Πέμπτη, 8 Μαρτίου 2012

Ανάκυκλος και επιπλώσεις

Ο Ανάκυκλος Περιβαλλοντική είναι ένας μη κερδοσκοπικός περιβαλλοντικός οργανισμός, που ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2010, φιλοδοξώντας να συμβάλει ενεργά και δραστήρια στη δημιουργία ενός καθαρού, υγιεινού και αειφόρου περιβάλλοντος.
Ο Ανάκυκλος λειτουργεί πρόγραμμα συλλογής και ανακύκλωσης χρησιμοποιημένων ρούχων, παπουτσιών, σεντονιών, κουρτινών, τσαντών και ζωνών που τοποθετούν οι πολίτες στις μωβ μεταλλικές αποθήκες (κάδους) συλλογής. Το πρόγραμμα λειτουργεί σε 29 δήμους και σε 85 κοινότητες.

Μέρος των ρούχων που μπορούν να ξαναφορεθούν προσφέρονται στο κατάστημα του Ανάκυκλου στη Λευκωσία δωρεάν σε άπορα άτομα, με κουπόνια που προμηθεύουν οι τοπικές αρχές, το Γραφείο Ευημερίας και εθελοντικές οργανώσεις. Ανάλογα καταστήματα θα λειτουργήσουν και στις άλλες πόλεις. Ο Ανάκυκλος, επίσης ανταποκρίνεται σε έκτακτες εκκλήσεις, όπως πρόσφατα από τα νηπιαγωγεία της Αθήνας, στα οποία στάλθηκαν 700 κιλά παιδικά ρούχα και παπούτσια. Τα ακατάλληλα για επανάχρηση ρούχα, ανακυκλώνονται για δημιουργία ρούχων καθαρισμού, στουπιών, μονωτικού και άλλου υλικού. Το Πρόγραμμα συμβάλλει έτσι στη μείωση του όγκου των σκουπιδιών που καταλήγουν στις χωματερές, που δεν αποτελεί απλώς στόχο και υποχρέωση της Κύπρου, αλλά εξοικονομεί πόρους και ενέργεια και συμβάλλει ουσιαστικά στη δημιουργία ενός καθαρότερου και υγιεινότερου περιβάλλοντος. Ο Ανάκυκλος  προσφέρει χρηματικές εισφορές σε ευαγή ιδρύματα, διοργανώνει διαλέξεις στα σχολεία και άλλες δραστηριότητες ευαισθητοποίησης για το περιβάλλον.

Μετά από διαπίστωσή μας ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη για μικροέπιπλα, είδη κουζίνας και άλλα οικιακά είδη, ο Ανάκυκλος προχωρεί μέσα στον Φεβρουάριο στην επέκταση του φιλανθρωπικού μας καταστήματος στην παλιά Λευκωσία, για διάθεση αυτών των ειδών δωρεάν ή σε χαμηλές τιμές για κάλυψη των εξόδων. 
Στη βάση αυτή, ο Ανάκυκλος αρχίζει τη συλλογή και αυτών των ειδών. Όσες και όσοι επιθυμείτε να προσφέρετε μικροέπιπλα, είδη κουζίνας και άλλα οικιακά είδη, που δεν χρειάζεστε πλέον μπορείτε να τα φέρνεται στο κατάστημα του Ανάκυκλου (Μουσών 14, 1011, πάλιο Λευκωσία).  
Σε περίπτωση που υπάρχει μεγάλος όγκος, μπορείτε να τηλεφωνείτε στον αριθμό 99722121 για να τα παραλάβουμε από το σπίτι σας. Η  συνεισφορά σας θα εκτιμηθεί ιδιαιτέρως.
 
Ανάκυκλος Περιβαλλοντική
Μουσών 14
1011, Λευκωσία
Κινητό: +357 99 722 121
www.anakyklos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails