Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ακόμη ένα υπουργικό πολεοδομικό χατήρι

Γιατί έδωσε άδεια η υπουργική επιτροπή, αντίθετα με τις επιθυμίες του Δήμου Πολεοδομίας;;;

Ερώτηση με αρ. 23.06.010.04.553, ημερομηνίας 6 Μαΐου 2015, του βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Λευκωσίας κ. Γιώργου Περδίκη
«Έχω πληροφορηθεί ότι η τριμελής υπουργική επιτροπή, αποτελούμενη από τον Υπουργό Εσωτερικών, από τον Yπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων και από τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, αποφάσισε να προωθήσει την έκδοση πολεοδομικής άδειας στην εταιρεία “Lidl Cyprus” για ανέγερση υπεραγοράς στην οδό Θεοφίλου Γεωργιάδη στον Άγιο Αθανάσιο Λεμεσού, παρά την αρνητική απόφαση της πολεοδομικής αρχής και την αρνητική τοποθέτηση του Τμήματος Πολεοδομίας της επαρχίας Λεμεσού. 
Οι λόγοι απόρριψης από το δήμο Αγίου Αθανασίου εντοπίζονταν στην κυκλοφοριακή επιβάρυνση που θα έχει ένας δρόμος με πυκνή οικιστική ανάπτυξη και χωρίς φώτα τροχαίας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μου, η θέση της αστυνομίας ήταν ότι σε καμία περίπτωση δε θα μπορούσε η τροχαία κίνηση να διοχετευθεί μέσω της παραλιακής λεωφόρου της Λεμεσού για την ανάπτυξη. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού είχε τοποθετηθεί αρνητικά έναντι της προτεινόμενης ανάπτυξης. Η απόφαση της τριμελούς υπουργικής επιτροπής προκάλεσε θύελλα διαμαρτυριών από τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι, όπως έχω πληροφορηθεί, έχουν σκοπό να προσφύγουν στο Ανώτατο Δικαστήριο εναντίον της έκδοσης πολεοδομικής άδειας για τηLidl.

Παρακαλώ τον αρμόδιο υπουργό να ενημερώσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων αν προτίθεται να αναιρέσει την απόφαση για χορήγηση πολεοδομικής άδειας στην εταιρεία “Lidl Cyprus”, δεδομένου αφενός του γεγονότος ότι το τεμάχιο όπου πρόκειται να ανεγερθεί η υπεραγορά είναι μόνο κατά το ένα τέταρτο εμπορικής χρήσης και δεδομένων αφετέρου των αρνητικών απόψεων των τμημάτων και των έντονων αντιδράσεων των κατοίκων της περιοχής.»

Απάντηση ημερομηνίας 13 Ιουλίου 2015 του Υπουργού Εσωτερικών κ. Σωκράτη Χάσικου στην ερώτηση με αρ. 23.06.010.04.553, ημερομηνίας 6 Μαΐου 2015, του βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Λευκωσίας κ. Γιώργου Περδίκη

«Αναφέρομαι στην Ερώτηση με αρ. 23.06.010.04.553 και ημερομηνία 06.05.2015, που υποβλήθηκε από το Βουλευτή Λευκωσίας, κ. Γιώργο Περδίκη, με την οποία ζητεί να πληροφορηθεί αναφορικά με την απόφαση της αρμόδιας Υπουργικής Επιτροπής, στην οποία έχουν εκχωρηθεί οι σχετικές εξουσίες του Υπουργικού Συμβουλίου, σε σχέση με την Ιεραρχική Προσφυγή που υποβλήθηκε, με βάση το άρθρο 31 του περί Πολεοδομίας και Χωροταξίας Νόμου, εναντίον της απόφασης της Πολεοδομικής Αρχής να απορρίψει την πολεοδομική αίτηση με αρ. ΛΕΜ/01044/2012 (για την ανέγερση υπεραγοράς Lidl, στο Δήμο Αγίου Αθανασίου) και σας αναφέρω τα ακόλουθα:


(α) Η αίτηση με αρ. ΛΕΜ/01044/2012, εξετάσθηκε και απορρίφθηκε από την Πολεοδομική Αρχή (Επαρχιακό Λειτουργό Λεμεσού Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως) στις 17.05.2013. Εναντίον της υπό αναφορά απορριπτικής απόφασης της Πολεοδομικής Αρχής, οι ιδιοκτήτες του τεμαχίου/αιτητές υπέβαλαν, στο Υπουργείο Εσωτερικών, Ιεραρχική Προσφυγή, με βάση το άρθρο 31 του ανωτέρω αναφερόμενου Νόμου, η οποία έγινε αποδεκτή από την αρμόδια Υπουργική Επιτροπή, κατά τη συνεδρία της ημερομηνίας 09.01.2015.
(β) Η Υπουργική Επιτροπή, εξέτασε τα πραγματικά και νομικά γεγονότα, τα οποία σχετίζονται με την εν λόγω πολεοδομική αίτηση, συναξιολογώντας: (i) την απόφαση και τα επιχειρήματα της Πολεοδομικής Αρχής, (ii) τις απόψεις/εισηγήσεις της Διευθύντριας Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως, (iii) τις απόψεις/εισηγήσεις του Δήμου Αγίου Αθανασίου, καθώς και (iν) τους λόγους που επικαλέστηκαν οι αιτητές προς υποστήριξη της υποβληθείσας Ιεραρχικής Προσφυγής και αποφάσισε ομόφωνα να αποδεχθεί την υπό αναφορά Ιεραρχική Προσφυγή και εξουσιοδοτήσει την Πολεοδομική Αρχή να χορηγήσει την πολεοδομική άδεια με αρ. ΛΕΜ/01044/2012, με κατάλληλους όρους και προϋποθέσεις. Αντίγραφο του σχετικού αποσπάσματος των Πρακτικών της ανωτέρω Συνεδρίας της Υπουργικής Επιτροπής, στα πλαίσια του οποίου καταγράφεται και αιτιολογείται η ληφθείσα απόφαση της Υπουργικής Επιτροπής, επισυνάπτεται ως Παράρτημα 1, για κατάλληλη ενημέρωσή σας.
(γ) Συμπληρωματικά των ανωτέρω, επισημαίνεται ότι, απόφαση που λαμβάνεται από το Υπουργικό Συμβούλιο και κατ' επέκταση και από την εν λόγω Υπουργική Επιτροπή, στην οποία έχουν εκχωρηθεί οι σχετικές εξουσίες του Υπουργικού Συμβουλίου, θεωρούνται οριστικές και τελεσίδικεςΩς εκ τούτου, δεν υπάρχει δυνατότητα τροποποίησης ή ακύρωσής τους, παρά μόνο μέσω Προσφυγής, στο Ανώτατο Δικαστήριο, στη βάση του άρθρου 146 του Συντάγματος.»

Σημείωση: Τα επισυνημμένα έγγραφα έχουν καταχωρισθεί στο Αρχείο της Βουλής. Αντίγραφό τους δόθηκε στο βουλευτή που υπέβαλε την ερώτηση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Άρχισε η ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών ... επιτέλους!

Ξεκίνησε η συγκέντρωση παλιών ηλεκτρικών συσκευών για την ανακύκλωσή τους Δώστε τις συσκευές σας Μέχρι να παραλάβουν τις πρώτες συσκευές από τους καταναλωτές, οι ανακυκλωτές ασχολούνται με τα παλιά τερματικά που είχαν αποσύρει οι κυβερνητικές υπηρεσίες Με τις συσκευές που φυλάσσονταν από καιρό σε υποστατικά στους Εργάτες και το Γέρι ξεκίνησε τη λειτουργία του το σύστημα ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών. Η εταιρεία Wee Electrocyclosis, η οποία διαχειρίζεται το σύστημα, ανακοίνωσε το περασμένο Σάββατο ότι οι καταναλωτές μπορούν στο εξής να αφήνουν τις παλιές τους συσκευές στα καταστήματα των 148 εταιρειών που είναι συμβεβλημένες (η λίστα τους είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα www.electrocyclosis.com.cy). Οι πρώτες συσκευές από ανακυκλωτές δεν έχουν ακόμη φτάσει στην Electrocyclosis, η οποία, ωστόσο, ξεκίνησε την προώθηση στους ανακυκλωτές των παλιών συσκευών που είχαν συγκεντρωθεί από οργανισμούς και υπηρεσίες στις αποθήκες της, αφού μόνο στο υποστατικό στους Εργάτες είχαν συσσωρευθεί περί

