Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Liberty: Δήμαρχος Παραλιμνίου

Έχω κάνει διάφορες αναρτήσεις για το πλοίο Liberty που βυθίστικε από το Δήμο Παραλιμνίου το περασμένο Μάιο. Ήμουν πολύ αρνητικός σε αυτό που έγινε γιατί με βάση τη πληροφόρηση που είχα το πλοίο δεν είχε προετοιμαστεί σωστά για βύθιση.
Το πιο κάτω είναι email από το Δήμο Παραλιμνίου.
Οι φωτογραφίες - παρουσίαση που έχω στις ιστοσελίδες μου και που αμφιβάλει με το σημείωμα του ο Δήμος, μου έχουν σταλεί από το Τμήμα Αλιείας.
[Και Δήμαρχε, εγώ να δεις πόσο θυμωμένος είμαι με τους Παραλιμνίτες, Αγια Ναπίτες και τα κοκκινοχώρια γενικά!]

Κύριε Επίτροπε Περιβάλλοντος

Παρακαλώ όπως, αφού δείτε το video που αφορά στο πραγματικό LIBERTY, (το video που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα σας δεν είναι από το LIBERTY) αποκαταστήσετε την αδικία που έγινε για την περιοχή και το Δήμο Παραλιμνίου. Θα ήθελα επίσης να πω σε όλους αυτούς που προσπαθούν να μειώσουν τους Παραλιμνίτες αποκαλώντας τους "Κούλουφους", ότι είμαστε περήφανοι γιατί το Παραλίμνι είναι το κύριο κέντρο εργοδότησης και οικονομικής δραστηριότητας της Επαρχίας Αμμοχώστου και εμείς οι "Κούλουφοι" παράγουμε το 30% του τουριστικού προιόντος της Κύπρου. Η προσπάθεια του Δήμου για εμπλουτισμό του τουριστικού προιόντος της περιοχής και κατ΄επέκταση και της Κύπρου έπρεπε να στηριχθεί από όλους και όχι να πολεμηθεί για τα προσωπικά συμφέροντα κάποιων. Ελπίζω να κατανόησετε τώρα ότι κάποιοι πολέμησαν την προσπάθεια του Δήμου για ίδια ωφέλη. Είμαι στη διάθεσή σας για οποιεσδήποτε διευκρινήσεις.
Σημ. Θα παρακαλούσα το παραπάνω κείμενο να αναρτηθεί αυτούσιο, μαζί με το video που αφορά στο πραγματικό LIBERTY.
ΑΝΔΡΕΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ

-
Liberty Wreck CCR & DPV Dive - Cyprus 23.01.2010 from Spyros A. Spyrou on Vimeo.
-

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
K. Dimarhe ego perimeno tin diki sas na d an eshete dikeo i adiko
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Kai tora pou to ida amfivallo an nen tzino pou mas ediksan stes idisis.
Prepi na kapion allo touto
Tzino pou mas edikse o epitropos itan tzino pou ida kai stes idisis.
Alla kai nane touti i varka pou ida stes idisis ,en perousiazete k. dimarhe an ehoun katharisti ta epimaha simia prin vithisti.
Opote na po kai stous paralimnites as prosehoun pious psifizoun kai as men parasironte apo tis fones tou dimarhou gia na kalipsi tis dikes tou anefthinotites paralipsis kai erasitehnismous
Ο χρήστης Leni είπε…
Εν είναι και τόσο δύσκολο να διαπιστωθεί η αλήθεια, ναι;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Oso gia tis perikopes epitrope ... lipoume apla.
O ipourgos ine ahaparos.
TON ORO PSIHOLOGIA ESKEFTIKEN TON KANENAS TEHNOKRATIS???????????
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
klassiki periptwsi epidi3i isxuos. 8a apeu8un8w prwta ston k.Theopemptou an para tis dilwseis kai tis antidraseis tou sxetika me ton olo "nauagio" par' olon pou tis 8ewrw dikaiwlogimenes en an eixe mono san stoixeio tin provoli tou perifimou doc pou edeixne tin wra tou nauagiou. itan paron o idios,eixe upo4i to olo xroniki tis apofasi tou eikonikou nauagiou mexri tin ulopoiisi tou......
gia ton dimarxo paralimniou epeidi den exw kamia idea gia to xroniko tis apofasis mexri tin ulopoiisi tou etc, oute kai tin oikologiki katastrofi ston 8alasio plouto etc o an8rwpos stin proispa8eia tou na dwsei "ton fili tis zwis" ston tourismo kala ekame.
ama einai etsi apo simera anakurisw opws leme "i wra tis gis' tzai kleioume ta fwta egw lew wra tis mpougkas. na stamatisoun oles oi ptiseis se pagkosmia klimaka, na katareusei teleiws i oikonomia mas, etsi den 8a xoume megala sunedria apafasewn gia na swsoume ton planiti,-POSO CO2 RIX8HKE STHN ATMOSFAIRA KATA TIN DIARKEIA TIS KOPERXAGHS??????- na paralusoume teleiws gia na swsoume ta tomaria mas.
EIMASTE GIA KLAMATA. ta eutrapela tou 21ou aiwna.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Em vevea.
Osi esinithisan stis prohirotites ... kala ekame.
Ο χρήστης Theopemptou είπε…
Λίγο μετά που το πλοίο έφυγε από το χώρο στη Λεμεσό όπου γινόταν η προετοιμασία και απορρύπανση, πήρα τηλεφώνημα που προειδοποιούσαν για το τι θα συμβεί. Σοβαρότατες ενστάσεις είχε και το Τμήμα Αλιείας το οποίο έχει εν τω μεταξύ πάρει νομικά μέτρα εναντίον του Δήμου.
Το πλοίο δεν μπορούσε να επιπλεύσει και εμπαζε νερά. Εγώ έκανα ότι μπορούσα για να σταματήσω την βύθιση σε βαθιά νερά για να μπορέσει να τελειώσει η απορρύπανση.
Το πλοίο όμως βυθίστηκε τελικά.
Την επομένη συνεργείο με οδηγίες του Τμήματος αλιείας έκανε κατάδυση στην περιοχή και έβγαλε φωτογραφίες, τις οποίες μου έστειλαν και ανάρτησα στο blog μου.
Δεν νομίζω να είναι διαφορετικό το πλοίο. Ίσως να έχει καθαριστεί το πλοίο για να μην υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία στη δίκη αν προχωρήσει η δικαστική διαδικασία ... ίσως ...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δεν γνωρίζω, και δεν είμαι σε θέση άλλοστε, αν ο Δήμος Παραλιμνίου τήρησε όλες τις διαδικασίες.

