την καταγραφή αυτού του γεγονότος ποια θα είναι; Η ζωή συνεχίζεται ή αναλαμβάνουμε δράση για τον τερματισμό αυτής της κατάστασής, που δυστυχώς δεν είναι η μοναδική. Ο δήμος της Αγίας Νάπας δεν νομίζω να κάνει και κάτι, μακάρι να με διαψεύσουν φυσικά, αλλά κάτω υπό την εποπτεία του χρησιμοποιείτε ο χώρος. Ελπίζω να ενημερωθεί η Υπηρεσία Περιβάλλοντος και να αρχίσουμε σιγά σίγα την αποκατάσταση της περιοχής, εκτός αν θέλουμε να κάνουμε τα ίδια που κάνουν στην Ελλάδα.

Ξέρω ότι είναι αρκετά δύσκολο, αλλά πρέπει σιγά σιγά οι αρμόδιοι να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους και να αρχίσουν να δραστηριοποιούνται. Μιλούμε για το επίπεδο του πολιτισμού μας, το περιβάλλον στο οποίο ζούμε και όχι μόνο.
Ο χρήστης Aceras Anthropophorum είπε…
Μερικές εκατοντάδες μέτρα πιό πέρα είναι οι θαλασσινές σπηλιές. Στην καλυμμέμη απο τα σκουπίδια περιοχή βλαστούσαν διάφορες ορχιδέες, μιτσικόριδα, τζαι άλλα ενδιαφέροντα φυτά των καυκάλλων (τα περιγράφει ο κ. Ευθύμιος Ευθυμίου στο πολλά καλόν βιβλίον του Περιδιάβαση στο Κάβο Γκρέκο).

Από την άλλην, αν δεν ήταν η χωματερή, αυτή η περιοχή θα ήταν γεμάτη βίλλες, όπως την περιοχήν των Κόννων, όπου πριν 15 χρόνια είχεν ακόμα πιο πλούσιαν βλάστησην τζαι όπου τωρά την έφαεν ο τσιμέττος, ο κατράς, το γρασίδιν...
Ο χρήστης Νευρικoς είπε…
Πραγματικά λυπηρό.
"Απαγορεύεται το ρίψιμο σκυβάλων και αχρήστων αντικειμένων" λέει η πινακίδα...

Σε σκουπιδότοπο πάει να μετατραπεί και η περιοχή Ροδαφίνια στη Χλώρακα της Πάφου 30 μέτρα από την θάλασσα..
Ήταν σε μικρή έκταση τα Χριστούγεννα που πήγα..
Φοβάμαι ότι αν δεν κτίστηκε ήδη κάτι εκεί, τα σκουπίδια θα να πάνω στο κύμα ως τώρα..
Ο χρήστης Sike είπε…
καταγγέλλω ότι ο Φιλελεύθερος σήμερα, σελ. 7, αντιγράφει αυτούσιο αυτό το ποστ χωρίς αναφορά στην πηγή!

http://www.phileleftheros.com/main/main.asp?gid=480&id=554178
Ο χρήστης Theopemptou είπε…
Βρήκα επίσης ότι:
1 πριν λίγο καιρό έγινε καθαρισμός του βυθού από δύτες με τους Νέους Οικολόγους και βρήκαν όλων των ειδών τα απόβλητα και σε μεγάλες ποσότητες!

2 Ο σκουπιδότοπος στο Κάβο Γκρέκο λειτουργεί λόγω διαφωνίας της Αγίας Νάπας με τη Δερύνεια!(αυτό πρέπει να το διασταυρώσω.

ΥΓ1 Δεν υπάρχει πρόβλημα με τον Φ, ο ίδιος ο δημοσιογράφος μου είπε ότι έγινε λάθος.
ΥΓ2 Είναι στη περιοχή Νατούρα
Ο χρήστης Sike είπε…
πάλε καλά :)
Ο χρήστης Fr. Efstathios είπε…
Παντού και πάντοτε θα υπάρχουν άνθρωποι έτοιμοι να εκμεταλλευτούν το περιβάλλον & τον συνάνθρωπο - πάσχουμε από το σύνδρομο της εύκολης λύσης. Από τα πιο απλά ως τα πιο πολύπλοκα... Αλλάζουμε λωρίδα για να αποφύγουμε την κίνηση, βάζουμε μέσο για διορισμό/προαγωγή, αποφεύγουμε τα δύσκολα στην δουλειά, ξεφορτώνουμε το βυτιοφόρο όπου μας βολεύει, σηκώνουμε μπαϊράκι για να γίνει το δικό μας (το νερό στο κρασί μας δεν μας κάθετε εύκολα -βλ. διαφωνία των δήμων...), κοκ. Ταυτόχρονα, τα μέγαρα (πολιτισμού / ιδιοστέγασης / κυβερνητικών τμημάτων / εταιρειών) τα έχουμε αναγάγει σε σύμβολα ικανοποίησης του εγώ μας, προσωπικού ή εθνικού. Γιατί άραγε δεν βρίσκουμε την ίδια ικανοποίηση διατηρώντας το περιβάλλον όπως μας το παρέδωσε ο Θεός? Ίσως γιατί δεν διατηρήσαμε ούτε τους εαυτούς μας όπως πλάστηκαν από αυτόν...
Υπάρχει κάτι που μπορούμε να κάνουμε ως πολίτες για αυτή την ψυχοπλακωτική (κυριολεκτικά) κατάσταση στο Κάβο Γκρέκο? Αναμένουμε κ. Επίτροπε.
Ο χρήστης Unknown είπε…
Να συμπληρωσω ότι την καθαρή Δευτερα στην περιοχή γινεται χαμός. Ποιος να ασχοληθεί μετα ενδημικά είδη της περιοχής, όταν εχει το καλαμαράκι στην φουκου???
Ο χρήστης Theopemptou είπε…
Το θέμα δε θα το αφήσω εδώ ...
1 το ανέφερα στον υπουργό γεωργίας, του είπα για τα λύματα και την ευθύνη του υπουργείου (θάλασσα, νατούρα)
2 Μίλησα ήδη με δύτες και θα κάνω επίσημη συνάντηση με σχολές κατάδυσης της περιοχής μόλις τους βρω ...
Ο χρήστης Μαρία Φράγκου είπε…
Κύριε Επίτροπε, απ'οτι φαίνεται η κατάσταση παραμένει η ίδια μετά από 4 χρόνια. Έχει αναλάβει καμία ευθύνη η πολιτεία αν γνωρίζετε? Αν δεν έχει γίνει οτιδήποτε, το μόνο που βλέπω να μπορεί να γίνει είναι μια διαδήλωση σε συνεργασία με διάφορες ομάδες για να πάρει δημοσιότητα το θέμα.
Ο χρήστης Theopemptou είπε…
υποτίθεται ότι τώρα που λετούργησε η Κόσιη αυτό θα σταματούσε ... αλλά συνεχίζουν να το λειτουργούν γιατί η Κόσιη εν ακριβή !

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Άρχισε η ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών ... επιτέλους!

Ξεκίνησε η συγκέντρωση παλιών ηλεκτρικών συσκευών για την ανακύκλωσή τους Δώστε τις συσκευές σας Μέχρι να παραλάβουν τις πρώτες συσκευές από τους καταναλωτές, οι ανακυκλωτές ασχολούνται με τα παλιά τερματικά που είχαν αποσύρει οι κυβερνητικές υπηρεσίες Με τις συσκευές που φυλάσσονταν από καιρό σε υποστατικά στους Εργάτες και το Γέρι ξεκίνησε τη λειτουργία του το σύστημα ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών. Η εταιρεία Wee Electrocyclosis, η οποία διαχειρίζεται το σύστημα, ανακοίνωσε το περασμένο Σάββατο ότι οι καταναλωτές μπορούν στο εξής να αφήνουν τις παλιές τους συσκευές στα καταστήματα των 148 εταιρειών που είναι συμβεβλημένες (η λίστα τους είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα www.electrocyclosis.com.cy). Οι πρώτες συσκευές από ανακυκλωτές δεν έχουν ακόμη φτάσει στην Electrocyclosis, η οποία, ωστόσο, ξεκίνησε την προώθηση στους ανακυκλωτές των παλιών συσκευών που είχαν συγκεντρωθεί από οργανισμούς και υπηρεσίες στις αποθήκες της, αφού μόνο στο υποστατικό στους Εργάτες είχαν συσσωρευθεί περί

