Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Απόφοιτοι Περιβαλλοντικών Σπουδών

Μετά από αυτή την ανάρτησηΠεριβαλλοντικές σπουδές και μετά ήρθατε Κύπρο; έγινε μια συνάντηση στη Δημοσιογραφική ΕΣΤΙΑ στη Λευκωσία όπου μαζεύτηκαν και τα ονόματα όσων ήθελαν να συζητήσουν μεταξύ τους και να οργανωθούν για το πως θα προχωρούσαν.
Έχω κάνει ένα group για επικοινωνία στο Google όπου έχουν ξεκινήσει να εγγράφονται απόφοιτοι.
http://groups.google.com/group/envirograds?hl=en η συμπληρώστε τη φόρμα πιο κάτω:









Google Groups

Subscribe to Απόφοιτοι Περιβαλλοντικών Σπουδών

Email:


Visit this group


Ο στόχος είναι να μπορείτε να επικοινωνείτε μεταξύ σας και όχι για δική μου χρήση.
Αν θέλετε να παίρνετε τις δικές μου ανακοινώσεις και άρθρα πηγαίνεται εδώ
http://theopemptou.blogspot.com/2009/05/blog-post.html

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
K. Theopemptou na sas rotiso kati.
Sto programma prostasias natura 2000
idame kapies kinotites na dimartirotne giati kapia temahia empikan stin apagorevmeni zoni gia anaptiksi.
An kai sinithos den perno to meros ton diamarthoromenon se teties periptosis, fenete mou na ehoun dikeo.
Se tzintes periohes ,opos tes ida pou to deltio tou rik, mono katsavraha mporoun na harakriristoun.Oute prasino eshi oute tpt.Ekton kai an iparhi spania panida.Kserete kati gia tounto thema na mas dosete ta fota sas?
Ο χρήστης Theopemptou είπε…
Εκτός από ορισμένα σημεία εξαιρετικής ομορφιάς π.χ. μορφώματα του εδάφους δεν νομίζω να έχουμε κηρύξει καμιά περιοχή που να απαγορεύεται η ανάπτυξη.
Περιοχές μπορούν να μπουν στο δίκτυο Νατούρα π.χ. για σπάνια φυτά, πουλιά, σημαντικά σημεία στη θάλασσα και όπως είπα πριν σημεία σπάνιας ομορφιάς. Η διαφορά είναι ότι η ανάπτυξη στις περιοχές αυτές ελέγχεται από την επιστημονική επιτροπή.
Δέστε το και διαφορετικά, αν κάποιος έχει σπίτι σε προστατευόμενη περιοχή η αξία του αυξάνεται γιατί σημαίνει ότι η περιοχή θα είναι πάντα ωραία!
Ο χρήστης Αιωνόβια Δένδρα είπε…
κ. Θεοπέμπτου, έχεις σπρώξει ένα μεγάλο θέμα και σου αξίζουν συγχαρητήρια!
Για προστασία λοιπόν του κλάδου των Αποφοίτων Περιβαλλοντικών Σπουδών, κρίνεται αναγκαίο να δημιουργηθεί ένας σύνδεσμος, στον οποίο να ανήκουν οι εξής κλάδοι:

1. Περιβαλλοντολόγοι
2. Διαχείρηση Αποβλήτων
3. Μηχανικοί Περιβάλλοντος
4. Κλιματολόγοι
5. Ερημολόγοι
6. Διαχείρηση Υδάτων

καθώς και άλλες εξειδεικευμένες ειδικότητες.

Αν δεν δημιουργηθεί σύνδεσμος για να προστατευτεί ο τομέας των επιστημόνων, θα οδηγηθούν σίγουρα στην ανεργία ή θα βολευτούν μόνο όσοι έχουν μέσο.

Επίσης θα συνεχίσουμε να βλέπουμε γραφεία μελετών να στελεχώνονται από άτομα με ελλειπή μόρφωση τα οποία αδυνατούν να φέρουν σε πέρας την αποστολή τους, λόγω έλλειψης εξειδείκευσης και παράλληλα να εξυπηρετούν συμφέροντα με προσαρμοσμένες μελέτες, με όλες τις δυσμενείς συνέπειες για το περιβάλλον.

Χρειάζεται να κατοχυρωθεί άμεσα ο κλάδος και πρέπει να ενδιαφερθούν και οι ίδιοι για να γίνει κάτι τέτοιο. Γνωρίζετε καθόλου την διαδικασία δημιουργίας συνδέσμου;

----

Το πρόβλημα με τον Ακάμα το δημιουργεί το κράτος που δεν αποζημιώνει λογικά τους επηρεαζόμενους ιδιοκτήτες γης.
Ο Ακάμας πρέπει να προστατευτεί πλήρως και οι ιδιοκτήτες να αποζημιωθούν πλήρως. Απλή λογική είναι και όλα τα άλλα είναι μασκαραλλίκκια που οδηγούν στην οικοπεδοποίηση.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Άρχισε η ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών ... επιτέλους!

Ξεκίνησε η συγκέντρωση παλιών ηλεκτρικών συσκευών για την ανακύκλωσή τους Δώστε τις συσκευές σας Μέχρι να παραλάβουν τις πρώτες συσκευές από τους καταναλωτές, οι ανακυκλωτές ασχολούνται με τα παλιά τερματικά που είχαν αποσύρει οι κυβερνητικές υπηρεσίες Με τις συσκευές που φυλάσσονταν από καιρό σε υποστατικά στους Εργάτες και το Γέρι ξεκίνησε τη λειτουργία του το σύστημα ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών. Η εταιρεία Wee Electrocyclosis, η οποία διαχειρίζεται το σύστημα, ανακοίνωσε το περασμένο Σάββατο ότι οι καταναλωτές μπορούν στο εξής να αφήνουν τις παλιές τους συσκευές στα καταστήματα των 148 εταιρειών που είναι συμβεβλημένες (η λίστα τους είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα www.electrocyclosis.com.cy). Οι πρώτες συσκευές από ανακυκλωτές δεν έχουν ακόμη φτάσει στην Electrocyclosis, η οποία, ωστόσο, ξεκίνησε την προώθηση στους ανακυκλωτές των παλιών συσκευών που είχαν συγκεντρωθεί από οργανισμούς και υπηρεσίες στις αποθήκες της, αφού μόνο στο υποστατικό στους Εργάτες είχαν συσσωρευθεί περί

Ήλιος - αεροπορική τραγωδία ..

Ήταν Αύγουστος του 2005 και ήμουν πολύ χαρούμενος. Κέρδισα μετά από διαγωνισμό μια από τις θέσεις στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Περιβάλλοντος στην Κοπεγχάγη που τότε εργάζονταν στο "neighbourhood project." Η διαμονή και η διατροφή ήταν πληρωμένα. Τα αεροπορικά εισιτήρια ήταν και αυτά πληρωμένα αλλά επέλεξαν η ίδιοι την πτήση από την Αθήνα.  Έτσι έπρεπε να διαλέξω εγώ το πρώτο σκέλος, δηλαδή την πτήση για την Αθήνα. Πήγα σε τουριστικό γραφείο που εργαζόταν μια θεία και τις εξήγησα τι ήθελα. Μου κανόνισε την προεπιλεγμένη πτήση από Αθήνα για Κομπεγχάγη και έμεινε να διευθετηθεί η πτήση για Αθήνα.  Μου πρότεινε την πτήση της Ήλιος και έφυγα από το γραφείο. Την άλλη μέρα με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι είχε έγνοια γιατί ήταν μικρό το χρονικό διάστημα και ίσως να μην προλάμβαινα να πάρω την επόμενη πτήση και έτσι το αλλάξαμε για άλλη που έφευγε λίγο πιο γρήγορα. Στο αεροδρόμιο είδα την πτήση της Ήλιος στο Gate Εκεί ήταν και παλιοί φοιτητές μου πιάσαμε κουβέντα είπαμε διάφορα αποχαιρε

Έχεις Θερμοσυσσωρευτές;

Τα πιο πολλά από τα παράπονα που ακούγονται για ψηλούς λογαριασμούς του ηλεκτρισμού είναι από ιδιοκτήτες θερμοσυσσωρευτών οι πιο πολλοί από τους οποίους δεν έχουν γνώση για το πώς λειτουργεί το σύστημα θέρμανσης τους. Φυσικά το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει ο οποιοσδήποτε ιδιοκτήτης είναι να μελετήσει τη δυνατότητα θερμομόνωσης του κτηρίου, να μειώσει τις απώλειες με χοντρές κουρτίνες και να κλείσει τις χαραμάδες κάτω από πόρτες και παράθυρα με τα ειδικά λάστιχα που κυκλοφορούν στην αγορά. Ο θερμοσυσσωρευτής δεν είναι τίποτα άλλο από ένα μονωμένο κιβώτιο γεμάτο πυρότουβλα τα οποία θερμαίνονται με ηλεκτρισμό. Όταν εμείς χρειάζεται να θερμάνουμε το χώρο τότε ανοίγει μια δίοδος μέσω της οποίας περνά ο αέρας μέσα από τα τούβλα και περνά ζεστός στο δωμάτιο. Στους εντελώς απλούς θερμοσυσσωρευτές υπάρχουν μόνο δύο ρυθμίσεις. Το ένα κουμπί ρυθμίζει πόσο πολύ θα βράσουν τα τούβλα (input) και η θερμότητα που φυλάγεται έχει επίσης άμεση σχέση με τη δυναμικότητα του αφού στην α