Παρασκευή, 2 Μαρτίου 2012

Ελάτε να διαδηλώσουμε ενάντια στο λατομείο στο δάσος κάτω από τα Λεύκαρα


Το Κοινοτικό Συμβούλιο Λυθροδόντα καλεί όλους τους κατοίκους μικρούς και μεγάλους  καθώς και όλα τα οργανωμένα σύνολα, σε μαζική συγκέντρωση την Κυριακή 4 Μαρτίου 2012 και ώρα 11 π.μ στο δρόμο από Λυθροδόντα προς Δελίκηπο πλησίον του αγροκτήματος ΛΕΞΕΚΟ.

Σκοπός της συγκέντρωσης θα είναι η αντίθεση μας στην προγραμματισμένη λειτουργία δύο λατομείων το ένα  στην περιοχή Δελικήπου και το άλλο  στην περιοχή Λευκάρων – Λυθροδόντα κοντά στο δάσος Μαχαιρά . Και τα δύο είναι πολύ κοντά στην κοινότητα μας.

Πρέπει όλοι μαζί να δώσουμε το παρόν μας για να σταλεί το μήνυμα σε όλους αρμόδιους και εμπλεκόμενους ότι είμαστε αντίθετοι σε κάθε μορφή εκμετάλλευσης του δάσους μας και ότι θέλουμε να προστατέψουμε την περιοχή μας με την εξαίρετη φυσική ομορφιά, τον μοναδικό φυσικό πνεύμονα της κοινότητας μας το δάσος Μαχαιρά.

Η δημιουργία λατομείων θα επιφέρει σημαντικές επιπτώσεις στην περιοχή μας, θα καταστραφεί το φυσικό περιβάλλον, θα αποκοπούν δέντρα και πυκνή βλάστηση μεγάλης έκτασης για να κατασκευαστούν δρόμοι πρόσβασης, η σκόνη θα ρυπαίνει την ατμόσφαιρα,  θα καταστρέψει τα υδροφόρα στρώματα  και θα προκαλείται τεράστια ηχορύπανση από τις δυνατές εκρήξεις και τα μηχανήματα.

Το μήνυμα της αντίθεσης μας πρέπει να σταλεί με την μαζική προσέλευση όλων σας για να μην αφήσουμε τα οικονομικά συμφέροντα κάποιων εταιρειών να καταστρέψουν ότι πιο πολύτιμο έχουμε στο χωριό μας το δάσος μας.

Πρέπει να γίνει σεβαστό το δικαίωμα μας για ένα καθαρό και χωρίς ρύπους περιβάλλον δικαίωμα που οφείλουμε να προφυλάξουμε και για τις μελλοντικές γενιές.

Στην συγκέντρωση θα παρευρίσκονται και οι κοινοτάρχες των γειτονικών  κοινοτήτων, Μαθιάτη, Αγίας Βαρβάρας, Μοσφιλωτής, Κόρνου και Δελικήπου καθώς και ο Δήμαρχος Λευκάρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails