Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2011

Παρανομίες σε φράγματα

Δέστε πρώτα την παρουσίαση και μετά διαβάστε από κάτω τα σχόλια
Σε μεγάλη οθόνη εδώ.Το ψάρεμα στους φράκτες επιτρέπεται μόνο μετά από άδεια με τους πιο κάτω όρους - από την ιστοσελίδα του ΤΑΘΕ:
Οι άδειες είναι προσωπικές και εκδίδονται μόνο σε άτομα άνω των 12 ετών.
- Οι ώρες ψαρέματος είναι μια ώρα πριν την ανατολή του ήλιου και μια ώρα μετά τη δύση του. Απαγορεύεται η μεταφορά οποιουδήποτε αλιευτικού εξοπλισμού στις όχθες του υδατοφράκτη μιάμιση ώρα πριν την ανατολή του ηλίου.
- Ο κάτοχος άδειας ψαρέματος απαγορεύεται να χρησιμοποιεί περισσότερα από ένα καλάμι με μισίνα.
- Απαγορεύεται το ψάρεμα με καλάμι, που η μισίνα του έχει περισσότερα από ένα αγκίστρια. Το τριπλό-αγκίστρι θα λογαριάζεται σαν ένα.
- Απαγορεύονται όλοι οι άλλοι τρόποι ψαρέματος, μηχανήματα ή τοξικές ουσίες, συμπεριλαμβανομένων φανών ή φώτων ή δικτύων.
- Το ψάρεμα επιτρέπεται μόνον από τις όχθες του υδατοφράκτη.
Με βάση τους όρους αυτούς, που αναγράφονται στο πίσω μέρος κάθε άδειας, ο κάτοχος της οφείλει να τους μελετά σχολαστικά και να τους τηρεί πιστά.

3.
Απαγορεύεται η ερασιτεχνική αλιεία ιχθύων ανα εικοσιτεράωρο : α) Πέραν των δέκα κιλών με τη μέθοδο των δικτύων β) πέραν των 10 κιλών με τη μέθοδο του παραγαδιού γ) πέραν των 10 κιλών με τη μέθοδο των ψαροπαγίδων δ) πέραν των 5 κιλών με το ψαροτούφεκο ε) πέραν των 3 ιχθύων ανεξαρτήτως βάρους, αν πρόκειται για αλιεία τόνου.

Η ευθύνη για την καθαριότητα των φρακτών ανήκει στο Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων
Η τοποθέτηση ψαριών και η άδεια αλιείας δίνεται από το Τμήμα Αλιείας
Επίβλεψη, επιβολή νομοθεσίας, καθαριότητα έχουν πρόβλημα
...
και από ότι έμαθα έρχονται πολλοί στην Κύπρο για ψάρεμα σε φράκτες γιατί έχουμε καλό καιρό, και καλά ψάρια ... για πόσο ακόμη;

Οι φωτογραφίες και οι πληροφορίες είναι από το
Παγκύπριο Σύνδεσμος Ερασιτεχνών Ψαράδων Εσωτερικών Υδάτων

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επιτροπε μου χρονια σου πολλα σε σένα τζιαι στους οικειους σου.
Εγω μολις τα είδα εδιερωτήθηκα ποσο γυφτος μπορει ναν κάποιος για να ξιμαρίζει έτσι σκέδιον.

Ανακατσιασα

Andreas

Χαράλαμπος Θεοπέμπτου είπε...

Ανδρέα χρόνια σου πολλά...
άμα σου πω ότι μου είπαν ότι ο λόγος που ψαρεύουν τόσα πολλά είναι γιατί τα πωλούν στα εστιατόρια;
ακόμη και από τα μολυσμένα νερά των Πολεμιδιών;

Ανώνυμος είπε...

To καλο εν ότι τρωω σπανια σ εστιατόρια.
Το κακο εν ότι εν ηφκάλλω ψάρι σκάρτο...

Andreas

Ανώνυμος είπε...

Κυριε Επιτροπε,

Σαν ερασιτεχνης ψαρας που εξασκει το χομπι του ψαρεματος με φελλο στα γλυκα νερα νιωθω την αγανακτηση για ολα αυτα. Παρολα αυτα οποως φενεται η λυση για αποφυγη των παραπανω ειναι η τοποθετηση καγκελιων στις προσβασεις των φραγματων αυτων. Τελικα οτι δεν λυεται κοβεται??

Εγω σαν νομιμος ψαρας που πλερωνει 35ευρω ετησιως δεν εχω δικαιωμα να απολαμβανω το χομπι μου επειδη καπιοι κυριοι θεωρησαν σωστο να αποκοψουν την προσβαση στα φραγματα σαν η λυση για τους παρανομους???

Αυτο ειναι πρωτακουστο και συμβαινει μονο στην Κυπρο. Πολυ απλα με αυτο το τροπο δεν προκειται να λυθει η παρανομη συμπεριφορα στους φρακτες μας. Η αστυνομευση και επιβολη προστιμων ειναι η πιο σωστη λυση αφου με αυτο το τροπο θα μπουν και στα ταμεια του κρατους λευτα αλλα θα το σκεφτει 2 και 3 φορες ο παρανομος αν θα προχωρησει με την πραξη του..

Τα καγκελλα δεν ειναι λυση, με αυτο τον τροπο θα αναγκασουν και τους νομιμους ψαραδες να παρανομησουν αφου ειμαστε αποφασισμενοι να αντιδρασουμε.

Και ενω ειχαμε συναντηση με τον υπευθυνο του Τ.Α.Υ. οπου υποσχεθηκε πως δεν θα προχωρησουν με τα καγκελλα εντουτοις συνεχιζουν το κλεισιμο των φραγματων.

Δ.Κ

Χαράλαμπος Θεοπέμπτου είπε...

@Δ.Κ.
Όταν κάναμε την συνάντηση περίμενα ότι θα λυθεί το θέμα ...
Όταν επικοινώνησα ξανά με το διευθυντή δε με πήρε πίσω ...

Related Posts with Thumbnails