Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

O Υπουργός Γεωργίας συναντήθηκε με τον Επίτροπο Περιβάλλοντος

O Υπουργός Γεωργίας συναντήθηκε με τον Επίτροπο Περιβάλλοντος

Θέματα διαχείρισης υδατικών πόρων και περιβάλλοντος συζήτησε ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Μιχάλης Πολυνείκη Χαραλαμπίδης σε συνάντηση που είχε σήμερα με τον Επίτροπο Περιβάλλοντος κ. Χαράλαμπο Θεοπέμπτου. Στη σύσκεψη πήραν μέρος και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ειδικότερα, κατά τη σύσκεψη έγινε ανταλλαγή απόψεων σε θέματα που επηρεάζουν το περιβάλλον και σε ενέργειες που πρέπει να προωθηθούν ώστε να εξασφαλίζονται υγιείς συνθήκες περιβάλλοντος, να αποφεύγονται οι κίνδυνοι ρύπανσης των υπόγειων υδροφορέων και να επιτυγχάνεται η καλύτερη δυνατή χρήση του νερού.

Μεταξύ άλλων, τονίστηκε η ανάγκη για επίλυση θεμάτων απόρριψης λυμάτων στην ύπαιθρο και η προστασία των υδροφορέων από τις γεωργοκτηνοτροφικές δραστηριότητες. Επίσης, να ληφθούν μέτρα για την παρεμπόδιση της ανεξέλεγκτης κατασκευής πισίνων, την αποφυγή σύνδεσης τους με πόσιμο νερό, την αποφυγή άρδευσης γηπέδων και γρασιδιών με πόσιμο νερό, τη σύσταση Φορέα Υδάτων, την προώθηση συσκευών εξοικονόμησης νερού, την ενθάρρυνση της φύτευσης κυπριακών φυτών στους κήπου κτλ.

Ο κ. Υπουργός τόνισε ότι το Υπουργείο Γεωργίας με τις Υπηρεσίες του θα κάνει ό,τι είναι δυνατό για την επίλυση προβλημάτων που χρονίζουν, με στόχο την ορθολογιστική αξιοποίηση και προστασία των φυσικών πόρων, με σεβασμό στο περιβάλλον.

Σχόλια

Ο χρήστης Aceras Anthropophorum είπε…
Έχω μιαν εισήγησην:

Να δημιουργηθούν δύο δείκτες που να καθορίζουν την ποσότηταν πρωτεύουσας μη ανανεώσιμης ενεργείας που εμπεριέχει έναν προϊόν όπως επίσεις τζαι την ποσότηταν νερού.

Οι δύο δείκτες θα μπορούν να εκφράζονται ανα κιλό μάζας τζαι ανά ευρώ της τιμής. Για ευκολία μπορεί να εκφράζονται σε %.

Ξέρετε για παράδειγμα ότι σε ένα λίτρο χυμού εξωτικών φρούτων εμπεριέχει 22 λίτρα νερό τζαι μιαν καντίλαν πετρέλαον!

Πόσα λίτρα νερόν τζαι πετρέλαιον εμπεριέχει 1 κιλό πατάτες, έναν κιλό μπανάνες κυπριακές, μιά λίρα που παράγεται από έναν γήπεδον γκόλφ, μιά λίρα που παράγεται που έναν ξενοδοχείον 5 αστέρων, ή έστω μια λίρα του ακαθάριστου εθνικού προίόντος; Ξέροντας αυτόν τον δείκτην για τα κύρια μας προϊόντα τζαι για το εθνικό μας εισόδημα, πιό εύκολα καθορίζουμεν ορθολογιστικές πολιτικές στήριξης, φορολόγησης, προτίμησης του καταναλωτή. Στην Ελβετία δουλεύκουμεν σε έναν σχέδιον για ετικέτταν σε κάθε προϊον του σουππερμαρκετ. Όπως γράφει πόσες θερμίδες έχει για το πάχος, θα γράφει τζαι πόσες θερμίδες εμπεριέχει τζαι ρυπαίνουν την ατμόσφαιραν.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
K. Theopemptou o K. perdikis eshi adiko stin periptosi tou Solon Kassini
Ο χρήστης antidrasi25 είπε…
Όσον αφορά το κεφάλαιο πισίνες στην Κύπρο πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή. Πιστεύω, αν και ακραίο, ότι πρέπει να απαγορεύσουμε εντελώς την κατασκευή τους. Τόσο νερό πάει χαμένο, και η θάλασσα είναι δύο λεπτά από το σπίτι μας. Να πω ζούμε σε καμία χωρά που δεν έχουμε θάλασσα να το καταλάβω, αλλά στην Κύπρο με την θάλασσα δίπλα από το σπίτι μας δεν το δέχομαι-καταλαμβαίνω.

Ένα άλλο πράγμα που δεν δέχομαι, είναι όταν ακούγεται το κλασικό «…την αποφυγή σύνδεσης τους με πόσιμο νερό, την αποφυγή άρδευσης γηπέδων και γρασιδιών με πόσιμο νερό…» Ποιον κοροϊδεύουν; Το νερό παντού το ίδιο είναι αλλά προσπαθούν να παραπλανήσουν τον κόσμο χρησιμοποιώντας την λέξη «Πόσιμο» και τα καταφέρνουν μια χαρά.
Το νερό που χρησιμοποιούν για όλους αυτούς τους σκοπούς τι είναι; Πόσιμο δεν είναι;

Μην ξεχνάμε ότι από γεωτρήσεις υδροδοτούνται οι πόλεις, από γεωτρήσεις κάποιοι άλλοι γεμίζουν τις πισίνες τους και κάποιοι άλλοι, από γεωτρήσεις και παράνομα φράγματα ποτίζουν τα γήπεδα γκολφ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
http://www.in.gr/news
/article.asp?lngEntityID=901104

Emis en na kamoumen kati gia tounto thema?
Ο χρήστης Theopemptou είπε…
@Aceras
Πολύ ενδιαφέρουσα η πρόταση σου αλλά εδώ έχουμε πρόβλημα στο να αποδεχτούμε ότι πρέπει να πάρουμε μέτρα. Η μεγάλη μου έγνοια είναι άμα τα στέλνουν σε επιτροπές να τα εξετάσουν ..... όσοι ήταν ή είναι δημόσιοι υπάλληλοι ή όσοι είδαν τη ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΉ σειρά "Yes Minister" καταλαμβαίνουν τι λέω ...

@Antidrasi25
Έχω θέσει το θέμα πιεστικά. Η συζήτηση περιστράφηκε στο πως θα προχωρήσει αυτό.
Πιο παλιά μου εισήγηση για ετήσιο τέλος σε όσους κατασκευάζουν πισίνες έχει επίσης γίνει αποδεκτή αλλά τώρα πως θα προχωρήσει ... αναμένω!

Θα αναρτήσω post με λεπτομέρειες της συνάντησης
Ο χρήστης Aceras Anthropophorum είπε…
Αυτά που επρότεινα γίνονται συνήθως από ακαδημαϊκούς, (εντάξει και οι ακαδημαϊκοί δημόσιοι υπάλληλοι είναι στην Κύπρο) αλλά και από κοινωνικές και περιβαλλοντικές οργανώσεις που θέλουν να ασκήσουν κριτική και να επιδράσουν. Μπορεί να γίνουν και με διάταγμα κάποιου υπουργού που "εκατάλαβε", ή απο κάποιο ακαδημαϊκό ίδρυμα για να πιάσει λευτά που την Κυβέρνηση να χρηματοδοτήσει τες έρευνες του...

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Άρχισε η ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών ... επιτέλους!

