Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κάδοι Κομποστοποίησης

Ανακοίνωση

Την τελευταία εβδομάδα έχει εκδηλωθεί έντονο ενδιαφέρον από πολίτες για τους κάδους κομποστοποίησης. Στην ιστοσελίδα του Επιτρόπου Περιβάλλοντος Perivallon.eu υπάρχει κατάλογος εταιρειών, στην περίπτωση δε που δεν διαθέτετε πρόσβαση στο Internet, επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 22803460.

Ο κατάλογος έχει καταρτιστεί με τη βοήθεια του ΚΕΒΕ, της ΟΕΒ και προμηθευτών που απευθύνθηκαν στο Γραφείο του Επιτρόπου Περιβάλλοντος.

Προμηθευτές κάδων κομποστοποίησης που θέλουν να προστεθούν στον κατάλογο θα πρέπει να επικοινωνήσουν με το Γραφείο του Επιτρόπου Περιβάλλοντος για να δώσουν τα στοιχεία της εταιρείας τους.

Ενδιαφέρον υπάρχει επίσης για εταιρείες που εισάγουν επιταχυντές όπως accelerators ή σκουλήκια.

----------------------------------------------------

Διαφήμιση "σικλούδας" για προσωρινή φύλαξη των οργανικών στην κουζίνα, μέχρις ότου μεταφερθούν στο κάδο κομποστοποίηση, very high tech! από την εφημερίδα Guardian - UK.


Σχόλια

Ο χρήστης Aceras Anthropophorum είπε…
Αγαπητέ επίτροπε,

Θα σου δώσω δωρεάν την συνταγήν σικλούας που κουστίζει 1 € τζιαι δουλεύκει καλλύττερα που την hight tech εγγλέζικην σικούαν. Εφεύρεση 100% Aceras, χωρίς copyright, δεν παράγει καμίαν ωσμήν, και καμίαν επίπτωσην στο περιβάλλον.

Για να πούμεν την αλήθκειαν, τα φρένα για την κομποστοποίησην είναι δύο. Η αισθητική παρουσία της "κοπριάς" στην αυλή, αλλά η κυριώττερην είναι η ξιμαρισιά της σικλούας, το ανακάτσιασμαν να την πλύννεις, οι βρώμα που φκάλλει μες την κουζίναν.

Το πρώτον φρένον εντάξει, αγοράζεις έναν κομποστοποιητήν, που βασικά τίποτε δεν κάμνει παραπάνω παρά να χώννει το βουνάριν με τα χορτικά που σαπίζουν. Βασικά δεν ιβρωμεί έξω τζιαι τα μουγιούθκια που συνάνουνται είναι χωσμέναν τζιαι δεν προκαλούν αηδίαν σε όσους τα ανακατσιούν.

Το πρόβλημαν της σικλούς μέσα στο σπίτιν είναι μεγάλον όμως. Έχει 5 χρόνια που γυρεύκω λύσην. Εδοκίμασα τες ούλλες αλλά κανένας δεν έχει διάθεσην στο σπίτιν να πλυννισκει τα ξινισμένα παττιχόφυλλα τζιαι τες σαπημένες σαλάτες που κολλούν πας την συκλούν. Αγόρασα σικλούν οικολογικήν, εντάξει όι τόσον χάι ττεκ τζιαι χωρίς φίλτρον, αλλά την τριτην φοράν χρήσης σταματά η κομποστοποίηση διότι ούτε εγώ έχω διάθεσην να βάλλω γάντια τζιαι να μυρίζουμε τες ξινάδες.

Πριν λλίον τζιαιρόν αγοράσαμεν σακούλλες βιολογικές. Εκουστήζαν ο κούκος αηδόνιν, εκοίταξα τζιαι το life cycle assessement τους τζαι είναι σιειρόττερες που τες πλαστικές. Άσε που άμαν έχει πολλήν ζουμίν παττιχόφυλλου τρέχουν τζιαι ξιμαρίζουν τα πάντα.

Νά λοιπόν η MEGALI EFEVRESI by ACERAS ANTHROPOPHORUM

Γοράζεις δύο σίκλουες ποσκουπήων, τες πιό κλασσικές που θα εύρεις, με τα κριτήρια που θέλεις, αυτές που σου φατσάρουν οι πιό όμορφες, αν τες θέλεις πλαστικές πλαστικές, αν τες θέλεςι στεινλεςς στιλ στέινλεςς στιλ, αν θέλεις καλαθούιν οικολογικόν, τσίγκενον ττενεκκέν ρετρό, ότι θέλεις. Εγώ έπιασα θκιό καλάθους 35 λίτρων που τερκάζουν με τες στάνταρ σακούλες ποσκουπήων. Βάλλεις τες δίπλα δίπλα στον χώρον ποσκουπήων μες την κουζίναν σου.

Αν είσαι αριστερός, στην δεξιά βάλλεις τα σκουπήθκια, στην αριστερήν τα ανακυκλώσιμα. Αν είσαι δεξιός, το αντίστροφον. (αριστεροσιέρας τζιαι δεξιοσιέρας εννοούσα).

Μόλις γεμώσει η σακκούλλα με τα σκουπήθκια (που συνήθως γεμώννει πρώτη, εκτός που αν είσαι τέλλια φυτοφάγον όν) φκάλλεις την κανονικά έξω όπως έκαμνες πάντα. Αλλάσσεις την πλαστικήν σακκούλλαν τζιαι βάλλεις την στην θέσην της άλλης σικλούς με τα ανακυκλώσιμα. Πιάννεις τα ανακυκλώσιμα, έστω τζιαι αν η σικλού δεν εγέμωσεν, τζιαι φκιορόννεις την μες τον κομποστοποιητήν. Βάλλεις την στην θέσην του καλάθου των ποσκουπήων τζιαι αντίς τα χλωρά, βάλλεις μέσα τα ποσκούπηα.

Με αυτόν τον τρόπον δεν χρειάζεσαι να πληννίσκεις ποττέ σικλούν του κομπόστου, δεν ιβρωμεί η κουζίνα διότι μιαν τζιαι μιάν αλλάσσεις την σακκούλλαν τζιαι δεν αλλάσσεις πολλά ούτε τες συνήθειες περί σκουπηδίων.

Δεν καταναλώννεις περισσότερες πλαστικές σακούλλες τζιαι δεν χρειάζεσαι παραπάνω κόπον για να φκάλλεις έξω τα ποσκούπηδα διότι έτσι τζιαι αλλιώς την ίδιαν ποσότηταν πάντα έχεις να μεταφέρεις. Με την διαφοράν ότι τα χλωρά παν στον κομποστοποιήτήν, τα μή ανακυκλώσιμα παν στον μεγάλον κάλαθον να τα πιάσουν τα ποσκούπηα.

Δουλέυκει το πράμαν τζιαι ακόμα τζιαι ο έφηβος μου που νεκατσιά πολλά δεν έχει πρόβλημαν να φκάλλει έξω το κομπόστον. Αποτέλεσμαν, εδιαίρεσα διά δύο τον όγγον σκουπηθκιών που φκάλλω έξω τζαι διά τρία το βάρος. Να δεις ίντα αλαφρές που εγινήκαν οι σακκούλλες μου χωρίς παττιχόφυλλα τζιαι φύλλα πατατών. Ακόμα τζιαι η κόρη μου 5 χρόνών τωρά μπορεί να τες πάρει στον δρόμον να τες πιάσουν τα σκουπήθκια.

Επόμενον στάδιον: να μειώσουμεν την ποσότηταν μη ανακυκλώσιμων σκουπηθκιών. Είναι όλον πλαστικά περιτιλίγματα τελικά που μεινίσκουν. Η δράση όμως σε αυτόν τον τομέαν πρέπει να λάβει χώραν την ώραν που θκιαλέεις τι γοράζεις να φάεις. Κάμνοντας αυτήν την εύκολην πλέον τζιαι φτηνήν διαλογήν, επήραμεν συνείδησην πόσον πλαστικόν κρούζουμεν άδικα στα περιτιλίγματα.
Ο χρήστης Leni είπε…
Acera, αν εκατάλαβα καλά, όταν γεμίσει η σακούλα με τα ανακυκλώσιμα αδειαζεις την στον κάδο κομποστοποίησης και ακολούθως την ξαναχρησιμοποιείς για τα σκουπίδια;

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Άρχισε η ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών ... επιτέλους!

