Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σε ποια ξενοδοχεία έδωσαν την παραλία;

 Σε ποια ξενοδοχεία έδωσαν πλεονεκτήματα /δικαιώματα στην παραλία; 

α. Στην Επαρχία Πάφου υπάρχει μόνο μία παραλία παραχωρημένη σε ξενοδοχειακή μονάδα.  Συγκεκριμένα, για μέρος της κρατικής παραλιακής γης του τεμαχίου με αρ. 290, Φ/Σχ. 51/19.4.Ill, μπροστά από το ξενοδοχείο “Olympic Lagoon”, χορηγήθηκε στις 28.2.1994 άδεια χρήσης στην τότε ιδιοκτήτρια εταιρεία Claridge Investments Ltd.  Με βάση τη σχετική συμφωνία, η εταιρεία θα χρησιμοποιεί το ακίνητο αποκλειστικά και μόνο για την τοποθέτηση καρεκλών και κρεβατιών της θάλασσας για εξυπηρέτηση των πελατών του ξενοδοχείου που λειτουργεί στα παρακείμενα ακίνητά του με αρ. τεμαχίων 250, 251 και 377.  Να σημειωθεί ότι το κοινό έχει ελεύθερη πρόσβαση προς την παραλία μπροστά από το ξενοδοχείο, μέσω των παραλιακών πεζόδρομων (παράλληλοι και κάθετοι).

β. Σε ό,τι αφορά την Επαρχία Λεμεσού αναφέρονται τα ακόλουθα:

    Το ξενοδοχείο “Parklane” στην Κοινότητα Πύργου έχει εξασφαλίσει άδεια χρήσης, εντός της ζώνης προστασίας της παραλίας, μέρους του τεμαχίου με αρ. 467, Φ/Σχ. 54/47, για χώρο πρασίνου, αναψυχής και πρόσβασης προς την παραλία.  Μπροστά από το ξενοδοχείο, η δημόσια παραλία ενοικιάζεται από το Κοινοτικό Συμβούλιο Πύργου στο ξενοδοχείο για παροχή υπηρεσιών, με βάση τη διαδικασία προκήρυξης προσφορών.  Σημειώνεται ότι το κοινό μπορεί να χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες που προσφέρονται (κρεβατάκια θάλασσας και ομπρέλες), έναντι τέλους.  Επίσης, το ξενοδοχείο “St. Raphael” έχει εξασφαλίσει άδεια παροχής υπηρεσιών για τη δημόσια παραλία που βρίσκεται μπροστά από το ξενοδοχείο.

Εντός των ορίων του Κοινοτικού Συμβουλίου Παρεκκλησιάς, βρίσκονται τα ξενοδοχεία “GrandResort” και “Elias Beach Hotel”, τα οποία καταβάλλουν χρονιαίο ενοίκιο στο Κοινοτικό Συμβούλιο Παρεκκλησιάς, για παροχή υπηρεσιών στη δημόσια παραλία που βρίσκεται μπροστά από τα δύο ξενοδοχεία και χρήση των υπηρεσιών, αποκλειστικά για τους πελάτες των δύο ξενοδοχείων.

Τα ξενοδοχεία “Amathus”, “Poseidonia” και “Atlantica Bay”, που βρίσκονται εντός των ορίων του Κοινοτικού Συμβουλίου Αγίου Τύχωνα, έχουν εκμισθώσει από το κράτος την παραλία μπροστά από τα ξενοδοχεία για 100 χρόνια και καταβάλλουν αντίτιμο στο Κοινοτικό Συμβούλιο, ανάλογα με τα κρεβατάκια/ομπρέλες που τοποθετούνται για χρήση από το κοινό.

Τα ξενοδοχεία “Mediterranean” και “Four Seasons” έχουν συμβληθεί κατόπιν προσφορών με το Κοινοτικό Συμβούλιο Αγίου Τύχωνα για την παροχή υπηρεσιών, εντός της ζώνης προστασίας της παραλίας μπροστά από τα εν λόγω ξενοδοχεία.

---------------------------------------

Μπορεί να γίνει αυτό; είναι νόμιμο; Η απάντηση είναι όχι !!

(2Α) Ανεξάρτητα από τις διατάξεις των εδαφίων (1) και (2), το δικαίωμα παραχώρησης άδειας στους δικαιούχους άδειας παροχής διευκολύνσεων ή υπηρεσιών χωρίς προσφορές εξακολουθεί να υφίσταται μέχρι την 31η Οκτωβρίου 2014:

Νοείται ότι, ανεξάρτητα από τις διατάξεις του παρόντος εδαφίου, οι προσφορές για την ανάθεση σε πρόσωπα της παροχής διευκολύνσεων ή υπηρεσιών, προκηρύσσονται το αργότερο κατά τη διάρκεια της χρονικής περιόδου που αρχίζει από την 31η Οκτωβρίου 2013, έτσι ώστε η διαδικασία για τη χορήγηση των αδειών για παροχή διευκολύνσεων ή υπηρεσιών έπειτα από προσφορές να ολοκληρωθεί μέχρι την 31η Οκτωβρίου 2014 και οι εν λόγω άδειες να ισχύουν από 1η Νοεμβρίου 2014.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Έχεις Θερμοσυσσωρευτές;