Ξεκίνησε η συγκέντρωση παλιών ηλεκτρικών συσκευών για την ανακύκλωσή τους Δώστε τις συσκευές σας Μέχρι να παραλάβουν τις πρώτες συσκευές από τους καταναλωτές, οι ανακυκλωτές ασχολούνται με τα παλιά τερματικά που είχαν αποσύρει οι κυβερνητικές υπηρεσίες Με τις συσκευές που φυλάσσονταν από καιρό σε υποστατικά στους Εργάτες και το Γέρι ξεκίνησε τη λειτουργία του το σύστημα ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών. Η εταιρεία Wee Electrocyclosis, η οποία διαχειρίζεται το σύστημα, ανακοίνωσε το περασμένο Σάββατο ότι οι καταναλωτές μπορούν στο εξής να αφήνουν τις παλιές τους συσκευές στα καταστήματα των 148 εταιρειών που είναι συμβεβλημένες (η λίστα τους είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα www.electrocyclosis.com.cy). Οι πρώτες συσκευές από ανακυκλωτές δεν έχουν ακόμη φτάσει στην Electrocyclosis, η οποία, ωστόσο, ξεκίνησε την προώθηση στους ανακυκλωτές των παλιών συσκευών που είχαν συγκεντρωθεί από οργανισμούς και υπηρεσίες στις αποθήκες της, αφού μόνο στο υποστατικό στους Εργάτες είχαν συσσωρευθεί περί

Έχεις Θερμοσυσσωρευτές;

Τα πιο πολλά από τα παράπονα που ακούγονται για ψηλούς λογαριασμούς του ηλεκτρισμού είναι από ιδιοκτήτες θερμοσυσσωρευτών οι πιο πολλοί από τους οποίους δεν έχουν γνώση για το πώς λειτουργεί το σύστημα θέρμανσης τους. Φυσικά το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει ο οποιοσδήποτε ιδιοκτήτης είναι να μελετήσει τη δυνατότητα θερμομόνωσης του κτηρίου, να μειώσει τις απώλειες με χοντρές κουρτίνες και να κλείσει τις χαραμάδες κάτω από πόρτες και παράθυρα με τα ειδικά λάστιχα που κυκλοφορούν στην αγορά. Ο θερμοσυσσωρευτής δεν είναι τίποτα άλλο από ένα μονωμένο κιβώτιο γεμάτο πυρότουβλα τα οποία θερμαίνονται με ηλεκτρισμό. Όταν εμείς χρειάζεται να θερμάνουμε το χώρο τότε ανοίγει μια δίοδος μέσω της οποίας περνά ο αέρας μέσα από τα τούβλα και περνά ζεστός στο δωμάτιο. Στους εντελώς απλούς θερμοσυσσωρευτές υπάρχουν μόνο δύο ρυθμίσεις. Το ένα κουμπί ρυθμίζει πόσο πολύ θα βράσουν τα τούβλα (input) και η θερμότητα που φυλάγεται έχει επίσης άμεση σχέση με τη δυναμικότητα του αφού στην α

Τι μου έγραψε ο Aceras για το λανεϊτ

Το πιο κάτω σχόλιο του Acera από την ανάρτηση μου με τίτλο " Η εύκολη πρόσβαση στην αγορά δηλητηρίων ". Πρέπει να το διαβάσετε : Aceras Anthropophorum είπε... Η γειτόνισσα μου ετοιμάζετουν να πάει στον γάμο της ανιψιάς της με τον άντραν της τζαι τα μωρά. Είπεν του αντρός της να βάλει μιαν κρεβάταν κότσιινην. Τζείνος εν έθελεν να βάλει κρεβάταν. Ο ένας το πειν του ο άλλος το ξύν του ο καφκάς επήρεν φωθκιάν. Αρπάσσει η κοπελλούα το ποτσίν του λανέιτ που πας το παράθυρον τζιαι λαλεί του αντρός της πας τα νεύρα της: Αν συνεχίσεις έτσι θα το πιώ. Έκαμεν πους το είπιεν. Άλλοι λαλούν ότι επροσποιήθηκεν ότι το είπιεν τζαι όσον τζαι έντζιησεν πας τα σιείλης της που το απορροφήσαν. Άλλοι λαλούν ότι είπιεν το μισόν ποτσίν τζαι η κουβέντα της προσποίησης ήταν για να την θάψει ο παπάς. Όπως τζαι να έχει η υπόθεση, αν είχεν νόμον όπως τον προτείνετε, η κοπελιά δεν θα επήεννεν τζει που επήεν στα κοσπέντε της τζαι να μαυρίσουν θκυό οικογένειες. Όσος κίνδυνος υπάρχει για τα ζώα τζαι τα φυτ