Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου 2009

Ενέργεια και άλλα τινά

Συνέδριο ΕΕ
Χτες πέρασα όλη τη μέρα μου στο Σπίτι της Ευρώπης στη Λευκωσία όπου παρακολούθησα ημερίδα για την ενέργεια στην οποία έκανα και μια παρουσίαση 15 λεπτών.
Παλιά τα απέφευγα γιατί ξοδεύεις πολύ χρόνο και ήμουν και τις θεωρίας ότι άμα θες να μάθεις κάτι, παίρνεις 2-3 βιβλία από τη βιβλιοθήκη και μαθαίνεις αυτά που θες.
ΟΜΩΣ
  1. όταν πηγαίνεις σε ημερίδες και συνέδρια που κάνουν παρουσιάσεις οι κυβερνητικοί βρίσκεις κάτι που δεν υπάρχει πουθενά αλλού. Πληροφορίες και στοιχεία που μόνο αυτοί έχουν και τα οποία δεν βρίσκεις πουθενά αλλού.
  2. και έχεις και την ευκαιρία να κάνεις ερωτήσεις και ανταλλαγή απόψεων.
Το δεύτερο ανακάλυψα εδώ και καιρό ότι προκαλεί πίκρα σε πολλούς. Γιατί; Έρχεται ο τάδε αξιωματούχος, λέει αυτά που έχει να πει και σηκώνεται και φεύγει! Δεν ακούει τους υπόλοιπους, δεν γίνεται ανταλλαγή απόψεων και είναι και προσβλητικό για τους άλλους ομιλητές και διοργανωτές. Αυτό έχει καταντήσει πρακτική πλέον στην Κύπρο. Το έχω κάνει και εγώ αλλά πάντα δίνεις προειδοποίηση στον διοργανωτή αν θέλει να μην σε καλέσει γιατί έχεις άλλη δέσμευση. Φυσικά κανείς δεν αλλάζει το πρόγραμμα του γιατί έτσι κάνουν όλοι πλέον.
Αυτά τα γράφω γιατί χτες έμεινα σε όλο συνέδριο και άκουσα και ευχαριστώ και ακόμη και συγχαρητήρια από τους άλλους !

Παρανομίες στο Πολεμίδια
Το Δημοτικό Συμβούλιο Πολεμιδιών αποφάσισε να μετατρέψει ένα χώρο πρασίνου σε χώρο στάθμευσης! Έκοψαν τα δέντρα και άρχισαν τα έργα.
Και όμως ο νόμος ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΡΗΤΑ την χρήση, μετατροπή, προσθήκη ή οτιδήποτε άλλο σε χώρο πρασίνου εκτός από παιχνίδια για παιδιά.
Γιατί το έκανε ο Δήμος;
"Έχει πολλά αυτοκίνητα η γειτονιά, 3 και 4 τέσσερα σε κάθε σπίτι, είναι και η εκκλησία εκεί .."

Παράπονα
Δεν μου απάντησες την επιστολή μου, δεν πήρες τηλέφωνο το Δήμαρχο, ο Υπουργός δεν το ξέρει ακόμη ....
Έχω και εγώ παράπονο: ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΩ!

3 σχόλια:

Lexi_penitas είπε...

Κρίμα, νόμιζα ότι ο Γιώργος Γεωργίου, ο δήμαρχος έχει ικανά οικολογικά αντανακλαστικά.

Στεναχωρέθηκα.

Theopemptou είπε...

@Λεξη
Σωστά τον έχω γνωρίσει το Δήμαρχο, προσγειωμένος, έξυπνος, άνθρωπος με ευαισθησίες και πρακτικός. Για ότι γίνεται σε μια πόλη όμως είναι υπεύθυνο ολόκληρο το Συμβούλιο του Δήμου και όχι μόνο ο Δήμαρχος.

PASYBIO είπε...

Αυτό που παρατηρούμε στις ημερίδες είναι πράγματι θλιβερό. Πολλές φορές βλέπεις τους διαφόρους κρατικούς υπαλλήλους και κυβερνητικούς αξιωματούχους να συμμετέχουν σε αυτές, και τους μεν να, όπως παρατήρησες Χαράλαμπε, να παρουσιάζουν μια εις βάθος αντίληψη του αντικειμένου με τον οποίο ασχολούνται -σε θεωρητικό τουλάχιστον επίπεδο- και τους δε να σου εξαγγέλλουν πολιτικές. Οι πολιτικές όμως γίνονται όμως για να εντυπωσιάσουν, μια και δεν βασίζονται σε εις βάθος εξέταση των προβλημάτων που φιλοδοξούν να λύσουν. Οι όποιες τεχνοκρατικές ικανότητες παραμένουν εγκλωβισμένες σε διαδικασιες, τις οποίες καθορίζουν η ευθυνοφοβία των υπαλλήλων και οι σκοπιμότητες πολιτικών.

Related Posts with Thumbnails