Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2011

Το έκανα όταν αποφοίτησα

Δεν τα πέταξε στα σκουπίδια…
ΕΝΑΣ από τους πρώτους Κύπριους που είπε ναι στην ανακύκλωση ρούχων, σε εποχή μάλιστα που αυτή ήταν άγνωστη στον τόπο μας, είναι ο Επίτροπος Περιβάλλοντος Χαράλαμπος Θεοπέμπτου. Όπως αποκάλυψε στη χθεσινή δημοσιογραφική διάσκεψη για τον ένα χρόνο λειτουργίας της Ανάκυκλος στο νησί, όταν τελείωσε τις σπουδές του στο εξωτερικό και ετοιμαζόταν για την επιστροφή του στην Κύπρο, μάζεψε όσα ρούχα του δεν ήθελε και αντί να τα πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων, τα παρέδωσε σε μη κερδοσκοπική εταιρεία που δραστηριοποιείτο στην ανακύκλωση ρούχων. 
Σήμερα, αυτό που έκανε τότε ο κ. Θεοπέμπτου, το κάνουν χιλιάδες συμπατριώτες μας, γι’ αυτό και σε ένα χρόνο μαζεύτηκαν 850 τόνοι με παλιά ρούχα που διαφορετικά θα κατέληγαν στα σκουπίδια. Λ.Πς 

4 σχόλια:

Moonlight είπε...

κάμνουμε το πάντα εμείς. που ήμασαν μωρά επιάνναμε ρούχα που ξαδέρφες τζαι ώσπου να φκει η εποχή ήταν ήδη μικρά μας, αλλά καινούργια. Έτσι εδιούσαμεν τα κι εμείς παρακατω. Τζαι τωρά ακόμα, μόνο αν εν κάτι σε άθλια κατάσταση (τζαι εν κάμνει ούτε για ξεσκονόπανο) έννα το πετάξουμε στα σκουπίδια, τζαι ΠΑΛΕ λυπούμαστε...
Εν αδιανόητο να πετάσσεις ρούχα στα σκουπίδια...

TwistedTool είπε...

Η γιαγιά μου κάμνει το που τον τζιαιρό που η μάνα μου ήταν μωρό, τουλάχιστον!

Μπράβο σε ούλλους όσοι το κάμνουν. Όπως λαλεί τζιαι η Moonlight, εν αδιανόητο, εκτός τζιαι αν εν τέλεια κατεστραμμένα.

TwistedTool είπε...

Να επισημάνω ότι η γιαγιά μου εν τα εδίαν που τότε σε έτσι εταιρείες, αλλά σε οικογένειες που ήξερεν ότι είχαν οικονομικό πρόβλημα.

Τωρά, διά τζιαι σε εταιρείες τζιαι σε οικογένειες τζιαι που ούλλο το χωρκό φέρνουν της ρούχα για να δώκει πάρακατω :)

Ανώνυμος είπε...

πριν 10 χρόνια περίπου εμάζεψα περίπου 30 ρουχα που είχα και δεν χρειαζόμουν, πηγα απο το σπιτι καποιου φιλου και πηρα κι απο κει αρκετά και τα παρεδωσα σε μια εταιρεία Πράσινη Α..... η οποια είχε ζητησει ρουχα για απορους μέσω αγγελίας.
2 μήνες αργότερα βρήκα τα ρούχα μου προς πώληση σε κάποιο κατάστημα με μεταχειρισμένα στην Ονασαγόρου.
Ειλικρινά είναι θλιβερό να συμβαίνουν τέτοια πράγματα στις μέρες μας.

Related Posts with Thumbnails