Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σε ποια ξενοδοχεία έδωσαν την δημόσια παραλία;

 Σε ποια ξενοδοχεία έδωσαν πλεονεκτήματα /δικαιώματα στην παραλία; 

α. Στην Επαρχία Πάφου υπάρχει μόνο μία παραλία παραχωρημένη σε ξενοδοχειακή μονάδα.  Συγκεκριμένα, για μέρος της κρατικής παραλιακής γης του τεμαχίου με αρ. 290, Φ/Σχ. 51/19.4.Ill, μπροστά από το ξενοδοχείο “Olympic Lagoon”, χορηγήθηκε στις 28.2.1994 άδεια χρήσης στην τότε ιδιοκτήτρια εταιρεία Claridge Investments Ltd.  Με βάση τη σχετική συμφωνία, η εταιρεία θα χρησιμοποιεί το ακίνητο αποκλειστικά και μόνο για την τοποθέτηση καρεκλών και κρεβατιών της θάλασσας για εξυπηρέτηση των πελατών του ξενοδοχείου που λειτουργεί στα παρακείμενα ακίνητά του με αρ. τεμαχίων 250, 251 και 377.  Να σημειωθεί ότι το κοινό έχει ελεύθερη πρόσβαση προς την παραλία μπροστά από το ξενοδοχείο, μέσω των παραλιακών πεζόδρομων (παράλληλοι και κάθετοι).

β. Σε ό,τι αφορά την Επαρχία Λεμεσού αναφέρονται τα ακόλουθα:

    Το ξενοδοχείο “Parklane” στην Κοινότητα Πύργου έχει εξασφαλίσει άδεια χρήσης, εντός της ζώνης προστασίας της παραλίας, μέρους του τεμαχίου με αρ. 467, Φ/Σχ. 54/47, για χώρο πρασίνου, αναψυχής και πρόσβασης προς την παραλία.  Μπροστά από το ξενοδοχείο, η δημόσια παραλία ενοικιάζεται από το Κοινοτικό Συμβούλιο Πύργου στο ξενοδοχείο για παροχή υπηρεσιών, με βάση τη διαδικασία προκήρυξης προσφορών.  Σημειώνεται ότι το κοινό μπορεί να χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες που προσφέρονται (κρεβατάκια θάλασσας και ομπρέλες), έναντι τέλους.  Επίσης, το ξενοδοχείο “St. Raphael” έχει εξασφαλίσει άδεια παροχής υπηρεσιών για τη δημόσια παραλία που βρίσκεται μπροστά από το ξενοδοχείο.

Εντός των ορίων του Κοινοτικού Συμβουλίου Παρεκκλησιάς, βρίσκονται τα ξενοδοχεία “GrandResort” και “Elias Beach Hotel”, τα οποία καταβάλλουν χρονιαίο ενοίκιο στο Κοινοτικό Συμβούλιο Παρεκκλησιάς, για παροχή υπηρεσιών στη δημόσια παραλία που βρίσκεται μπροστά από τα δύο ξενοδοχεία και χρήση των υπηρεσιών, αποκλειστικά για τους πελάτες των δύο ξενοδοχείων.

Τα ξενοδοχεία “Amathus”, “Poseidonia” και “Atlantica Bay”, που βρίσκονται εντός των ορίων του Κοινοτικού Συμβουλίου Αγίου Τύχωνα, έχουν εκμισθώσει από το κράτος την παραλία μπροστά από τα ξενοδοχεία για 100 χρόνια και καταβάλλουν αντίτιμο στο Κοινοτικό Συμβούλιο, ανάλογα με τα κρεβατάκια/ομπρέλες που τοποθετούνται για χρήση από το κοινό.

Τα ξενοδοχεία “Mediterranean” και “Four Seasons” έχουν συμβληθεί κατόπιν προσφορών με το Κοινοτικό Συμβούλιο Αγίου Τύχωνα για την παροχή υπηρεσιών, εντός της ζώνης προστασίας της παραλίας μπροστά από τα εν λόγω ξενοδοχεία.

---------------------------------------

Μπορεί να γίνει αυτό; είναι νόμιμο; Η απάντηση είναι όχι !!

(2Α) Ανεξάρτητα από τις διατάξεις των εδαφίων (1) και (2), το δικαίωμα παραχώρησης άδειας στους δικαιούχους άδειας παροχής διευκολύνσεων ή υπηρεσιών χωρίς προσφορές εξακολουθεί να υφίσταται μέχρι την 31η Οκτωβρίου 2014:

Νοείται ότι, ανεξάρτητα από τις διατάξεις του παρόντος εδαφίου, οι προσφορές για την ανάθεση σε πρόσωπα της παροχής διευκολύνσεων ή υπηρεσιών, προκηρύσσονται το αργότερο κατά τη διάρκεια της χρονικής περιόδου που αρχίζει από την 31η Οκτωβρίου 2013, έτσι ώστε η διαδικασία για τη χορήγηση των αδειών για παροχή διευκολύνσεων ή υπηρεσιών έπειτα από προσφορές να ολοκληρωθεί μέχρι την 31η Οκτωβρίου 2014 και οι εν λόγω άδειες να ισχύουν από 1η Νοεμβρίου 2014.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μην είδατε τον Επίτροπο;

Την Παρασκευή ήταν η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης και η υπογραφή του διορισμού των νέων Επιτρόπων και εγώ δηλαδή. Πρέπει να πω ότι πριν γίνω Επίτροπος πριν 2 χρόνια σχεδόν, δεν είχα ούτε κοστούμι ούτε γραβάτες εκτός από μια κόκκινη που δεν θυμάμαι που τη βρήκα. Στο ΑΤΙ ήμουν πάντα με jeans, swetshirts και παπούτσια της γυμναστικής. Παρασκευή πρωί έβαλα το καλό μου κοστούμι και ξεκίνησα για τη δουλειά. Στο δρόμο όμως το σαραβαλάκι μου με πρόδωσε! Μεσα στη κίνηση της Μακαρίου, η μηχανή δούλευε αλλά δεν προχωρούσε. Άκουσα πολλά @#&** αλλά τι να έκανα; Το gearbox τα τίναξε! Κατάφερα να το βάλω στην άκρη, μετά από αρκετή ώρα λόγω traffic ήρθε και η οδική βοήθεια και πάμε μαζί στο γκαράζ του Honda. Καιγόμουν να πάω δουλειά, ο οδηγός όμως της οδικής βοήθειας με έπαιρνε αλλού, μετά από λίγο σταμάτησα να τον ρωτώ "γιατί πας απ' εδώ;" ήθελε να τσεκκάρει όλες τις γκόμενες στο κέντρο! Πέρασε πολλή ώρα ώσπου να πάμε στον Άγιο Δομέτιο ... Το αυτοκίνητο έμεινε στο γκαράζ "£200

Πλαστικά μιας χρήσης που θα ρυθμιστούν με νόμο

Σημείωση: Ολόκληρο το νομοσχέδιο είναι εδώ: ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ    (Άρθρα 36Γ, 36Δ, 36Ε, 36Στ, 36Ζ, 36Η, 36Θ, 36Ι, 36ΙΑ και 36ΙΓ)   ΜΕΡΟΣ Α - Πλαστικά προϊόντα μίας χρήσης που καλύπτονται από το άρθρο 36Δ για τη μείωση της κατανάλωσης   1.     Κυπελάκια, περιλαμβανομένων των καλυμμάτων και των καπακιών τους 2.     Περιέκτες τροφίμων, δηλαδή δοχεία όπως κουτιά, με ή χωρίς κάλυμμα, εντός των οποίων τοποθετούνται τρόφιμα τα οποία: (1)   προορίζονται για άμεση κατανάλωση είτε επιτόπου είτε εκτός του καταστήματος, (2)   συνήθως καταναλώνονται από το δοχείο, και (3)   είναι έτοιμα για κατανάλωση χωρίς περαιτέρω προετοιμασία, όπως μαγείρεμα, βράσιμο ή ζέσταμα, περιλαμβανομένων των περιεκτών που χρησιμοποιούνται για γεύματα ταχυφαγείων ή άλλα γεύματα έτοιμα προς άμεση κατανάλωση, εκτός από περιέκτες ποτών, πιάτα και πακέτα και περιτυλίγματα που περιέχουν τρόφιμα.   ΜΕΡΟΣ Β - Πλαστικά προϊόντα μίας χρήσης που καλύπτονται από το άρθρο 36Ε σχετικά με περιορισμούς διάθεσης στην αγορά   1

Έχεις Θερμοσυσσωρευτές;

Τα πιο πολλά από τα παράπονα που ακούγονται για ψηλούς λογαριασμούς του ηλεκτρισμού είναι από ιδιοκτήτες θερμοσυσσωρευτών οι πιο πολλοί από τους οποίους δεν έχουν γνώση για το πώς λειτουργεί το σύστημα θέρμανσης τους. Φυσικά το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει ο οποιοσδήποτε ιδιοκτήτης είναι να μελετήσει τη δυνατότητα θερμομόνωσης του κτηρίου, να μειώσει τις απώλειες με χοντρές κουρτίνες και να κλείσει τις χαραμάδες κάτω από πόρτες και παράθυρα με τα ειδικά λάστιχα που κυκλοφορούν στην αγορά. Ο θερμοσυσσωρευτής δεν είναι τίποτα άλλο από ένα μονωμένο κιβώτιο γεμάτο πυρότουβλα τα οποία θερμαίνονται με ηλεκτρισμό. Όταν εμείς χρειάζεται να θερμάνουμε το χώρο τότε ανοίγει μια δίοδος μέσω της οποίας περνά ο αέρας μέσα από τα τούβλα και περνά ζεστός στο δωμάτιο. Στους εντελώς απλούς θερμοσυσσωρευτές υπάρχουν μόνο δύο ρυθμίσεις. Το ένα κουμπί ρυθμίζει πόσο πολύ θα βράσουν τα τούβλα (input) και η θερμότητα που φυλάγεται έχει επίσης άμεση σχέση με τη δυναμικότητα του αφού στην α