Δευτέρα, 25 Απριλίου 2011

Η ΚΕΑΝΙΤΑ στη Λεμεσό


.............
 Στις 12/04/2011 πήγα στην εκδήλωση της ΚΕΑΝΙΤΑ στη Λεμεσό και είχα την χαρά να με ξεναγήσει η κα Εύη Παπαδοπούλου στην έκθεση η οποία όπως βλέπετε και από τις φωτογραφίες πιο πάνω είναι καμωμένη με πολύ κόπο και αγάπη.  Είμαι σίγουρος ότι οι μαθητές θα το απολαβάνουν αλλά και θα φεύγουν με πολύ καλές γνώσεις και εντυπώσεις !
Το πιο κάτω είναι η ανακοίνωση όπως δημοσιεύθηκε στο Φιλελεύθερο!
"ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ διαδραστική έκθεση για το περιβάλλον παρουσίασε η ΚΕΑΝ στο πλαίσιο της δράσης «Η ΚΕΑΝΙΤΑ σκέφτεται πράσινα». 
Η πρωτοβουλία αυτή, που σχεδίασε και υλοποίησε η δυναμική ομάδα της ΚΕΑΝΙΤΑ, έρχεται σαν συνέχεια του οικολογικού διαγωνισμού «Έχεις Μήνυμα. Στείλε το τώρα» στον οποίο συμμετείχαν 43 σχολεία και πάνω από 1000 παιδιά, απ’ όλη την Κύπρο και διήρκεσε μια σχολική χρονιά. Τα μηνύματα και λογότυπα των τριών νικητών είναι ήδη τυπωμένα στα πακέτα της ΚΕΑΝΙΤΑ για να τα δουν χιλιάδες άνθρωποι.
Με βάση τις ζωγραφιές των παιδιών για το περιβάλλον, η ΚΕΑΝΙΤΑ δημιούργησε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο που καλύπτει τις πέντε θεματικές ενότητες. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η υπεύθυνη για την ΚΕΑΝΙΤΑ, Μαρία Οδυσσέως, «Συνδυάσαμε ευρηματικές τεχνολογικές κατασκευές, σκηνικά, έξυπνα παιχνίδια με τη δημιουργική φαντασία. Δημιουργήσαμε ένα «θεατρικό σκηνικό» όπου πρωταγωνιστής είναι το περιβάλλον και ταυτόχρονα τον πρώτο ρόλο έχουν τα παιδιά. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε μία εκπαιδευτική εμπειρία που ευαισθητοποιεί συνδυάζοντας την ψυχαγωγία με τη γνώση».
Η έκθεση που λειτουργεί στο εργοστάσιο της ΚΕΑΝ στη Λεμεσό, φιλοξένησε ήδη 2500 παιδιά απ’ όλη την Κύπρο. Συνδέοντας την επιχειρηματική προσπάθεια με τη συμμετοχή στα ευρύτερα κοινωνικά θέματα, η διευθύντρια Μάρκετινγκ Εύη Παπαδοπούλου ανέφερε πως «η ΚΕΑΝ έχει μία στενή επαφή με τη φύση και το περιβάλλον. Άλλωστε τα προϊόντα μας στηρίζονται στη φύση και ξεχωρίζουν για την ποιότητα και την αυθεντικότητα της φυσικής τους γεύσης. Με τη δύναμη της εμπειρίας και την εμπιστοσύνη των καταναλωτών μας, η ΚΕΑΝ αναπτύσσεται δυναμικά και σήμερα έχει παρουσία σε 40 χώρες και 4 ηπείρους.
Αυτή η ανάπτυξη θα ήταν ανώφελη αν δεν συνδυαζόταν με συγκεκριμένες χειροπιαστές δράσεις, όπως αυτή που ευαισθητοποιεί και εκπαιδεύει τώρα τα παιδιά, τους αυριανούς πολίτες, για το περιβάλλον. Και σε αυτές τις δράσεις πρωταγωνιστεί πάντα η αγαπημένη ΚΕΑΝΙΤΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails