Σάββατο, 13 Νοεμβρίου 2010

Cycle Superhighways

Πριν λίγες μέρες ήμουν στο Λονδίνο και αυτό που με εξέπληξε ήταν η τρομακτική αύξηση των ποδηλάτων από την προηγούμενη φορά που πήγα πριν 4 χρόνια.
Πολλά καταστήματα ποδηλάτων χώροι στάθμευσης παντού, ποδηλάτες στους δρόμους και παντού ποδήλατα ενοικίασης.
Η κυβέρνηση έχει και σχέδιο επιδότησης αγοράς ποδηλάτου το οποίο είναι πολύ πετυχημένο.
Τώρα θα κάνουν αυτό!
Λεπτομέρειες εδώ

6 σχόλια:

Eólica είπε...

Καλημέρα Επίτροπε! Τζιαι δαμαί εκάμαν ποδηλατόδρομους αλλά δεν εσκεφτήκαν καθόλου την άνεση του ποδηλάτη τζιαι τη σύνδεση με το κέντρο. Είμαστεν ακόμα εξωγήινοι.

Ανώνυμος είπε...

Τι κάμνουν με τη βροχή; Εγώ, στη Λευκωσία, χρησιμοποιώ μοτόρα για να πηγαίνω δουλεία και πέρσι υποχρεώθηκα αρκετές φορές σε συναδέλφους να με πάρουν σπίτι λόγο βροχής.

Αππωμένη είπε...

Ζηλεύκω! Μπράβο τους! Μακάρι να πιάσει στο Λονδίνο γιατί εχω μια εντύπωση ότι μόνο άμαν το κάμουν άλλοι, εννα σκεφτούμε να το κάμουμε τζιαι εμείς.

Ανώνυμε, η βροχή ένεν ιδιαίτερο πρόβλημα. Βάλεις ένα αδιάβροχο και είσαι εντάξει.

michael είπε...

ma ginete etsi prama? :-)

Theopemptou είπε...

Οι Βρετανικές πόλεις έμειναν πίσω όσον αφορά τα ποδήλατα αλλά τα τελευταία χρόνια κάνουν άλματα.
Δίνουν επιχορηγήσεις σε εργοδότες να νοικιάζουν ποδήλατα του προσωπικού, έχει φορολογική απαλλαγή η αγορά ποδηλάτου και τους δίνουν προτεραιότητα.
Στη Γερμανία άρχισαν τώρα να κατασκευάζουν ποδηλατόδρομους κατα μήκος των αυτοκινητοδρόμων.
Όλα για τα ποδήλατα εδώ
http://theopemptou.com/portal/transport/43-bicycles.html
Πριν λίγες μέρες ήμουν Λονδίνο επισκέφθηκα τα καταστήματα πώλησης ποδηλάτων (έχει πολλά κοντά στο δρόμο δίπλα από το Selfridges)και γλυκοκοίταζα ποδήλατα που διπλώνουν αλλά είναι πολύ ακριβά

Νυχτερινός Ποδηλάτης είπε...

κρίμα που έχασα τη συζήτηση. είναι να μεν ζηλεύκεις; πιο πολλά ποδήλατα, λιγότερα αυτοκίνητα-θόρυβος-καυσαέρια-ρύπανση. πιο πολλοί υγιείς άνθρωποι. αλλά το κυριότερο είναι να βλέπεις ότι το κράτος κάνει κάτι για σένα. θυμήθηκα πριν λίγα χρόνια στο Άμστερνταμ που νοίκιασα ποδήλατο. από τις πιο όμορφες βόλτες μου. και μέσα σε πόλη! πάω να ετοιμάσω ανάρτηση. είσαι έμπνευση!

Related Posts with Thumbnails