Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2012

Αυτό μάλιστα με κάνει να νιώθω ΩΡΑΙΑ !

  Άμα μου κάμνουν έτσι ...       είμαι τζιαί ευαίσθητος!
ΤΟΥ ΠΑΜΠΟΥ ΒΑΣΙΛΑ
Φωτογραφία
Την εξαιρετική χρησιμότητα του θεσμού του επιτρόπου Περιβάλλοντος πιστοποίησαν οι κοινότητες Ξυλοτύμπου και Ορμήδειας, μετά την καταλυτική παρέμβαση του Χαράλαμπου Θεοπέμπτου στο περιβαλλοντικό πρόβλημα που αντιμετώπιζαν από την ανεξέλεγκτη ροή λυμάτων από αγελαδοτροφική μονάδα. Χθες, μετά από σύσκεψη αρμοδίων κυβερνητικών τμημάτων και άλλων φορέων στο Συμβούλιο Ορμήδειας, δόθηκε τελεσίγραφο τεσσάρων μηνών στον ιδιοκτήτη της φάρμας να τη μετακινήσει στην κτηνοτροφική περιοχή της Άχνας, διαφορετικά θα υποστεί συνέπειες από τη Βρετανική Διοίκηση αλλά και τη Δημοκρατία.
Το πρόβλημα ήρθε στην επιφάνεια στις αρχές Ιανουαρίου όταν ο κοινοτάρχης Ξυλοτύμπου Αντρέας Χ” Παρασκευάς αποτάθηκε επίσημα στην Αρχισυνταξία του «Φ» ζητώντας τη βοήθεια της εφημερίδας μας «για να γλυτώσει το χωριό του από ένα τεράστιο οικολογικό πρόβλημα». Το διάβημα του κ. Χ” Παρασκευά υποστήριξε και ο κοινοτάρχης της Ορμήδειας Χριστόφορος Κασιουρής, ενώ και οι δύο ζήτησαν την παρέμβαση του επιτρόπου Περιβάλλοντος για να βρουν τα δύο χωριά σωτηρία από τη βαριά οχληρία που υφίσταντο. Την ημέρα του σχετικού δημοσιεύματος του «Φ», ο κ. Θεοπέμπτου επικοινώνησε με την εφημερίδα μας και ζήτησε να έρθει σε επικοινωνία με τους δύο κοινοτάρχες ενώ επιπρόσθετα, πήρε από τον «Φ», κι άλλο αδημοσίευτο φωτογραφικό υλικό για το μέγεθος της καταστροφής και τον χείμαρρο χιλιομέτρων από λύματα, που απειλούσε τα δύο χωριά.
Αυτό το φωτογραφικό υλικό αποστάληκε από τον κ. Θεοπέμπτου στον υπουργό Γεωργίας και όλα τα αρμόδια κυβερνητικά τμήματα, παράλληλα με το αίτημά του να ληφθούν επειγόντως μέτρα και να ενημερωθεί σχετικά. Ακολούθησε η κινητοποίηση του υπουργού Γεωργίας και χθες, τα θετικά αποτελέσματα αυτής της συλλογικής προσπάθειας ανακοινώθηκαν στους εκπροσώπους των δύο χωριών.
Στη χθεσινή σύσκεψη στην Ορμήδεια που συγκάλεσε εκτάκτως η Επαρχιακή Διοίκηση Λάρνακας, παρακάθησαν εκπρόσωποι του Τμήματος Περιβάλλοντος, του Τμήματος Υδάτων, του Τμήματος Γεωργίας, των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών, ο πολιτικός διοικητής των Βάσεων, ο αναπληρωτής κοινοτάρχης Ξυλοτύμπου και ο κοινοτάρχης της Ορμήδειας. Ακολούθησε επίσκεψη στο σημείο όπου συντελείται η περιβαλλοντική καταστροφή, για επιτόπια ενημέρωση των αρμοδίων.
Ο κοινοτάρχης Ορμήδειας Χριστοφής Κασιουρής στο τέλος της σύσκεψης, ανακοίνωσε με ικανοποίηση ότι «μέχρι τον Αύγουστο, η μεγάλη φάρμα που προκαλεί αυτή την καταστροφή, θα μετακινηθεί στο Δασάκι Άχνας».
Ανακούφιση Οι κοινοτάρχες Ορμήδειας και Ξυλοτύμπου Χριστόφορος Κασιουρής και Αντρέας Χ” Παρασκευάς εκφράζουν δημοσίως τις θερμές τους ευχαριστίες προς τον επίτροπο Περιβάλλοντος Χαράλαμπο Θεοπέμπτου και θα το πράξουν με επιστολές και γραπτώς. Τονίζουν ακόμη, ανέφερε ο κ. Κασιουρής, ότι η εμπειρία που αποκόμισαν από την Υπηρεσία από τον περασμένο Ιανουάριο που ξεκίνησε η προσπάθεια, τους υποχρεώνει να πουν και δημοσίως ότι ο θεσμός του επιτρόπου Περιβάλλοντος είναι εξαιρετικής χρησιμότητας για τον τόπο μας. Οι δύο κοινότητες ευχαριστούν ακόμη και τον υπουργό Γεωργίας για την επίσης δραστική παρέμβασή του.

2 σχόλια:

osr55 είπε...

συγχαρητήρια για την πολύ σημαντική δουλειά που κάνετε μες τούντο τόπο τον..... άτε να μεν τον χαρακτηρίσω!!!!!

η πιο μεγάλη ηθική ικανοποίηση η αναγνώριση της προσφοράς σας!!!

συγχαρητήρια και καλό κουράγιο για καλή συνέχεια!!!!

Ανώνυμος είπε...

Είναι σημαντικό να εκτιμούνται οι προσπάθειες αυτών που αγωνίζονται και βοηθούν άμεσα και ουσιαστικά την κοινωνία και το περιβάλλον.
Εξαιρετική δουλειά. Μακάρι να είχαμε και άλλους σαν εσένα... αλλά που!
Συνήθως τους ψάχνουμε με το φανάρι.
Καλή συνέχεια στο έργο σου. Σε χρειαζόμαστε!

Related Posts with Thumbnails