Ξεκίνησε η συγκέντρωση παλιών ηλεκτρικών συσκευών για την ανακύκλωσή τους Δώστε τις συσκευές σας Μέχρι να παραλάβουν τις πρώτες συσκευές από τους καταναλωτές, οι ανακυκλωτές ασχολούνται με τα παλιά τερματικά που είχαν αποσύρει οι κυβερνητικές υπηρεσίες Με τις συσκευές που φυλάσσονταν από καιρό σε υποστατικά στους Εργάτες και το Γέρι ξεκίνησε τη λειτουργία του το σύστημα ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών. Η εταιρεία Wee Electrocyclosis, η οποία διαχειρίζεται το σύστημα, ανακοίνωσε το περασμένο Σάββατο ότι οι καταναλωτές μπορούν στο εξής να αφήνουν τις παλιές τους συσκευές στα καταστήματα των 148 εταιρειών που είναι συμβεβλημένες (η λίστα τους είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα www.electrocyclosis.com.cy). Οι πρώτες συσκευές από ανακυκλωτές δεν έχουν ακόμη φτάσει στην Electrocyclosis, η οποία, ωστόσο, ξεκίνησε την προώθηση στους ανακυκλωτές των παλιών συσκευών που είχαν συγκεντρωθεί από οργανισμούς και υπηρεσίες στις αποθήκες της, αφού μόνο στο υποστατικό στους Εργάτες είχαν συσσωρευθεί περί

Έχεις Θερμοσυσσωρευτές;

Τα πιο πολλά από τα παράπονα που ακούγονται για ψηλούς λογαριασμούς του ηλεκτρισμού είναι από ιδιοκτήτες θερμοσυσσωρευτών οι πιο πολλοί από τους οποίους δεν έχουν γνώση για το πώς λειτουργεί το σύστημα θέρμανσης τους. Φυσικά το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει ο οποιοσδήποτε ιδιοκτήτης είναι να μελετήσει τη δυνατότητα θερμομόνωσης του κτηρίου, να μειώσει τις απώλειες με χοντρές κουρτίνες και να κλείσει τις χαραμάδες κάτω από πόρτες και παράθυρα με τα ειδικά λάστιχα που κυκλοφορούν στην αγορά. Ο θερμοσυσσωρευτής δεν είναι τίποτα άλλο από ένα μονωμένο κιβώτιο γεμάτο πυρότουβλα τα οποία θερμαίνονται με ηλεκτρισμό. Όταν εμείς χρειάζεται να θερμάνουμε το χώρο τότε ανοίγει μια δίοδος μέσω της οποίας περνά ο αέρας μέσα από τα τούβλα και περνά ζεστός στο δωμάτιο. Στους εντελώς απλούς θερμοσυσσωρευτές υπάρχουν μόνο δύο ρυθμίσεις. Το ένα κουμπί ρυθμίζει πόσο πολύ θα βράσουν τα τούβλα (input) και η θερμότητα που φυλάγεται έχει επίσης άμεση σχέση με τη δυναμικότητα του αφού στην α

Τι μου έγραψε ο Aceras για το λανεϊτ

Το πιο κάτω σχόλιο του Acera από την ανάρτηση μου με τίτλο " Η εύκολη πρόσβαση στην αγορά δηλητηρίων ". Πρέπει να το διαβάσετε : Aceras Anthropophorum είπε... Η γειτόνισσα μου ετοιμάζετουν να πάει στον γάμο της ανιψιάς της με τον άντραν της τζαι τα μωρά. Είπεν του αντρός της να βάλει μιαν κρεβάταν κότσιινην. Τζείνος εν έθελεν να βάλει κρεβάταν. Ο ένας το πειν του ο άλλος το ξύν του ο καφκάς επήρεν φωθκιάν. Αρπάσσει η κοπελλούα το ποτσίν του λανέιτ που πας το παράθυρον τζιαι λαλεί του αντρός της πας τα νεύρα της: Αν συνεχίσεις έτσι θα το πιώ. Έκαμεν πους το είπιεν. Άλλοι λαλούν ότι επροσποιήθηκεν ότι το είπιεν τζαι όσον τζαι έντζιησεν πας τα σιείλης της που το απορροφήσαν. Άλλοι λαλούν ότι είπιεν το μισόν ποτσίν τζαι η κουβέντα της προσποίησης ήταν για να την θάψει ο παπάς. Όπως τζαι να έχει η υπόθεση, αν είχεν νόμον όπως τον προτείνετε, η κοπελιά δεν θα επήεννεν τζει που επήεν στα κοσπέντε της τζαι να μαυρίσουν θκυό οικογένειες. Όσος κίνδυνος υπάρχει για τα ζώα τζαι τα φυτ