Τρίτη, 25 Νοεμβρίου 2008

Καζανάκια αποχωρητηρίων ...

Προς ΟΕΒ και ΚΕΒΕ:
Καζανάκια αποχωρητηρίων και χωρητικότητα

Από μια μικρή έρευνα ανάμεσα σε εταιρείες εισαγωγών ειδών υγιεινής στην κυπριακή αγορά προκύπτουν τα πιο κάτω:

  • H χωρητικότητα που διαθέτει το καζανάκι οικολογικών προδιαγραφών είναι 6 λίτρα και
  • το σύστημα flash μπορεί να είναι Dual ή να τερματίζει τη ροή νερού με τον ίδιο μοχλό.

Πρόθεσή μου είναι να εισηγηθώ στις αρμόδιες Αρχές να γίνει υποχρεωτική η εγκατάσταση εξοπλισμού με αυτές τις προδιαγραφές, θα ήθελα όμως να βεβαιωθώ ότι οι αριθμοί που αναφέρω είναι σωστοί και ότι δεν επηρεάζεται η αγορά.

Τέτοιοι περιορισμοί υπάρχουν σε ισχύ εδώ και καιρό σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα αν μπορούσα να έχω τις απόψεις σας σε αυτό το θέμα, ή άλλες τυχόν εισηγήσεις.

8 σχόλια:

PASYBIO είπε...

Πολύ καλή εισήγηση. Γνωρίζοντας όμως το χρονοβόρο των διαδικασιών υιοθέτησης τέτοιων εισηγήσεων (τέτοια ρύθμιση θα έπρεπε να ήταν ήδη σε ισχύ εδώ και χρόνια), θα μπορούσαν οι οργανώσεις ΚΕΒΕ και ΟΕΒ να φροντίσουν στα πλαίσια μιας αυτορύθμισης (με την αποστολή π.χ. εγκυκλίων στους εισαγωγείς ειδών υγιεινής ώστε να αυτοδεσμευτούν) να αποφεύγονται καζανάκια άλλου τύπου.

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ.

Το MSNBC πραγματοποιεί μία έρευνα για το αν η Γενοκτονία των Αρμενίων θα πρέπει να αναγνωριστεί από τις ΗΠΑ ή όχι. Μόλις λίγα λεπτά πριν τα αποτελέσματα είχαν ως εξής: "Ναι" 20%, "Όχι" 80% !

Οι Τούρκοι έχουν κινητοποιήσει μία παγκόσμια εκστρατεία για την μη αναγνώριση της Γενοκτονίας (να ψηφίσουν "Όχι" στην έρευνα) αλλά εμείς δεν θα πρέπει να τους το επιτρέψουμε. Η Γενοκτονία των Αρμενίων αποτελεί ένα ιστορικό γεγονός, μεταξύ άλλων από τους Τούρκους ενάντια στην Ανθρωπότητα, και θα πρέπει οπωσδήποτε να αναγνωριστεί.

Παρακαλώ πολύ ψηφίστε "ΝΑΙ" (YES) στην ακόλουθη σελίδα και προωθήστε αυτό το μήνυμα σε όποιον γνωρίζετε.

http://www.msnbc.msn.com/id/21253084

Λεμέσια είπε...

Ποτέ δε φανταζόμουν ότι θα έγραφα κάποτε για τα καζανάκια.

Θεωρώ εδώ την προσπάθεια περιορισμού του νερού ως καθαρή ανοησία. Σε όσα διαμερίσματα πέτυχα αυτού του είδους τα καζανάκια (έχω μετακομίσει πολλές φορές) ήταν μία απογοήτευση και ταλαιπωρία. Σε θέματα υγιεινής δε θα έπρεπε να γίνεται τόοοση οικονομία στο νερό. Οι περισσότεροι θα πατήσουν το κουμπάκι 3-4 φορές (αυτό κάναμε κι εμείς πάντα).
Άρα το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο, καμία οικονομία νερού δεν προκύπτει.

Theopemptou είπε...

@Lemesia
Η κατά κεφαλή κατανάλωση νερού στην Κύπρο είναι περίπου 170 λίτρα την ημέρα. Τα 30% - 35% αυτού του νερού καταναλώνεται στα αποχωρητήρια. Τα οικολογικά καζανάκια καταναλώνουν σχεδόν το μισό νερό από τα κανονικά (ανάλογα με ηλικία φυσικά).
Άρα μιλούμε για μείωση κατανάλωσης πόσιμου νερού της τάξεως του 10% με 15%!
Όμως έχεις δίκαιο για το πρόβλημα!
Τα καζανάκια της δεκαετίας του '80 ήταν προβληματικά λόγω κακού σχεδιασμού. Από έρευνα που έχω κάνει τα προβλήματα σταμάτησαν μετά το 1992-94.
Τώρα δεν έχουν κανένα πρόβλημα.

Υπόψη ότι στο εξωτερικό είτε υπάρχουν υποχρεωτικοί κανόνες (π.χ. Ελβετία, Αγγλία) ή κίνητρα.

Ανώνυμος είπε...

Και στα παλιά κανζανάκια μπορεί να γίνει μπόλικη εξοικονόμηση νερού, αρκεί να το θέλει και ο καταναλωτής, με απλό τρόπο χαμηλώνοντας την μπάλα (δείκτης συσσώρευσης νερού) κατά 30-40% ή προσθέτοντας 2-3 σφραγισμένα σακούλια νερού εντός του χώρου αποθήκευσης. Δεν τίθεται θέμα υγιεινής, είναι θέμα συνήθειας και οι συνήθειες μπορούν να αλλάζουν αρκεί να το θέλουμε...

Λεμέσια είπε...

Για μετά το 1992 μιλάω και εκ πείρας. Αλλά κι όσοι άλλοι είχαν την ατυχία να ζήσουν σε διαμέρισμα με τέτοιους μηχανισμούς, διαμαρτύρονταν για προβλήματα λόγω της ελάχιστης ποσότητας του νερού κι εδώ ακριβώς είναι το θέμα. Αν μπορεί να ρυθμιστεί σε ικανοποιητικό αριθμό λίτρων, τότε καλώς.

koutso είπε...

Σας πληροφορώ ότι τα καζανάκια DUAL κυκλοφορούν στην Κυπριακή αγορά πάνω απο 20 χρόνια και τουλάχιστον όσοι απο εμάς είχαν συνείδηση για το πρόβλημα της λειψυδρίας χρησιμοποιούσαμε και εξακολουθούμε να χρησιμοποιούμε απο τότε τέτοιου είδους καζανάκια.
Είναι όλα θέμα συνείδησης όσο αφορά την νομοθεσία ,α ναι η νομοθεσία (ες) εκατάφεραν και έφεραν το δομημένο περιβάλλον σε τέτοια κατάσταση μιζέριας.

Αντρέας είπε...

Πολύ καλή η εισήγηση αλλά γιατί να περιοριστεί απλά στην τεχνολογία που αναφέρετε; Υπάρχουν διάφορες τεχνολογίες κάποιες εκ των οποίων μάλιστα έχουν πρακτικά μηδενική ροή νερού.

Βέβαια στην Κύπρο το ψευδοκράτος της Λευκωσίας θα πολεμήσει με κάθε τρόπο οτιδήποτε καινοτόμο και σωστό (είχα την τύχη/ατυχία να εργαστώ για δύο περίπου χρόνια στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και ξέρω από πρώτο χέρι τι λέω). Βάλτε σε αυτό και την νοοτροπία πολλών Κυπρίων....

Related Posts with Thumbnails