Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αυτό μάλιστα με κάνει να νιώθω ΩΡΑΙΑ !

  Άμα μου κάμνουν έτσι ...       είμαι τζιαί ευαίσθητος!
ΤΟΥ ΠΑΜΠΟΥ ΒΑΣΙΛΑ
Φωτογραφία
Την εξαιρετική χρησιμότητα του θεσμού του επιτρόπου Περιβάλλοντος πιστοποίησαν οι κοινότητες Ξυλοτύμπου και Ορμήδειας, μετά την καταλυτική παρέμβαση του Χαράλαμπου Θεοπέμπτου στο περιβαλλοντικό πρόβλημα που αντιμετώπιζαν από την ανεξέλεγκτη ροή λυμάτων από αγελαδοτροφική μονάδα. Χθες, μετά από σύσκεψη αρμοδίων κυβερνητικών τμημάτων και άλλων φορέων στο Συμβούλιο Ορμήδειας, δόθηκε τελεσίγραφο τεσσάρων μηνών στον ιδιοκτήτη της φάρμας να τη μετακινήσει στην κτηνοτροφική περιοχή της Άχνας, διαφορετικά θα υποστεί συνέπειες από τη Βρετανική Διοίκηση αλλά και τη Δημοκρατία.
Το πρόβλημα ήρθε στην επιφάνεια στις αρχές Ιανουαρίου όταν ο κοινοτάρχης Ξυλοτύμπου Αντρέας Χ” Παρασκευάς αποτάθηκε επίσημα στην Αρχισυνταξία του «Φ» ζητώντας τη βοήθεια της εφημερίδας μας «για να γλυτώσει το χωριό του από ένα τεράστιο οικολογικό πρόβλημα». Το διάβημα του κ. Χ” Παρασκευά υποστήριξε και ο κοινοτάρχης της Ορμήδειας Χριστόφορος Κασιουρής, ενώ και οι δύο ζήτησαν την παρέμβαση του επιτρόπου Περιβάλλοντος για να βρουν τα δύο χωριά σωτηρία από τη βαριά οχληρία που υφίσταντο. Την ημέρα του σχετικού δημοσιεύματος του «Φ», ο κ. Θεοπέμπτου επικοινώνησε με την εφημερίδα μας και ζήτησε να έρθει σε επικοινωνία με τους δύο κοινοτάρχες ενώ επιπρόσθετα, πήρε από τον «Φ», κι άλλο αδημοσίευτο φωτογραφικό υλικό για το μέγεθος της καταστροφής και τον χείμαρρο χιλιομέτρων από λύματα, που απειλούσε τα δύο χωριά.
Αυτό το φωτογραφικό υλικό αποστάληκε από τον κ. Θεοπέμπτου στον υπουργό Γεωργίας και όλα τα αρμόδια κυβερνητικά τμήματα, παράλληλα με το αίτημά του να ληφθούν επειγόντως μέτρα και να ενημερωθεί σχετικά. Ακολούθησε η κινητοποίηση του υπουργού Γεωργίας και χθες, τα θετικά αποτελέσματα αυτής της συλλογικής προσπάθειας ανακοινώθηκαν στους εκπροσώπους των δύο χωριών.
Στη χθεσινή σύσκεψη στην Ορμήδεια που συγκάλεσε εκτάκτως η Επαρχιακή Διοίκηση Λάρνακας, παρακάθησαν εκπρόσωποι του Τμήματος Περιβάλλοντος, του Τμήματος Υδάτων, του Τμήματος Γεωργίας, των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών, ο πολιτικός διοικητής των Βάσεων, ο αναπληρωτής κοινοτάρχης Ξυλοτύμπου και ο κοινοτάρχης της Ορμήδειας. Ακολούθησε επίσκεψη στο σημείο όπου συντελείται η περιβαλλοντική καταστροφή, για επιτόπια ενημέρωση των αρμοδίων.
Ο κοινοτάρχης Ορμήδειας Χριστοφής Κασιουρής στο τέλος της σύσκεψης, ανακοίνωσε με ικανοποίηση ότι «μέχρι τον Αύγουστο, η μεγάλη φάρμα που προκαλεί αυτή την καταστροφή, θα μετακινηθεί στο Δασάκι Άχνας».
Ανακούφιση Οι κοινοτάρχες Ορμήδειας και Ξυλοτύμπου Χριστόφορος Κασιουρής και Αντρέας Χ” Παρασκευάς εκφράζουν δημοσίως τις θερμές τους ευχαριστίες προς τον επίτροπο Περιβάλλοντος Χαράλαμπο Θεοπέμπτου και θα το πράξουν με επιστολές και γραπτώς. Τονίζουν ακόμη, ανέφερε ο κ. Κασιουρής, ότι η εμπειρία που αποκόμισαν από την Υπηρεσία από τον περασμένο Ιανουάριο που ξεκίνησε η προσπάθεια, τους υποχρεώνει να πουν και δημοσίως ότι ο θεσμός του επιτρόπου Περιβάλλοντος είναι εξαιρετικής χρησιμότητας για τον τόπο μας. Οι δύο κοινότητες ευχαριστούν ακόμη και τον υπουργό Γεωργίας για την επίσης δραστική παρέμβασή του.

Σχόλια

Ο χρήστης osr55 είπε…
συγχαρητήρια για την πολύ σημαντική δουλειά που κάνετε μες τούντο τόπο τον..... άτε να μεν τον χαρακτηρίσω!!!!!

η πιο μεγάλη ηθική ικανοποίηση η αναγνώριση της προσφοράς σας!!!

συγχαρητήρια και καλό κουράγιο για καλή συνέχεια!!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Είναι σημαντικό να εκτιμούνται οι προσπάθειες αυτών που αγωνίζονται και βοηθούν άμεσα και ουσιαστικά την κοινωνία και το περιβάλλον.
Εξαιρετική δουλειά. Μακάρι να είχαμε και άλλους σαν εσένα... αλλά που!
Συνήθως τους ψάχνουμε με το φανάρι.
Καλή συνέχεια στο έργο σου. Σε χρειαζόμαστε!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Άρχισε η ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών ... επιτέλους!

Ξεκίνησε η συγκέντρωση παλιών ηλεκτρικών συσκευών για την ανακύκλωσή τους Δώστε τις συσκευές σας Μέχρι να παραλάβουν τις πρώτες συσκευές από τους καταναλωτές, οι ανακυκλωτές ασχολούνται με τα παλιά τερματικά που είχαν αποσύρει οι κυβερνητικές υπηρεσίες Με τις συσκευές που φυλάσσονταν από καιρό σε υποστατικά στους Εργάτες και το Γέρι ξεκίνησε τη λειτουργία του το σύστημα ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών. Η εταιρεία Wee Electrocyclosis, η οποία διαχειρίζεται το σύστημα, ανακοίνωσε το περασμένο Σάββατο ότι οι καταναλωτές μπορούν στο εξής να αφήνουν τις παλιές τους συσκευές στα καταστήματα των 148 εταιρειών που είναι συμβεβλημένες (η λίστα τους είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα www.electrocyclosis.com.cy). Οι πρώτες συσκευές από ανακυκλωτές δεν έχουν ακόμη φτάσει στην Electrocyclosis, η οποία, ωστόσο, ξεκίνησε την προώθηση στους ανακυκλωτές των παλιών συσκευών που είχαν συγκεντρωθεί από οργανισμούς και υπηρεσίες στις αποθήκες της, αφού μόνο στο υποστατικό στους Εργάτες είχαν συσσωρευθεί περί

Έχεις Θερμοσυσσωρευτές;

Τα πιο πολλά από τα παράπονα που ακούγονται για ψηλούς λογαριασμούς του ηλεκτρισμού είναι από ιδιοκτήτες θερμοσυσσωρευτών οι πιο πολλοί από τους οποίους δεν έχουν γνώση για το πώς λειτουργεί το σύστημα θέρμανσης τους. Φυσικά το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει ο οποιοσδήποτε ιδιοκτήτης είναι να μελετήσει τη δυνατότητα θερμομόνωσης του κτηρίου, να μειώσει τις απώλειες με χοντρές κουρτίνες και να κλείσει τις χαραμάδες κάτω από πόρτες και παράθυρα με τα ειδικά λάστιχα που κυκλοφορούν στην αγορά. Ο θερμοσυσσωρευτής δεν είναι τίποτα άλλο από ένα μονωμένο κιβώτιο γεμάτο πυρότουβλα τα οποία θερμαίνονται με ηλεκτρισμό. Όταν εμείς χρειάζεται να θερμάνουμε το χώρο τότε ανοίγει μια δίοδος μέσω της οποίας περνά ο αέρας μέσα από τα τούβλα και περνά ζεστός στο δωμάτιο. Στους εντελώς απλούς θερμοσυσσωρευτές υπάρχουν μόνο δύο ρυθμίσεις. Το ένα κουμπί ρυθμίζει πόσο πολύ θα βράσουν τα τούβλα (input) και η θερμότητα που φυλάγεται έχει επίσης άμεση σχέση με τη δυναμικότητα του αφού στην α

Τι μου έγραψε ο Aceras για το λανεϊτ

Το πιο κάτω σχόλιο του Acera από την ανάρτηση μου με τίτλο " Η εύκολη πρόσβαση στην αγορά δηλητηρίων ". Πρέπει να το διαβάσετε : Aceras Anthropophorum είπε... Η γειτόνισσα μου ετοιμάζετουν να πάει στον γάμο της ανιψιάς της με τον άντραν της τζαι τα μωρά. Είπεν του αντρός της να βάλει μιαν κρεβάταν κότσιινην. Τζείνος εν έθελεν να βάλει κρεβάταν. Ο ένας το πειν του ο άλλος το ξύν του ο καφκάς επήρεν φωθκιάν. Αρπάσσει η κοπελλούα το ποτσίν του λανέιτ που πας το παράθυρον τζιαι λαλεί του αντρός της πας τα νεύρα της: Αν συνεχίσεις έτσι θα το πιώ. Έκαμεν πους το είπιεν. Άλλοι λαλούν ότι επροσποιήθηκεν ότι το είπιεν τζαι όσον τζαι έντζιησεν πας τα σιείλης της που το απορροφήσαν. Άλλοι λαλούν ότι είπιεν το μισόν ποτσίν τζαι η κουβέντα της προσποίησης ήταν για να την θάψει ο παπάς. Όπως τζαι να έχει η υπόθεση, αν είχεν νόμον όπως τον προτείνετε, η κοπελιά δεν θα επήεννεν τζει που επήεν στα κοσπέντε της τζαι να μαυρίσουν θκυό οικογένειες. Όσος κίνδυνος υπάρχει για τα ζώα τζαι τα φυτ