Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2007

με τον πρόεδρο της Ποδηλατοκίνησης

Έγινε στις 17/10/2007 συνάντηση του Επιτρόπου Περιβάλλοντος με τον Πρόεδρο της Ποδηλατοκίνησης κ. Άντη Χατζηβασιλείου όπου συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ποδηλάτες στην Κύπρο.

Ο κ. Θεοπέμπτου ενημέρωσε τον κ. Χατζηβασιλείου για τις προσπάθειες νομοθετικής ρύθμισης που έχουν ξεκινήσει πρόσφατα και για τα πρότυπα ποδηλατοδρόμων που έχουν υιοθετηθεί.

Ο κ. Χατζηβασιλείου αναφέρθηκε στα πιο κάτω προβλήματα:

(α) Λόγω έλλειψης αστυνόμευσης και της ελεύθερης πρόσβασης πολλά αυτοκίνητα σταθμεύουν στους ποδηλατοδρόμους εμποδίζοντας έτσι την κυκλοφορία των ποδηλάτων τόσο κατά την διάρκεια της ημέρας και σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό τα βράδια. Εδώ να σημειωθεί το γεγονός ότι τα καλοκαιρινά βράδια αυξάνονται ιδιαίτερα οι ποδηλάτες.

(β) Ακαθαρσίες, πέτρες, σκόνες, κλαδιά, θάμνοι, πάσσαλοι, ανθώνες, σκυβαλλοδοχεία και άλλα εμπόδια στους ποδηλατοδρόμους βάζουν σε κίνδυνο τους ποδηλάτες.

(γ) Δεν υπάρχει ποδηλατική διέξοδος από τα κέντρα των πόλεων προς τα έξω.

(δ) Η Ποδηλατοκίνηση συμμετέχει στις εκδηλώσεις που οργανώνει η πολιτεία και άλλοι φορείς (π.χ. «πάω στην πόλη χωρίς αυτοκίνητο», «Ραδιομαραθώνιος», «Ποδηλατοδρομία Οστεοπόρωσης» κ.λ.π.), προωθεί τον ποδηλατικό τουρισμό στην Κύπρο και στο εξωτερικό, στηρίζει και προωθεί τις προσπάθειες και την πολιτική του κράτους για όλο και περισσότερη χρήση του ποδηλάτου όμως δεν έχει καμιά στήριξη από την Πολιτεία.

Ο Επίτροπος Περιβάλλοντος και ο Πρόεδρος της Ποδηλατοκίνησης συμφώνησαν να συνεχίσουν την αλληλοενημέρωση και τη συνεργασία με κοινές δράσεις και προγράμματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails