Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Άνυδρα ουρητήρια στην Πάφο.

Μετά από τη δημοσιότητα που δόθηκε για τα ουρητήρια αντρών και την επιστολή μου προς τον υπουργό γεωργίας, το Επαρχιακό Γραφείο του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων Πάφου έχει προχωρήσει με την εγκατάσταση στις 11 Μαρτίου 2 άνυδρων ουρητηρίων (επισυνάπτονται φωτογραφίες, όπως ήταν πριν, με την σύνδεση νερού και η νέα εγκατάσταση χωρίς παροχή νερού).
Η εταιρεία που τα έχει εγκαταστήσει με πληροφόρησε ότι από τα δύο ουρητήρια υπολογίζεται ότι θα εξοικονομηθούν περίπου 1260 λίτρα νερού την ημέρα. Σημειώστε ότι η μέση ημερήσια κατανάλωση νερού στην Κύπρο είναι περίπου 120 λίτρα την ημέρα. Με βάση τους υπολογισμούς της εταιρείας με την απλή αυτή αλλαγή η εξοικονόμηση αντιστοιχεί με τις ημερήσιες ανάγκες 10 ανθρώπων.
Με τη δημοσιότητα που έχει δοθεί από τα ΜΜΕ έχει επιδειχθεί ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το θέμα και οι αλλαγές των ουρητηρίων ιδιαίτερα σε άνυδρα έχουν αυξηθεί.

Σχόλια

Ο χρήστης Aceras Anthropophorum είπε…
Μπράβο τους για την πρωτοβουλίαν.

Ως συνήθως όμως, κρίνοντας που την φωτογραφίαν, είναι μισοδότζιν σαγλοδουλειές. Άυριον θα λαλούν ότι εν τα άνυδρα που βρωμούν. Ο μηχανικός, ο αρχιτέχτονας, ο τεχνικός λειτουργός επαράγγειλεν ή επαράλαβεν το έργον, δεν κοφκει ο νους του ότι τα πιτσικλιάσματα των κατούρων που εν να ππεύτουν πάνω σε τζιείνες ούλλες τες σωλήνες δεν θα μπορούν να καθαριστούν; Φανταστείται σε 30 χρόνια (το life span ενός ουρητηρίου) πως θα είναι γυρόν που ούλλες τζιείνες τες γωνιές που δεν θα μπορούν οι βουλγάρες να καθαρίσουν. Φανταστείται τι τσίκνα θα φκαίννει που τες γωνιές με τες κατούρες τες τζιτρινιασμένες που θα αποσυντίθεται.

Τα άνυδρα (όπως τζιαι τα κανονικά) ουρητήρια, εγκαθίστανται σε έναν επίπεδον τοίχον όπου δεν εξέχει τίποτε. Ούτε σωλήνα, ούτε κουμπιά, ούτε βίδες ούτε τίποτε. Στήννεις ψευδότοιχον πίσω που τον οποίον κρύφκουνται τα πάντα τζιαι τον οποίον επενδύεις με ολόγυαλλα κεραμικά με όσον το δυνατόν λιγότερα joints (τα πιτσικλιάσματα των κατουρημάτων απορροφούνται τζιαι που τα joints).

Μερικά ερωτήματα (όχι κατ άνάγγην για τους μαστόρους που εκάμαν τες συγγεκριμένες σαγλοδουλειές)

-Ποιός μαθαίννει τους υδραυλικούς να εγκαταστήννουν είδη υγειηνής; Τί σύστημαν εξειδίκευσης τζιαι μαθητείας έχει στην Κύπρον για να κάμνει μαστόρους;
-Τι σύστημαν ελέγχου υπάρχει για να ελέγχει την ποιότηταν της δουλειάς στες οικοδομές γεννικά;
-Τί λόγον έχουν οι αρχιτέχτονες, μηχανικοί, τεχνικοί λειτουργοί για την ποιότηταν των δουλειών που φκάλλουν οι εργολάβοι;
-Πόσην ευαισθησίαν για την αισθητικήν τζιαι για την λειτουργηκότηταν έχει ο εργολάβος, ο σχεδιαστής, ο αγοραστής της δουλειάς; Πάεις γοράζεις έναν ουρητήριον μιαν πούγκαν γεμάτην Ευρώ τζιαι βάλλεις το όπως ταιρκάζει τζιαι όπως σε βολέφκει για να το βάλεις όσον το δυνατόν πιό γλήορα;