Είναι γνωστό όμως ότι ο καταδυτικός τουρισμός είναι ένα κομμάτι εξειδικευμένου τουρισμού που αποφέρει στον τόπο μας σημαντικά έσοδα. Αρκεί μόνο να αναφέρω ότι μετά από την τραγική συγκυρία του ναυαγίου του Zenobia το 1980 και την τεράστια οικολογική καταστροφή που έγινε τότε το γεγονός έχει τώρα καταλήξει στο ότι η Κύπρος είναι νωστή στον καταδυτικό κόσμο αν το παγκόσμιο για ένα από τα καλύτερα 10 ναυάγια του κόσμου. Δεν είναι λίγα τα άτομα που επισκέπτονται κάθε χρόνο τον τόπο μας με τις οικογένειές τους απλά και μόνο για να κάνουν καταδύσεις στο Zenobia.

Θεωρώ πως είναι χρέος του κράτους και του τμήματος αλιείας κατ' επέκταση να αφήσουν τις γραφειοκρατείες στην άκρη και να διεξάγουν οι ίδιοι τις έρευνές τους ως προς την εύρεση πιθανών σημείων που θα μπορούσαν να μετατραπούν σε τεχνητούς υφάλους. Ακούμε εδώ και χρόνια για δημιουργία θαλάσσιων πάρκων, ακούμε για πολλά Ευρώ που έπεσαν από την Ευρωπαική Ένωση για διεξαγωγή τέτοιων μελετών και δεν είδαμε ουτε και ίχνος του αποτελέσματος αυτής της έρευνας. Δεν είδαμε ούτε καν ένα πιλοτικό σχέδιο να εφαρμόζεται, ούτε και ένα απλό τεχνητό ύφαλο με βύθιση μπετόν. Τι περιμένουν άραγε οι υπεύθυνοι του τμήματος αλιείας και θαλασσίων ερευνών για να επισπεύσουν αυτές τις διαδικασίες? Προς τι η τροχοπέδη που βλέπουμε να τίθεται κάτω από τα πόδια προοδευτικών ανθρώπων όπως ο Δήμαρχος παραλιμνίου. Προσωπικά δεν πιστεύω ο Δήμαρχος και το επιτελείο του να είναι τόσο αδαείς ώστε να μην τηρήσουν σωστά τις διαδικασίες και να ρισκάρουν μολύνοντας το θαλάσσιο περιβάλλον του Δήμου του είτε δημιουργώντας κίνδυνο για τη ζωή συνανθρώπων μας κλπ. Δεν βλέπω ούτε κίνητρο σε κάτι τέτοιο. Είναι δυνατόν ένας δήμαρχος να είναι τόσο αυτοκαταστροφικός που να δημιουργεί πρόβλημα στον ίδιο του τον τόπο. Για ποιό λόγο?