Έχεις Θερμοσυσσωρευτές;

Τα πιο πολλά από τα παράπονα που ακούγονται για ψηλούς λογαριασμούς του ηλεκτρισμού είναι από ιδιοκτήτες θερμοσυσσωρευτών οι πιο πολλοί από τους οποίους δεν έχουν γνώση για το πώς λειτουργεί το σύστημα θέρμανσης τους. Φυσικά το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει ο οποιοσδήποτε ιδιοκτήτης είναι να μελετήσει τη δυνατότητα θερμομόνωσης του κτηρίου, να μειώσει τις απώλειες με χοντρές κουρτίνες και να κλείσει τις χαραμάδες κάτω από πόρτες και παράθυρα με τα ειδικά λάστιχα που κυκλοφορούν στην αγορά. Ο θερμοσυσσωρευτής δεν είναι τίποτα άλλο από ένα μονωμένο κιβώτιο γεμάτο πυρότουβλα τα οποία θερμαίνονται με ηλεκτρισμό. Όταν εμείς χρειάζεται να θερμάνουμε το χώρο τότε ανοίγει μια δίοδος μέσω της οποίας περνά ο αέρας μέσα από τα τούβλα και περνά ζεστός στο δωμάτιο. Στους εντελώς απλούς θερμοσυσσωρευτές υπάρχουν μόνο δύο ρυθμίσεις. Το ένα κουμπί ρυθμίζει πόσο πολύ θα βράσουν τα τούβλα (input) και η θερμότητα που φυλάγεται έχει επίσης άμεση σχέση με τη δυναμικότητα του αφού στην α

Τι μου έγραψε ο Aceras για το λανεϊτ

Το πιο κάτω σχόλιο του Acera από την ανάρτηση μου με τίτλο " Η εύκολη πρόσβαση στην αγορά δηλητηρίων ". Πρέπει να το διαβάσετε : Aceras Anthropophorum είπε... Η γειτόνισσα μου ετοιμάζετουν να πάει στον γάμο της ανιψιάς της με τον άντραν της τζαι τα μωρά. Είπεν του αντρός της να βάλει μιαν κρεβάταν κότσιινην. Τζείνος εν έθελεν να βάλει κρεβάταν. Ο ένας το πειν του ο άλλος το ξύν του ο καφκάς επήρεν φωθκιάν. Αρπάσσει η κοπελλούα το ποτσίν του λανέιτ που πας το παράθυρον τζιαι λαλεί του αντρός της πας τα νεύρα της: Αν συνεχίσεις έτσι θα το πιώ. Έκαμεν πους το είπιεν. Άλλοι λαλούν ότι επροσποιήθηκεν ότι το είπιεν τζαι όσον τζαι έντζιησεν πας τα σιείλης της που το απορροφήσαν. Άλλοι λαλούν ότι είπιεν το μισόν ποτσίν τζαι η κουβέντα της προσποίησης ήταν για να την θάψει ο παπάς. Όπως τζαι να έχει η υπόθεση, αν είχεν νόμον όπως τον προτείνετε, η κοπελιά δεν θα επήεννεν τζει που επήεν στα κοσπέντε της τζαι να μαυρίσουν θκυό οικογένειες. Όσος κίνδυνος υπάρχει για τα ζώα τζαι τα φυτ