Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Παρανομίες σε φράγματα

Δέστε πρώτα την παρουσίαση και μετά διαβάστε από κάτω τα σχόλια
Σε μεγάλη οθόνη εδώ.



Το ψάρεμα στους φράκτες επιτρέπεται μόνο μετά από άδεια με τους πιο κάτω όρους - από την ιστοσελίδα του ΤΑΘΕ:
Οι άδειες είναι προσωπικές και εκδίδονται μόνο σε άτομα άνω των 12 ετών.
- Οι ώρες ψαρέματος είναι μια ώρα πριν την ανατολή του ήλιου και μια ώρα μετά τη δύση του. Απαγορεύεται η μεταφορά οποιουδήποτε αλιευτικού εξοπλισμού στις όχθες του υδατοφράκτη μιάμιση ώρα πριν την ανατολή του ηλίου.
- Ο κάτοχος άδειας ψαρέματος απαγορεύεται να χρησιμοποιεί περισσότερα από ένα καλάμι με μισίνα.
- Απαγορεύεται το ψάρεμα με καλάμι, που η μισίνα του έχει περισσότερα από ένα αγκίστρια. Το τριπλό-αγκίστρι θα λογαριάζεται σαν ένα.
- Απαγορεύονται όλοι οι άλλοι τρόποι ψαρέματος, μηχανήματα ή τοξικές ουσίες, συμπεριλαμβανομένων φανών ή φώτων ή δικτύων.
- Το ψάρεμα επιτρέπεται μόνον από τις όχθες του υδατοφράκτη.
Με βάση τους όρους αυτούς, που αναγράφονται στο πίσω μέρος κάθε άδειας, ο κάτοχος της οφείλει να τους μελετά σχολαστικά και να τους τηρεί πιστά.

3.
Απαγορεύεται η ερασιτεχνική αλιεία ιχθύων ανα εικοσιτεράωρο : α) Πέραν των δέκα κιλών με τη μέθοδο των δικτύων β) πέραν των 10 κιλών με τη μέθοδο του παραγαδιού γ) πέραν των 10 κιλών με τη μέθοδο των ψαροπαγίδων δ) πέραν των 5 κιλών με το ψαροτούφεκο ε) πέραν των 3 ιχθύων ανεξαρτήτως βάρους, αν πρόκειται για αλιεία τόνου.

Η ευθύνη για την καθαριότητα των φρακτών ανήκει στο Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων
Η τοποθέτηση ψαριών και η άδεια αλιείας δίνεται από το Τμήμα Αλιείας
Επίβλεψη, επιβολή νομοθεσίας, καθαριότητα έχουν πρόβλημα
...
και από ότι έμαθα έρχονται πολλοί στην Κύπρο για ψάρεμα σε φράκτες γιατί έχουμε καλό καιρό, και καλά ψάρια ... για πόσο ακόμη;

Οι φωτογραφίες και οι πληροφορίες είναι από το
Παγκύπριο Σύνδεσμος Ερασιτεχνών Ψαράδων Εσωτερικών Υδάτων

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Επιτροπε μου χρονια σου πολλα σε σένα τζιαι στους οικειους σου.
Εγω μολις τα είδα εδιερωτήθηκα ποσο γυφτος μπορει ναν κάποιος για να ξιμαρίζει έτσι σκέδιον.

Ανακατσιασα

Andreas
Ο χρήστης Theopemptou είπε…
Ανδρέα χρόνια σου πολλά...
άμα σου πω ότι μου είπαν ότι ο λόγος που ψαρεύουν τόσα πολλά είναι γιατί τα πωλούν στα εστιατόρια;
ακόμη και από τα μολυσμένα νερά των Πολεμιδιών;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
To καλο εν ότι τρωω σπανια σ εστιατόρια.
Το κακο εν ότι εν ηφκάλλω ψάρι σκάρτο...

Andreas
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Κυριε Επιτροπε,

Σαν ερασιτεχνης ψαρας που εξασκει το χομπι του ψαρεματος με φελλο στα γλυκα νερα νιωθω την αγανακτηση για ολα αυτα. Παρολα αυτα οποως φενεται η λυση για αποφυγη των παραπανω ειναι η τοποθετηση καγκελιων στις προσβασεις των φραγματων αυτων. Τελικα οτι δεν λυεται κοβεται??

Εγω σαν νομιμος ψαρας που πλερωνει 35ευρω ετησιως δεν εχω δικαιωμα να απολαμβανω το χομπι μου επειδη καπιοι κυριοι θεωρησαν σωστο να αποκοψουν την προσβαση στα φραγματα σαν η λυση για τους παρανομους???

Αυτο ειναι πρωτακουστο και συμβαινει μονο στην Κυπρο. Πολυ απλα με αυτο το τροπο δεν προκειται να λυθει η παρανομη συμπεριφορα στους φρακτες μας. Η αστυνομευση και επιβολη προστιμων ειναι η πιο σωστη λυση αφου με αυτο το τροπο θα μπουν και στα ταμεια του κρατους λευτα αλλα θα το σκεφτει 2 και 3 φορες ο παρανομος αν θα προχωρησει με την πραξη του..

Τα καγκελλα δεν ειναι λυση, με αυτο τον τροπο θα αναγκασουν και τους νομιμους ψαραδες να παρανομησουν αφου ειμαστε αποφασισμενοι να αντιδρασουμε.

Και ενω ειχαμε συναντηση με τον υπευθυνο του Τ.Α.Υ. οπου υποσχεθηκε πως δεν θα προχωρησουν με τα καγκελλα εντουτοις συνεχιζουν το κλεισιμο των φραγματων.

Δ.Κ
Ο χρήστης Theopemptou είπε…
@Δ.Κ.
Όταν κάναμε την συνάντηση περίμενα ότι θα λυθεί το θέμα ...
Όταν επικοινώνησα ξανά με το διευθυντή δε με πήρε πίσω ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Άρχισε η ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών ... επιτέλους!

Ξεκίνησε η συγκέντρωση παλιών ηλεκτρικών συσκευών για την ανακύκλωσή τους Δώστε τις συσκευές σας Μέχρι να παραλάβουν τις πρώτες συσκευές από τους καταναλωτές, οι ανακυκλωτές ασχολούνται με τα παλιά τερματικά που είχαν αποσύρει οι κυβερνητικές υπηρεσίες Με τις συσκευές που φυλάσσονταν από καιρό σε υποστατικά στους Εργάτες και το Γέρι ξεκίνησε τη λειτουργία του το σύστημα ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών. Η εταιρεία Wee Electrocyclosis, η οποία διαχειρίζεται το σύστημα, ανακοίνωσε το περασμένο Σάββατο ότι οι καταναλωτές μπορούν στο εξής να αφήνουν τις παλιές τους συσκευές στα καταστήματα των 148 εταιρειών που είναι συμβεβλημένες (η λίστα τους είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα www.electrocyclosis.com.cy). Οι πρώτες συσκευές από ανακυκλωτές δεν έχουν ακόμη φτάσει στην Electrocyclosis, η οποία, ωστόσο, ξεκίνησε την προώθηση στους ανακυκλωτές των παλιών συσκευών που είχαν συγκεντρωθεί από οργανισμούς και υπηρεσίες στις αποθήκες της, αφού μόνο στο υποστατικό στους Εργάτες είχαν συσσωρευθεί περί

Ήλιος - αεροπορική τραγωδία ..

Ήταν Αύγουστος του 2005 και ήμουν πολύ χαρούμενος. Κέρδισα μετά από διαγωνισμό μια από τις θέσεις στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Περιβάλλοντος στην Κοπεγχάγη που τότε εργάζονταν στο "neighbourhood project." Η διαμονή και η διατροφή ήταν πληρωμένα. Τα αεροπορικά εισιτήρια ήταν και αυτά πληρωμένα αλλά επέλεξαν η ίδιοι την πτήση από την Αθήνα.  Έτσι έπρεπε να διαλέξω εγώ το πρώτο σκέλος, δηλαδή την πτήση για την Αθήνα. Πήγα σε τουριστικό γραφείο που εργαζόταν μια θεία και τις εξήγησα τι ήθελα. Μου κανόνισε την προεπιλεγμένη πτήση από Αθήνα για Κομπεγχάγη και έμεινε να διευθετηθεί η πτήση για Αθήνα.  Μου πρότεινε την πτήση της Ήλιος και έφυγα από το γραφείο. Την άλλη μέρα με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι είχε έγνοια γιατί ήταν μικρό το χρονικό διάστημα και ίσως να μην προλάμβαινα να πάρω την επόμενη πτήση και έτσι το αλλάξαμε για άλλη που έφευγε λίγο πιο γρήγορα. Στο αεροδρόμιο είδα την πτήση της Ήλιος στο Gate Εκεί ήταν και παλιοί φοιτητές μου πιάσαμε κουβέντα είπαμε διάφορα αποχαιρε

Έχεις Θερμοσυσσωρευτές;

Τα πιο πολλά από τα παράπονα που ακούγονται για ψηλούς λογαριασμούς του ηλεκτρισμού είναι από ιδιοκτήτες θερμοσυσσωρευτών οι πιο πολλοί από τους οποίους δεν έχουν γνώση για το πώς λειτουργεί το σύστημα θέρμανσης τους. Φυσικά το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει ο οποιοσδήποτε ιδιοκτήτης είναι να μελετήσει τη δυνατότητα θερμομόνωσης του κτηρίου, να μειώσει τις απώλειες με χοντρές κουρτίνες και να κλείσει τις χαραμάδες κάτω από πόρτες και παράθυρα με τα ειδικά λάστιχα που κυκλοφορούν στην αγορά. Ο θερμοσυσσωρευτής δεν είναι τίποτα άλλο από ένα μονωμένο κιβώτιο γεμάτο πυρότουβλα τα οποία θερμαίνονται με ηλεκτρισμό. Όταν εμείς χρειάζεται να θερμάνουμε το χώρο τότε ανοίγει μια δίοδος μέσω της οποίας περνά ο αέρας μέσα από τα τούβλα και περνά ζεστός στο δωμάτιο. Στους εντελώς απλούς θερμοσυσσωρευτές υπάρχουν μόνο δύο ρυθμίσεις. Το ένα κουμπί ρυθμίζει πόσο πολύ θα βράσουν τα τούβλα (input) και η θερμότητα που φυλάγεται έχει επίσης άμεση σχέση με τη δυναμικότητα του αφού στην α