Τα πιο πολλά από τα παράπονα που ακούγονται για ψηλούς λογαριασμούς του ηλεκτρισμού είναι από ιδιοκτήτες θερμοσυσσωρευτών οι πιο πολλοί από τους οποίους δεν έχουν γνώση για το πώς λειτουργεί το σύστημα θέρμανσης τους. Φυσικά το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει ο οποιοσδήποτε ιδιοκτήτης είναι να μελετήσει τη δυνατότητα θερμομόνωσης του κτηρίου, να μειώσει τις απώλειες με χοντρές κουρτίνες και να κλείσει τις χαραμάδες κάτω από πόρτες και παράθυρα με τα ειδικά λάστιχα που κυκλοφορούν στην αγορά. Ο θερμοσυσσωρευτής δεν είναι τίποτα άλλο από ένα μονωμένο κιβώτιο γεμάτο πυρότουβλα τα οποία θερμαίνονται με ηλεκτρισμό. Όταν εμείς χρειάζεται να θερμάνουμε το χώρο τότε ανοίγει μια δίοδος μέσω της οποίας περνά ο αέρας μέσα από τα τούβλα και περνά ζεστός στο δωμάτιο. Στους εντελώς απλούς θερμοσυσσωρευτές υπάρχουν μόνο δύο ρυθμίσεις. Το ένα κουμπί ρυθμίζει πόσο πολύ θα βράσουν τα τούβλα (input) και η θερμότητα που φυλάγεται έχει επίσης άμεση σχέση με τη δυναμικότητα του αφού στην α

Πάρκο της Ακαδημίας .. .. bye bye

Τα πιο κάτω είναι από τη Μελέτη Εκτίμησης Επιπτώσεων στο Περιβάλλον για το κυκλικό κόμβο στη γωνία του πάρκου και του Αλουμίνιουμ Tower στη Λευκωσία   Αυτές είναι οι απόψεις που υπόβαλε το Τμήμα Δασών για το έργο. Όταν τις διαβάσετε θα δείτε και γιατί το Τμήμα Δασών είναι πολύ ψηλά στην εκτίμησή μου. "«...οι επιπτώσεις από τη δημιουργία του κόμβου στο Εθνικό Δασικό Πάρκο της Παιδαγωγικής Ακαδημίας θα είναι σημαντικότατες. Συμφώνως του σχεδίου, μια έκταση 20.825 τετρ. μέτρων σε έναν από τους σημαντικότερους πνεύμονες πρασίνου της Λευκωσίας θα αποψιλωθεί ενώ μια άλλη έκταση του θα επηρεαστεί από έργα που θα γίνουν μελλοντικά για τη διαπλάτυνση της λεωφόρου Αγλατζιάς. Το Εθνικό Δασικό Πάρκο με τις πολλές αναψυχικές διευκολύνσεις που διαθέτει, χρησιμοποιείται σήμερα έντονα για σκοπούς αναψυχής και άθλησης . Όπως είναι επίσης γνωστό, στο χώρο του Πάρκου στεγάζεται το Πανεπιστήμιο Κύπρου το οποίο οι φοιτητές αξιοποιούν για διάφορους σκοπούς" Αλλού λέει: «...πιστεύουμε ό

Θέλουν καταστρέψουν τα πάρκα Ακαδημίας & Αθαλάσσας

Έχει χρόνια που θέλουν να καταστρέψουν το Πάρκο Ακαδημίας και της Αθαλάσσας. Το πιο κάτω απόσπασμα από τον προϋπολογισμό της Πολεοδομίας ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1608 - ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΗΣΕΩΣ (γ) €300.000, που προορίζονται να καλύψουν μέρος της δαπάνης κατασκευής του έργου «Νότια επέκταση της Λεωφόρου Ακαδημίας στην Αγλαντζιά , τμήμα από τη Λεωφόρο ΡΙΚ, μέχρι την Οδό φυτωρίου στην Αγλαντζιά ». Ο δρόμος αυτός, αποτελεί ακτινωτό Δρόμο Πρωταρχικής Σημασίας του Τοπικού Σχεδίου Λευκωσίας, ο οποίος θα εξυπηρετεί τις οχηματικές διακινήσεις από τη νοτιοδυτική περιοχή της Λευκωσίας προς το κέντρο της πόλης και αντιστρόφως. Η βόρεια προέκταση του δρόμου αυτού, από τη συμβολή του με τη Λεωφόρο ΡΙΚ, μέχρι και τη συμβολή του με τη Λεωφόρο Αγλαντζιάς (Λεωφόρος Ακαδημίας), υλοποιήθηκε παλαιότερα με βάση Ρυθμιστικό Σχέδιο που ετοιμάστηκε από το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως και λειτουργεί, με διατομή τεσσάρων λωρίδων κυκλοφορίας, λωρίδα πρασίνου και ποδηλατόδρομο. Το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως ετοίμασε Ρ