Προτείνω να αφήκουν τα ουρητήρια μιαν εβδομάδαν ακαθάριστα τζιαι να στείλουν τον εργολάβον ή αυτόν που τα εσχεδίασεν να τα καθαρίσει. Τούλάχιστον να μάθει για τα επόμενα που εν να εγκαταστήσει.

Αν θέλεις επίτροπε να σου στείλω μιαν φωτογραφίαν που έφκαλα την περασμένην εφτομάδαν για να τους δείξεις πως εγκαταστήννουν τα ξηρά ουρητήρια. Άυριον που θα τσικνώννουν θα φταίεις εσύ που τους έβαλες ιδέες για εξοικονόμησην νερού.
Ο χρήστης Theopemptou είπε…
@aceras
Έχεις απόλυτο δίκαιο.
Συνήθισα να βλέπω κακοτεχνίες και κακούς σχεδιασμούς που δεν το πρόσεξα ούτε και το σκέφτηκα.
Αφού σωστά θίγεις ότι κανένας δεν εκπαιδεύεται σε τεχνικά επαγγέλματα στην Κύπρο, δεν γνωρίζουμε ούτε τι είναι το σωστό, ούτε μπορείς να εμπιστευτείς ότι στο τέλος θα γίνει η δουλειά σου.

Φυσικά το κυβερνητικό Τμήμα μπορούσε να καθορίσει το τρόπο κατασκευής αλλά απλά επανάλαβε αυτό που προϋπήρχε όπως φαίνεται και στη φωτό του παλιού συστήματος.

Εγώ πάντα σύστηνα σε φίλους ότι πριν να ξεκινήσουν να χτίσουν σπίτι πρέπει πρώτα να βρουν ένα καλό ψυχίατρο για να κρατεί σε καλή κατάσταση την ψυχική τους υγεία η οποία θα τεθεί κάτω από καταστάσεις ψηλού κινδύνου.

ΝΑΙ σε παρακαλώ στείλε μου την φωτογραφία!
Ο χρήστης koutso είπε…
Υπάρχουν προδιαγραφές,τεχνικές λύσεις και λίγο μεράκι που γι'αυτούς είναι ψιλά γράμματα.Οσο αφορά τον ψυχίατρο φίλε Επίτροπε να σου πω μιά ιστορία:Οταν πριν 24 χρόνια ήρθα Κύπρο,γύρευα δουλειά πέρασα και απο τον μακαρίτη τον Νεοπτόλεμο.Οταν τελειώσαμε είχα προσέξει μια κοκά κόλα του λίτρου πάνω στο ράφι του η οποία δεν ήταν γεμάτη αλλά επι πλέον το χρώμα του υγρού ήταν σχεδόμ παράξενο μαύρο.Τον ρώτησα με πολλή αναίδεια την ήταν το μπουκάλι και μου απάντησε ότι είναι η ψυχή του.Κάθε φορά που του την μαυρίζει κάποιος ηλίθιος έβαλε μέσα μελάνι των ραπιτογράφων.Γυιέ μου,λαλεί μου καλωσόρησες στη Χώρα των ΗΛΙΘΙΩΝ!
Ο χρήστης stalamatia είπε…
Δεν έχω μπει σε ουρητήρια ανδρών αλλά πέραν αυτών που γράφει ο Ασερας που έχει δίκιο για τα πιτσικλίσματα.Η πρώτη φωτό με τα παλιά ήθελα νάξερα που πήγαιναν τα ούρα με τέτοιες ρηχές (λεκάνες) Οι καινούριες έτσι κι'έτσι, εσεις οι άνδρες ξέρετε αλλά πιο βαθιές νομίζω θα ήταν καλύτερες για να μην πιτσικλούν έξω.
Επίτροπε ασχολείστε με ουρητήρια και λεκάνες , καλά πλάκα μας κάνεις , για τους ψεκασμούς που έλαβαν Χώρα προχθές στην Κύπρο τι έχεις να καταθέσεις ; το Παίζεις «Μπελό» επειδή ανανέωσες την θητεία ως επίτροπος στην Κυπριακή Δημοκρατία και είναι δύσκολο να εκφραστείς και να πεις την αλήθεια;
Ο χρήστης Theopemptou είπε…
@Νυκτερινός Επισκέπτης
Από αυτά που έχω διαβάσει, από τις συζητήσεις με ανθρώπους που έχουν την ίδια άποψη με εσάς και από την τηλεοπτική εκπομπή που έκανε ο Χρύσανθος Τσουρούλης στο Σιγμα για το θέμα δεν έχω πειστεί 100% ότι υπάρχει πραγματικό πρόβλημα.

Π.Χ Ρώτησε οποιοδήποτε ηλεκτρονικό και θα σου πει ότι το ψέκασμα οποιασδήποτε ουσίας ή υλικού στο πάνω μέρος των κεραιών στο Ακρωτήρι δεν επηρεάζει καθόλου τη λήψη. Αν θες να βελτιώσεις τη κατάσταση θα πρέπει να είσαι πολύ πιο μακριά για να πετύχεις π.χ. ανάκλαση ή να διαλύσεις την υγρασία που επηρεάζει τη λήψη.

Π.Χ. Με βάση το τι μου έχουν αναφέρει, η κάθετη απόσταση (ύψος) των αεροπλάνων σε σχέση με τα σύννεφα τα οποία υποτίθεται ότι επηρεάζουν, είναι πολύ μεγάλη εφόσον τα σύννεφα της βροχής είναι συνήθως πιο χαμηλά.

Αυτά και άλλα με κάνουν δύσπιστο και όχι 100% σίγουρο στο αν υπάρχει θέμα ή όχι στην Κύπρο.
Όμως, επειδή υπάρχει μια πιθανότητα έχω κάνει αυτό που έπρεπε να κάνω όσο απομακρυσμένο (ή όχι) είναι αυτό το ενδεχόμενο να συμβαίνει στην Κύπρο.
Είμαι όμως σίγουρος ότι υπάρχουν διάφορες τεχνολογίες που μπορούν ως ένα βαθμό να επηρεάσουν το κλίμα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
an den esigxisa "ton epaggelmatiko titlo tou sigrafea" (je en ime out of place and time) polla kalo to arthro ston filelefthero gia ta tsirka.

Epitelous na telionnoumen me toutin tin ipothesin, porta klisti je kani.
To telefteo tsirko pou episkeftiken tin kipro je ta zwa itan gemata me pliges apo ta mastigwmata, me tis evlogies twn dio dimarxiwn lemesou ke lefkwsias, eftixws otan efien pou Kipro je epien Patra ekapsan to je ekaman tou ikonomiko sabotage. (ennoite xwris na kindinepsoun ta zwa, itan kathara iliki i zimia.
mpravo, ate je tou xronou na tous kamoun tous thiriodamastes ilektrosok sta gennitika organa opws kamnoun stous kaimenous tous elefantes gia "na mathoun na kathonte".

however, exarika me to arthro, itan keros na pi kapios kati gia touto to thema.
arxisa na pistefkw oti oulloi ejimountan.


Kind regards
Evangelia
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πάμπο, υπάρχει πράγματι μιά πιθανότητα στο εκατομμύριο να ειναι σωστές οι βλακείες για τα chemtrails. Συνεπώς ειναι επιστημονικά σωστή η (αυτονόητη) δυσπιστία σου. Ναι, υπάρχουν τεχνολογίες που μπορούν να επηρεάσουν το κλίμα, αλλά η συγκεκριμένη φιλολογία είναι τόσο πολύ της σφαίρας του παραλόγου, που διερωτάται κανείς γιατί να ασχολούνται έστω, σοβαροί άνθρωποι.
Οσο, για τους αποπάτους, ε, μπράβο! :)
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
@ aceras

Το θέμα με τα ουρητήρια δεν έχει να κάνει αποκλειστικά με τις κατασκευές "μιλλοσφοντζίσματα" με τις οποίες είναι γεμάτη η Κύπρος. Έχει να κάνει και με τις διαδικασίες συντήρησης και καθαρισμού. Όταν δούλευα στο Βέλγιο ένα από τα κτίρια μας ήταν κατασκευή του 19ου αιώνα και υπήρχαν περιορισμοί (πρακτικοί/νομικοί) στο τι μπορούσε να γίνει από πλευράς αποχωρητηρίων. Μάλιστα για σκοπούς ασφαλείας (αποτελούσε μέρος συγκροτήματος με διάφορες χημικές διεργασίες) ήταν αναγκαστικό όλοι οι σωλήνες να είναι εκτός τοίχων. Όμως ο καθαρισμός γινόταν από επαγγελματίες με ολοκληρωμένη εκπαίδευση και εξοπλισμό καθώς και πρωτόκολλα/διαδικασίες.

Σύγκρινε αυτό με την Κύπρο όπου έχουμε άσχετους Κύπριους δουλέμπορους να εργοδοτούν ανεκπαίδευτους αλλοδαπούς, οι οποίοι ούτε να επικοινωνήσουν μπορούν, ούτε εξοπλισμό διαθέτουν και δουλεύουν με τριτοκοσμικές συνθήκες/κανονισμούς κλπ. Μάλιστα στο Πανεπιστήμιο Κύπρου είδα αλλοδαπούς να παίζουν την ζωή τους κορώνα γράμματα (επανειλημμένα) για να καθαρίσουν κάποια τζάμια. Προσπάθησα να τους μιλήσω, να τους εξηγήσω τι κάνουν λάθος αλλά η επικοινωνία ήταν αδύνατη (μιλάω τέσσερις γλώσσες). Το θέμα είναι πολύ μεγάλο αλλά για χάρη του εύκολου κέρδους κανείς δεν το αγγίζει (όπως και τόσα άλλα στην Κύπρο).
Ο χρήστης Unknown είπε…
Μπραβο επιτροπε. Το θεμα με τα ουρητηρια πιστωνεται αποκλειστικα σε σενα...

Νυχτερινε επισκεπτη νομιζω να εξετασουμε το ενδεχομενο οι ψεκασμοι να ειναι καλυψη-αποκρυψη για να μην μας εντοπιζουν οι εξωγείνοι
@Ιάκωβος Τζιωρτζιής
Ζουν ανάμεσα μας,Κυκλοφορούν ανάμεσα μας χωρίς κουκούλες

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Άρχισε η ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών ... επιτέλους!

Ξεκίνησε η συγκέντρωση παλιών ηλεκτρικών συσκευών για την ανακύκλωσή τους Δώστε τις συσκευές σας Μέχρι να παραλάβουν τις πρώτες συσκευές από τους καταναλωτές, οι ανακυκλωτές ασχολούνται με τα παλιά τερματικά που είχαν αποσύρει οι κυβερνητικές υπηρεσίες Με τις συσκευές που φυλάσσονταν από καιρό σε υποστατικά στους Εργάτες και το Γέρι ξεκίνησε τη λειτουργία του το σύστημα ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών. Η εταιρεία Wee Electrocyclosis, η οποία διαχειρίζεται το σύστημα, ανακοίνωσε το περασμένο Σάββατο ότι οι καταναλωτές μπορούν στο εξής να αφήνουν τις παλιές τους συσκευές στα καταστήματα των 148 εταιρειών που είναι συμβεβλημένες (η λίστα τους είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα www.electrocyclosis.com.cy). Οι πρώτες συσκευές από ανακυκλωτές δεν έχουν ακόμη φτάσει στην Electrocyclosis, η οποία, ωστόσο, ξεκίνησε την προώθηση στους ανακυκλωτές των παλιών συσκευών που είχαν συγκεντρωθεί από οργανισμούς και υπηρεσίες στις αποθήκες της, αφού μόνο στο υποστατικό στους Εργάτες είχαν συσσωρευθεί περί

