Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ελάτε να διαδηλώσουμε ενάντια στο λατομείο στο δάσος κάτω από τα Λεύκαρα


Το Κοινοτικό Συμβούλιο Λυθροδόντα καλεί όλους τους κατοίκους μικρούς και μεγάλους  καθώς και όλα τα οργανωμένα σύνολα, σε μαζική συγκέντρωση την Κυριακή 4 Μαρτίου 2012 και ώρα 11 π.μ στο δρόμο από Λυθροδόντα προς Δελίκηπο πλησίον του αγροκτήματος ΛΕΞΕΚΟ.

Σκοπός της συγκέντρωσης θα είναι η αντίθεση μας στην προγραμματισμένη λειτουργία δύο λατομείων το ένα  στην περιοχή Δελικήπου και το άλλο  στην περιοχή Λευκάρων – Λυθροδόντα κοντά στο δάσος Μαχαιρά . Και τα δύο είναι πολύ κοντά στην κοινότητα μας.

Πρέπει όλοι μαζί να δώσουμε το παρόν μας για να σταλεί το μήνυμα σε όλους αρμόδιους και εμπλεκόμενους ότι είμαστε αντίθετοι σε κάθε μορφή εκμετάλλευσης του δάσους μας και ότι θέλουμε να προστατέψουμε την περιοχή μας με την εξαίρετη φυσική ομορφιά, τον μοναδικό φυσικό πνεύμονα της κοινότητας μας το δάσος Μαχαιρά.

Η δημιουργία λατομείων θα επιφέρει σημαντικές επιπτώσεις στην περιοχή μας, θα καταστραφεί το φυσικό περιβάλλον, θα αποκοπούν δέντρα και πυκνή βλάστηση μεγάλης έκτασης για να κατασκευαστούν δρόμοι πρόσβασης, η σκόνη θα ρυπαίνει την ατμόσφαιρα,  θα καταστρέψει τα υδροφόρα στρώματα  και θα προκαλείται τεράστια ηχορύπανση από τις δυνατές εκρήξεις και τα μηχανήματα.

Το μήνυμα της αντίθεσης μας πρέπει να σταλεί με την μαζική προσέλευση όλων σας για να μην αφήσουμε τα οικονομικά συμφέροντα κάποιων εταιρειών να καταστρέψουν ότι πιο πολύτιμο έχουμε στο χωριό μας το δάσος μας.

Πρέπει να γίνει σεβαστό το δικαίωμα μας για ένα καθαρό και χωρίς ρύπους περιβάλλον δικαίωμα που οφείλουμε να προφυλάξουμε και για τις μελλοντικές γενιές.

Στην συγκέντρωση θα παρευρίσκονται και οι κοινοτάρχες των γειτονικών  κοινοτήτων, Μαθιάτη, Αγίας Βαρβάρας, Μοσφιλωτής, Κόρνου και Δελικήπου καθώς και ο Δήμαρχος Λευκάρων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Άρχισε η ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών ... επιτέλους!

Ξεκίνησε η συγκέντρωση παλιών ηλεκτρικών συσκευών για την ανακύκλωσή τους Δώστε τις συσκευές σας Μέχρι να παραλάβουν τις πρώτες συσκευές από τους καταναλωτές, οι ανακυκλωτές ασχολούνται με τα παλιά τερματικά που είχαν αποσύρει οι κυβερνητικές υπηρεσίες Με τις συσκευές που φυλάσσονταν από καιρό σε υποστατικά στους Εργάτες και το Γέρι ξεκίνησε τη λειτουργία του το σύστημα ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών. Η εταιρεία Wee Electrocyclosis, η οποία διαχειρίζεται το σύστημα, ανακοίνωσε το περασμένο Σάββατο ότι οι καταναλωτές μπορούν στο εξής να αφήνουν τις παλιές τους συσκευές στα καταστήματα των 148 εταιρειών που είναι συμβεβλημένες (η λίστα τους είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα www.electrocyclosis.com.cy). Οι πρώτες συσκευές από ανακυκλωτές δεν έχουν ακόμη φτάσει στην Electrocyclosis, η οποία, ωστόσο, ξεκίνησε την προώθηση στους ανακυκλωτές των παλιών συσκευών που είχαν συγκεντρωθεί από οργανισμούς και υπηρεσίες στις αποθήκες της, αφού μόνο στο υποστατικό στους Εργάτες είχαν συσσωρευθεί περί

Έχεις Θερμοσυσσωρευτές;

Τα πιο πολλά από τα παράπονα που ακούγονται για ψηλούς λογαριασμούς του ηλεκτρισμού είναι από ιδιοκτήτες θερμοσυσσωρευτών οι πιο πολλοί από τους οποίους δεν έχουν γνώση για το πώς λειτουργεί το σύστημα θέρμανσης τους. Φυσικά το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει ο οποιοσδήποτε ιδιοκτήτης είναι να μελετήσει τη δυνατότητα θερμομόνωσης του κτηρίου, να μειώσει τις απώλειες με χοντρές κουρτίνες και να κλείσει τις χαραμάδες κάτω από πόρτες και παράθυρα με τα ειδικά λάστιχα που κυκλοφορούν στην αγορά. Ο θερμοσυσσωρευτής δεν είναι τίποτα άλλο από ένα μονωμένο κιβώτιο γεμάτο πυρότουβλα τα οποία θερμαίνονται με ηλεκτρισμό. Όταν εμείς χρειάζεται να θερμάνουμε το χώρο τότε ανοίγει μια δίοδος μέσω της οποίας περνά ο αέρας μέσα από τα τούβλα και περνά ζεστός στο δωμάτιο. Στους εντελώς απλούς θερμοσυσσωρευτές υπάρχουν μόνο δύο ρυθμίσεις. Το ένα κουμπί ρυθμίζει πόσο πολύ θα βράσουν τα τούβλα (input) και η θερμότητα που φυλάγεται έχει επίσης άμεση σχέση με τη δυναμικότητα του αφού στην α

Τι μου έγραψε ο Aceras για το λανεϊτ

Το πιο κάτω σχόλιο του Acera από την ανάρτηση μου με τίτλο " Η εύκολη πρόσβαση στην αγορά δηλητηρίων ". Πρέπει να το διαβάσετε : Aceras Anthropophorum είπε... Η γειτόνισσα μου ετοιμάζετουν να πάει στον γάμο της ανιψιάς της με τον άντραν της τζαι τα μωρά. Είπεν του αντρός της να βάλει μιαν κρεβάταν κότσιινην. Τζείνος εν έθελεν να βάλει κρεβάταν. Ο ένας το πειν του ο άλλος το ξύν του ο καφκάς επήρεν φωθκιάν. Αρπάσσει η κοπελλούα το ποτσίν του λανέιτ που πας το παράθυρον τζιαι λαλεί του αντρός της πας τα νεύρα της: Αν συνεχίσεις έτσι θα το πιώ. Έκαμεν πους το είπιεν. Άλλοι λαλούν ότι επροσποιήθηκεν ότι το είπιεν τζαι όσον τζαι έντζιησεν πας τα σιείλης της που το απορροφήσαν. Άλλοι λαλούν ότι είπιεν το μισόν ποτσίν τζαι η κουβέντα της προσποίησης ήταν για να την θάψει ο παπάς. Όπως τζαι να έχει η υπόθεση, αν είχεν νόμον όπως τον προτείνετε, η κοπελιά δεν θα επήεννεν τζει που επήεν στα κοσπέντε της τζαι να μαυρίσουν θκυό οικογένειες. Όσος κίνδυνος υπάρχει για τα ζώα τζαι τα φυτ