Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τα προβλήματα των πόλεων και οι υποψήφιοι μας


Μου το έστειλε ένας φίλος και το δημοσιεύω επειδή πραγματικός διάλογος δε γίνεται ....
Ενώ βρισκόμαστε στην καρδιά της προεκλογικής περιόδου και ενώ τα γραμματοκιβώτια και οι τσέπες μας έχουν γεμίσει με διαφημιστικά των υποψηφίων δημάρχων και δημοτικών συμβούλων, διερωτώμαι πόσοι από τους υποψήφιους που μας μοιράζουν κάρτες και μας υπόσχονται “ανθρωπιά, συνέπεια, πρόοδο, δυναμική, ποιότητα ζωής” κλπ, γνωρίζουν ή καλύτερα είναι έτοιμοι να λύσουν τα τεράστια προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι πόλεις μας. 
Αναφέρω μόνο μερικά παραδείγματα:
  •  Ποιος υποψήφιος θα κατεβάσει τα αυτοκίνητα από τα πεζοδρόμια και να τα παραδώσει στους νόμιμους χρήστες: τους πεζούς 
  • Ποιος έχει λύσεις για το κυκλοφοριακό πρόβλημα? 
  • Ποιος  θα εφαρμόσει τις ευρωπαϊκές οδηγίες για τα βουνά από τα σκουπίδια μας όπως: να προωθήσει μείωση των αποβλήτων, κομποστοποίηση στο σπίτι, διαλογή στο σπίτι, προπληρωμένη σακούλα σκουπιδιών. Μήπως θα αφήσομε  να βγεί εκτός ελέγχου το πρόβλημα και μετά θα γονατίσομε όλοι με υπέρογκες χρεώσεις όπως έγινε στην Λάρνακα? 
  • Ποιος  θα εφαρμόσει την νομοθεσία για την απόρριψη σκουπιδιών στους δρόμους και στα άδεια οικόπεδα? Ποιός  θα τιμωρήσει τους παρανομούντες? 
  • Ποιος  θα προωθήσει τα ποδήλατα κατασκευάζοντας ποδηλατόδρομους και δίνοντας προτεραιότητα στους ποδηλάτες? Πόσοι υποψήφιοι είναι έτοιμοι να δώσουν το καλό παράδειγμα πηγαίνοντας στο Δημοτικό Μέγαρο με το ποδήλατο όπως κάνουν τόσοι άλλοι Ευρωπαίοι συνάδελφοι τους? 
  • Ποιος  θα προωθήσει ανοικτούς δημόσιους χώρους δηλαδή πλατείες και μεγάλα πάρκα για τον κόσμο αντί “ανάπτυξη” υπονοώντας τσιμέντωμα? 
  •  Πόσοι υποψήφιοι αντιλαμβάνονται ότι ο αέρας στις πόλεις μας είναι εξαιρετικά ανθυγιεινός λόγω της υπερβολικής συγκέντρωσης αυτοκινήτων και ο κόσμος το πληρώνει με την υγεία του? Είναι έτοιμοι να εφαρμόσουν αποτρεπτικά μέτρα για τα αυτοκίνητα όπως γίνεται αλλού? 
  •  Ποιος  θα μειώσει την οχληρία από τις μοτοσυκλέττες χωρίς εξώστ? 
  • Ποιος θα προωθήσει τις δημόσιες συγκοινωνίες με ουσιαστικά μέτρα: να δημιουργήσει σταθμούς λεωφορείων, λεωφοριολωρίδες, πρακτικές διαδρομές, συχνά και αξιόπιστα δρομολόγια? 
  •  Ποιος  θα εφαρμόσει την νομοθεσία για ενεργειακή απόδοση των κτιρίων κάνοντας τα δημοτικά κτίρια υπόδειγμα όπως προνοείται?
Τα ζητήματα αυτά πρέπει να προβληματίσουν όλους εμάς τους ψηφοφόρους όταν θα ρίχνομε την ψήφο μας. 
Πρέπει επιτέλους να βγούμε από τα κομματικά τετριμμένα και να ψηφίσομε αυτούς που είναι διατεθειμένοι και ικανοί να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα και τις προκλήσεις αυτές και να φέρουν πραγματική ποιότητα ζωής στις πόλεις μας. Δεν πάει άλλο.

Γιάννης Κακουλλής
6-12-2011

Σχόλια

Ο χρήστης Aceras Anthropophorum είπε…
Αλήθκεια ποιός με έτσι κόμμαν οικολόγων που μας έτυχεν εις στην Κύπρον που σκοτώννει τον χρόνον του τζιαι την ενέργειαν του σε εθναρχικού τύπου παρεμβάσεις αντίς να σούσει τα δόγκια του συστήματος που ρυπαίνει τζιαι χαλά τη ζωήν των αθρωπων; Ο κάθε λαός έχει τους ηγέτες, τα κόμματα τζιαι το περιβάλλον τζιαι τα πεζοδρόμια που του μοιάζουν καλλύττερα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Άρχισε η ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών ... επιτέλους!

Ξεκίνησε η συγκέντρωση παλιών ηλεκτρικών συσκευών για την ανακύκλωσή τους Δώστε τις συσκευές σας Μέχρι να παραλάβουν τις πρώτες συσκευές από τους καταναλωτές, οι ανακυκλωτές ασχολούνται με τα παλιά τερματικά που είχαν αποσύρει οι κυβερνητικές υπηρεσίες Με τις συσκευές που φυλάσσονταν από καιρό σε υποστατικά στους Εργάτες και το Γέρι ξεκίνησε τη λειτουργία του το σύστημα ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών. Η εταιρεία Wee Electrocyclosis, η οποία διαχειρίζεται το σύστημα, ανακοίνωσε το περασμένο Σάββατο ότι οι καταναλωτές μπορούν στο εξής να αφήνουν τις παλιές τους συσκευές στα καταστήματα των 148 εταιρειών που είναι συμβεβλημένες (η λίστα τους είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα www.electrocyclosis.com.cy). Οι πρώτες συσκευές από ανακυκλωτές δεν έχουν ακόμη φτάσει στην Electrocyclosis, η οποία, ωστόσο, ξεκίνησε την προώθηση στους ανακυκλωτές των παλιών συσκευών που είχαν συγκεντρωθεί από οργανισμούς και υπηρεσίες στις αποθήκες της, αφού μόνο στο υποστατικό στους Εργάτες είχαν συσσωρευθεί περί

Έχεις Θερμοσυσσωρευτές;

Τα πιο πολλά από τα παράπονα που ακούγονται για ψηλούς λογαριασμούς του ηλεκτρισμού είναι από ιδιοκτήτες θερμοσυσσωρευτών οι πιο πολλοί από τους οποίους δεν έχουν γνώση για το πώς λειτουργεί το σύστημα θέρμανσης τους. Φυσικά το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει ο οποιοσδήποτε ιδιοκτήτης είναι να μελετήσει τη δυνατότητα θερμομόνωσης του κτηρίου, να μειώσει τις απώλειες με χοντρές κουρτίνες και να κλείσει τις χαραμάδες κάτω από πόρτες και παράθυρα με τα ειδικά λάστιχα που κυκλοφορούν στην αγορά. Ο θερμοσυσσωρευτής δεν είναι τίποτα άλλο από ένα μονωμένο κιβώτιο γεμάτο πυρότουβλα τα οποία θερμαίνονται με ηλεκτρισμό. Όταν εμείς χρειάζεται να θερμάνουμε το χώρο τότε ανοίγει μια δίοδος μέσω της οποίας περνά ο αέρας μέσα από τα τούβλα και περνά ζεστός στο δωμάτιο. Στους εντελώς απλούς θερμοσυσσωρευτές υπάρχουν μόνο δύο ρυθμίσεις. Το ένα κουμπί ρυθμίζει πόσο πολύ θα βράσουν τα τούβλα (input) και η θερμότητα που φυλάγεται έχει επίσης άμεση σχέση με τη δυναμικότητα του αφού στην α

Τι μου έγραψε ο Aceras για το λανεϊτ

Το πιο κάτω σχόλιο του Acera από την ανάρτηση μου με τίτλο " Η εύκολη πρόσβαση στην αγορά δηλητηρίων ". Πρέπει να το διαβάσετε : Aceras Anthropophorum είπε... Η γειτόνισσα μου ετοιμάζετουν να πάει στον γάμο της ανιψιάς της με τον άντραν της τζαι τα μωρά. Είπεν του αντρός της να βάλει μιαν κρεβάταν κότσιινην. Τζείνος εν έθελεν να βάλει κρεβάταν. Ο ένας το πειν του ο άλλος το ξύν του ο καφκάς επήρεν φωθκιάν. Αρπάσσει η κοπελλούα το ποτσίν του λανέιτ που πας το παράθυρον τζιαι λαλεί του αντρός της πας τα νεύρα της: Αν συνεχίσεις έτσι θα το πιώ. Έκαμεν πους το είπιεν. Άλλοι λαλούν ότι επροσποιήθηκεν ότι το είπιεν τζαι όσον τζαι έντζιησεν πας τα σιείλης της που το απορροφήσαν. Άλλοι λαλούν ότι είπιεν το μισόν ποτσίν τζαι η κουβέντα της προσποίησης ήταν για να την θάψει ο παπάς. Όπως τζαι να έχει η υπόθεση, αν είχεν νόμον όπως τον προτείνετε, η κοπελιά δεν θα επήεννεν τζει που επήεν στα κοσπέντε της τζαι να μαυρίσουν θκυό οικογένειες. Όσος κίνδυνος υπάρχει για τα ζώα τζαι τα φυτ