Έχεις Θερμοσυσσωρευτές;

Τα πιο πολλά από τα παράπονα που ακούγονται για ψηλούς λογαριασμούς του ηλεκτρισμού είναι από ιδιοκτήτες θερμοσυσσωρευτών οι πιο πολλοί από τους οποίους δεν έχουν γνώση για το πώς λειτουργεί το σύστημα θέρμανσης τους. Φυσικά το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει ο οποιοσδήποτε ιδιοκτήτης είναι να μελετήσει τη δυνατότητα θερμομόνωσης του κτηρίου, να μειώσει τις απώλειες με χοντρές κουρτίνες και να κλείσει τις χαραμάδες κάτω από πόρτες και παράθυρα με τα ειδικά λάστιχα που κυκλοφορούν στην αγορά. Ο θερμοσυσσωρευτής δεν είναι τίποτα άλλο από ένα μονωμένο κιβώτιο γεμάτο πυρότουβλα τα οποία θερμαίνονται με ηλεκτρισμό. Όταν εμείς χρειάζεται να θερμάνουμε το χώρο τότε ανοίγει μια δίοδος μέσω της οποίας περνά ο αέρας μέσα από τα τούβλα και περνά ζεστός στο δωμάτιο. Στους εντελώς απλούς θερμοσυσσωρευτές υπάρχουν μόνο δύο ρυθμίσεις. Το ένα κουμπί ρυθμίζει πόσο πολύ θα βράσουν τα τούβλα (input) και η θερμότητα που φυλάγεται έχει επίσης άμεση σχέση με τη δυναμικότητα του αφού στην α

Τι μου έγραψε ο Aceras για το λανεϊτ

Το πιο κάτω σχόλιο του Acera από την ανάρτηση μου με τίτλο " Η εύκολη πρόσβαση στην αγορά δηλητηρίων ". Πρέπει να το διαβάσετε : Aceras Anthropophorum είπε... Η γειτόνισσα μου ετοιμάζετουν να πάει στον γάμο της ανιψιάς της με τον άντραν της τζαι τα μωρά. Είπεν του αντρός της να βάλει μιαν κρεβάταν κότσιινην. Τζείνος εν έθελεν να βάλει κρεβάταν. Ο ένας το πειν του ο άλλος το ξύν του ο καφκάς επήρεν φωθκιάν. Αρπάσσει η κοπελλούα το ποτσίν του λανέιτ που πας το παράθυρον τζιαι λαλεί του αντρός της πας τα νεύρα της: Αν συνεχίσεις έτσι θα το πιώ. Έκαμεν πους το είπιεν. Άλλοι λαλούν ότι επροσποιήθηκεν ότι το είπιεν τζαι όσον τζαι έντζιησεν πας τα σιείλης της που το απορροφήσαν. Άλλοι λαλούν ότι είπιεν το μισόν ποτσίν τζαι η κουβέντα της προσποίησης ήταν για να την θάψει ο παπάς. Όπως τζαι να έχει η υπόθεση, αν είχεν νόμον όπως τον προτείνετε, η κοπελιά δεν θα επήεννεν τζει που επήεν στα κοσπέντε της τζαι να μαυρίσουν θκυό οικογένειες. Όσος κίνδυνος υπάρχει για τα ζώα τζαι τα φυτ