Ήλιος - αεροπορική τραγωδία ..

Ήταν Αύγουστος του 2005 και ήμουν πολύ χαρούμενος. Κέρδισα μετά από διαγωνισμό μια από τις θέσεις στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Περιβάλλοντος στην Κοπεγχάγη που τότε εργάζονταν στο "neighbourhood project." Η διαμονή και η διατροφή ήταν πληρωμένα. Τα αεροπορικά εισιτήρια ήταν και αυτά πληρωμένα αλλά επέλεξαν η ίδιοι την πτήση από την Αθήνα.  Έτσι έπρεπε να διαλέξω εγώ το πρώτο σκέλος, δηλαδή την πτήση για την Αθήνα. Πήγα σε τουριστικό γραφείο που εργαζόταν μια θεία και τις εξήγησα τι ήθελα. Μου κανόνισε την προεπιλεγμένη πτήση από Αθήνα για Κομπεγχάγη και έμεινε να διευθετηθεί η πτήση για Αθήνα.  Μου πρότεινε την πτήση της Ήλιος και έφυγα από το γραφείο. Την άλλη μέρα με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι είχε έγνοια γιατί ήταν μικρό το χρονικό διάστημα και ίσως να μην προλάμβαινα να πάρω την επόμενη πτήση και έτσι το αλλάξαμε για άλλη που έφευγε λίγο πιο γρήγορα. Στο αεροδρόμιο είδα την πτήση της Ήλιος στο Gate Εκεί ήταν και παλιοί φοιτητές μου πιάσαμε κουβέντα είπαμε διάφορα αποχαιρε

Έχεις Θερμοσυσσωρευτές;

Τα πιο πολλά από τα παράπονα που ακούγονται για ψηλούς λογαριασμούς του ηλεκτρισμού είναι από ιδιοκτήτες θερμοσυσσωρευτών οι πιο πολλοί από τους οποίους δεν έχουν γνώση για το πώς λειτουργεί το σύστημα θέρμανσης τους. Φυσικά το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει ο οποιοσδήποτε ιδιοκτήτης είναι να μελετήσει τη δυνατότητα θερμομόνωσης του κτηρίου, να μειώσει τις απώλειες με χοντρές κουρτίνες και να κλείσει τις χαραμάδες κάτω από πόρτες και παράθυρα με τα ειδικά λάστιχα που κυκλοφορούν στην αγορά. Ο θερμοσυσσωρευτής δεν είναι τίποτα άλλο από ένα μονωμένο κιβώτιο γεμάτο πυρότουβλα τα οποία θερμαίνονται με ηλεκτρισμό. Όταν εμείς χρειάζεται να θερμάνουμε το χώρο τότε ανοίγει μια δίοδος μέσω της οποίας περνά ο αέρας μέσα από τα τούβλα και περνά ζεστός στο δωμάτιο. Στους εντελώς απλούς θερμοσυσσωρευτές υπάρχουν μόνο δύο ρυθμίσεις. Το ένα κουμπί ρυθμίζει πόσο πολύ θα βράσουν τα τούβλα (input) και η θερμότητα που φυλάγεται έχει επίσης άμεση σχέση με τη δυναμικότητα του αφού στην α