Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η εφευρετικότητα των Κυπρίων


Η εφευρετικότητα των Κυπρίων είναι γνωστή. Ορισμένες φορές όμως αυτή ακριβώς η εφευρετικότητα μας οδηγεί σε προβλήματα αφού εφαρμόζεται και για παραβίαση κανονισμών για πρόσκαιρο κέρδος.
Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι και η εφευρετικότητα ορισμένων να πωλούν αυτοκίνητα χρησιμοποιώντας τους δρόμους του δημοσίου για μάντρες.
Αν υποθέσουμε ότι κάποιος του οποίου η θέση δεν του επιτρέπει να εξασκεί δεύτερο επάγγελμα αποφασίσει να πωλεί μεταχειρισμένα αυτοκίνητα για επιπλέον εισόδημα.
Η διατήρηση μάντρας έχει το κόστος της σε ενοικίαση χώρου και μισθών και επιπλέον κινδυνεύει να ανακαλυφθεί ο ιδιοκτήτης.
Μια εύκολη και χωρίς κόστος λύση, είναι η χρήση δημόσιων χώρων για τη διαφήμιση των οχημάτων και αυτό γίνεται πολύ πιο εύκολα από ότι νομίζετε.

Χρειάζεται χώρος απλά κάποιος επιπλέον χώρος σε πεζοδρόμια κατά προτίμηση δίπλα από πολυσύχναστους δρόμους, τοποθετούνται εκεί 3 - 4 αυτοκίνητα με τρόπο που να τα βλέπουν οι περαστικοί, τοποθετείται ανακοίνωση επικολλημένη στο παράθυρο του αυτοκινήτου με την ένδειξη "πωλείται" και ένας αριθμός κινητού τηλεφώνου συνήθως, αφού δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σταθερός αριθμός.

Αυτό επαναλαμβάνεται σε διάφορα σημεία της πόλης, με αποτέλεσμα ορισμένες φορές, να εκτίθενται πιο πολλά αυτοκίνητα σε δρόμους από ότι υπάρχουν σε μια μάντρα.
Τα αυτοκίνητα αυτά μπορεί να είναι εισαγόμενα ή απλά να ανήκουν σε μια μάντρα η οποία θα πληρώσει ποσοστό αν γίνει πώληση.
Οι καλοί "επαγγελματίες" του είδους μετακινούν συχνά τα αυτοκίνητα αυτά στους διάφορους χώρους που έχουν εντοπίσει για να προσφέρεται και ποικιλία στους περαστικούς.

Η οπτική ρύπανση, η ακαταστασία, η παρεμπόδιση των πεζών και ο κίνδυνος από την μειωμένη ορατότητα των οδηγών θα πρέπει να οδηγήσει τις Αρμόδιες Αρχές στο να θέσουν τέρμα στην πρακτική αυτή.
Ίσως θα πρέπει τα αυτοκίνητα αυτά να περιλαμβάνονται στα εγκαταλειμμένα αυτοκίνητα που οι Δήμοι επικολλούν ανακοίνωση για μετακίνηση και αποστολή στην ανακύκλωση.
Αυτό θα το κάνει πολύ πιο ενδιαφέρον !

Σχόλια

Ο χρήστης Leni είπε…
Ίσως θα πρέπει τα αυτοκίνητα αυτά να περιλαμβάνονται στα εγκαταλειμμένα αυτοκίνητα που οι Δήμοι επικολλούν ανακοίνωση για μετακίνηση και αποστολή στην ανακύκλωση.
Αυτό θα το κάνει πολύ πιο ενδιαφέρον !


XAXA πολλά καλή ιδέα!
Αν δεν αναλαμβάνουν οι δήμοι, μπορεί να αναλάβει ο ΣΙΚ!
Ο χρήστης FTO είπε…
apo tin alli isws tosa xalitika pou den xrisimopiounte se tpt na eprepe na dothoun stous endiaferomenous para na ine apla 'pros sintirisi xorafkia'
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
synfonw me ton kon theopemtou oti oi dromoi gemisan me ka8e logis autokinita gia polisi . pre na statatisi,na broun ton tropo oi armodioi.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Άρχισε η ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών ... επιτέλους!

Ξεκίνησε η συγκέντρωση παλιών ηλεκτρικών συσκευών για την ανακύκλωσή τους Δώστε τις συσκευές σας Μέχρι να παραλάβουν τις πρώτες συσκευές από τους καταναλωτές, οι ανακυκλωτές ασχολούνται με τα παλιά τερματικά που είχαν αποσύρει οι κυβερνητικές υπηρεσίες Με τις συσκευές που φυλάσσονταν από καιρό σε υποστατικά στους Εργάτες και το Γέρι ξεκίνησε τη λειτουργία του το σύστημα ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών. Η εταιρεία Wee Electrocyclosis, η οποία διαχειρίζεται το σύστημα, ανακοίνωσε το περασμένο Σάββατο ότι οι καταναλωτές μπορούν στο εξής να αφήνουν τις παλιές τους συσκευές στα καταστήματα των 148 εταιρειών που είναι συμβεβλημένες (η λίστα τους είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα www.electrocyclosis.com.cy). Οι πρώτες συσκευές από ανακυκλωτές δεν έχουν ακόμη φτάσει στην Electrocyclosis, η οποία, ωστόσο, ξεκίνησε την προώθηση στους ανακυκλωτές των παλιών συσκευών που είχαν συγκεντρωθεί από οργανισμούς και υπηρεσίες στις αποθήκες της, αφού μόνο στο υποστατικό στους Εργάτες είχαν συσσωρευθεί περί

Έχεις Θερμοσυσσωρευτές;

Τα πιο πολλά από τα παράπονα που ακούγονται για ψηλούς λογαριασμούς του ηλεκτρισμού είναι από ιδιοκτήτες θερμοσυσσωρευτών οι πιο πολλοί από τους οποίους δεν έχουν γνώση για το πώς λειτουργεί το σύστημα θέρμανσης τους. Φυσικά το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει ο οποιοσδήποτε ιδιοκτήτης είναι να μελετήσει τη δυνατότητα θερμομόνωσης του κτηρίου, να μειώσει τις απώλειες με χοντρές κουρτίνες και να κλείσει τις χαραμάδες κάτω από πόρτες και παράθυρα με τα ειδικά λάστιχα που κυκλοφορούν στην αγορά. Ο θερμοσυσσωρευτής δεν είναι τίποτα άλλο από ένα μονωμένο κιβώτιο γεμάτο πυρότουβλα τα οποία θερμαίνονται με ηλεκτρισμό. Όταν εμείς χρειάζεται να θερμάνουμε το χώρο τότε ανοίγει μια δίοδος μέσω της οποίας περνά ο αέρας μέσα από τα τούβλα και περνά ζεστός στο δωμάτιο. Στους εντελώς απλούς θερμοσυσσωρευτές υπάρχουν μόνο δύο ρυθμίσεις. Το ένα κουμπί ρυθμίζει πόσο πολύ θα βράσουν τα τούβλα (input) και η θερμότητα που φυλάγεται έχει επίσης άμεση σχέση με τη δυναμικότητα του αφού στην α

Τι μου έγραψε ο Aceras για το λανεϊτ

Το πιο κάτω σχόλιο του Acera από την ανάρτηση μου με τίτλο " Η εύκολη πρόσβαση στην αγορά δηλητηρίων ". Πρέπει να το διαβάσετε : Aceras Anthropophorum είπε... Η γειτόνισσα μου ετοιμάζετουν να πάει στον γάμο της ανιψιάς της με τον άντραν της τζαι τα μωρά. Είπεν του αντρός της να βάλει μιαν κρεβάταν κότσιινην. Τζείνος εν έθελεν να βάλει κρεβάταν. Ο ένας το πειν του ο άλλος το ξύν του ο καφκάς επήρεν φωθκιάν. Αρπάσσει η κοπελλούα το ποτσίν του λανέιτ που πας το παράθυρον τζιαι λαλεί του αντρός της πας τα νεύρα της: Αν συνεχίσεις έτσι θα το πιώ. Έκαμεν πους το είπιεν. Άλλοι λαλούν ότι επροσποιήθηκεν ότι το είπιεν τζαι όσον τζαι έντζιησεν πας τα σιείλης της που το απορροφήσαν. Άλλοι λαλούν ότι είπιεν το μισόν ποτσίν τζαι η κουβέντα της προσποίησης ήταν για να την θάψει ο παπάς. Όπως τζαι να έχει η υπόθεση, αν είχεν νόμον όπως τον προτείνετε, η κοπελιά δεν θα επήεννεν τζει που επήεν στα κοσπέντε της τζαι να μαυρίσουν θκυό οικογένειες. Όσος κίνδυνος υπάρχει για τα ζώα τζαι τα φυτ