Την ίδια στιγμή κάποιες άλλες χώρες μας έχουνε βάλει γυαλιά. Όπως η Μάλτα για παράδειγμα. Που ούτε καλές παραλίες έχει και ούτε τόσο σταθερές καιρικές συνθήκες όπως η Κύπρος και όμως έχει βυθίσει τεράστιο αριθμό σκαφών για δημιουργία τεχνητών υφάλων και πόλων έλξης καταδυτικού τουρισμού.

Οι εικόνες που είδα από το βίντεο του Σπύρου Σπύρου είναι πέρα για πέρα ελκυστικές. Είναι τόσο θαυμάσιο να βλέπεις πελαγίσια ψάρια να προσεγγίζουν ένα δύτη χωρίς φόβο. Μακάρι να τις δούνε με το ίδιο μάτι και οι υπεύνοι και ταγμένοι για να διατηρούν την ασφάλειά μας και την υγεία μας περιβαλλοντολόγοι και περιβαλλοντολογίζοντες πάσης φύσεως υπεύθυνοι. Θα καταλάβουμε ότι τελικά σε αυτό τον τόπο μπορούν να γίνουν πολλά, μα πάρα πολλά όμως με λίγη πρακτική δουλειά, λιγη ταχύτητα και καθόλου προχειρότητα! Πόσο λέτε να θέλει ένα σκάφος των 33 μέτρων να καθαριστεί και πόσο να θέλει άραγε το τμήμα αλιείας να μας υποδείξει ένα σημείο βύθισης? Καράβια αγαπητοί μου βυθίζονται από καταβολής ναυσιπλοίας. Η θάλασσα βρίσκει πάντοτε τον τρόπο να να κάνει δικά της και να τα χρησιμοποιεί. Τώρα που έχουμε και τους επιστήμονες ας το κάνουμε ελεγχώμενα και δεν θα χάσουμε.

Δεν υπογράφω σαν ανώνυμος απλά δεν έχω ταυτότητα google,

Σώτος Χριστοδούλου
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
file soto giati prepi MIA ZOI NA KAMNOUME KATI MISODOTZI?
Ipen o epitropos oi?
Ipa ego oi?
Na vithistoun akoma parapano
Alla eleos
Me to sosto tropo.
Anw afou egine agogi tha perimeno tin diki tou dimarhou.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Φίλοι χαιρετώ,

το όνομα μου είναι Σπύρος, και είμαι εγώ που δημιούργησα το βίντεο μαζί με ένα φίλο δύτη τον Χρίστο Μαύρο.

θέλω να πώ σε συντομία, ότι η παράκληση μου είναι να προσπαθήσουμε να σταματήσουμε να μαλλώνουμε και να δούμε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε το περιβάλλον μας, και το τόπο μας - την κατάσταση μας.

συμφωνώ με τον φίλο Σώτο. είδαμε ολοι τιέγινε στο ζηνοβία. έχω φίλους απο το εξωτερικό που μόλις είδαν το βίντεο με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν ότι το καλοκαίρι θα έρθουν και θέλουν να τους πάρω εκεί και στο Liberty και στο ζηνοβία.

ας δούμε το αποτέλεσμα της ενέργειας του Δήμου. έγινε καποια μόλυνση; έχει μεγαλώσει η θαλάσσια ζωή στο ναυάγιο; θέλετε να βλέπετε ψάρια στον βυθό μας, ή θέλετε να βλέπετε μόνο άμμο και λάσπη και φύκια;

εγώ σας λέω ότι στην διαδρομή μέχρι να το βρούμε, γιατί και εμένα ήταν η πρώτη μου φορά εκεί,δεν υπήρχε ζωή καθόλου... και όταν πήγαμε εκεί νιώθαμε ότι ήμασταν στο Sharm!

Δεν διαφωνώ με τον Επίτροπο για τις προσπάθειες του να προστατέψει το περιβάλλον κλπ. ίσως ο άνθρωπος να είχε λανθασμένη πληροφόρηση.

είναι τυχαίο το γεγονό ότι το τμήμα αλιείας, προσπαθεί να κάνει το δικό του υφαλό στην Λεμεσό με τσιμέντα; προτιμάτε τσιμέντα ή ναυάγια ούτως ώστε να έρχεται κάποιος απο το εξωτερικό και να μένει σε ξενοδοχεία, να φέρνει την οικογένεια του, να τρώνε σε εστιατόρια, να δημιουργείται συνάλλαγμα και αύξηση του τουρισμού και τόσα οφέλη;

γιατί τόση έχθρα απο το τμήμα αλιείας; είναι μήπως γιατί τους πρόλαβε ο Δήμαρχος και τώρα θα παίρνει τους επαίνους; ο άνθρωπος σαν ο ηγέτης ενός τόπου σκέφτηκε πως μπορεί να βοηθήσει την περιοχή του. η άποψη μου είναι ότι αφού θα είχε που θα είχε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα, έπρεπε να βυθίσει 10 ναυάγια και όχι 1. σε 5 χρόνια ξέρετε τι ζωή θα υπάρχει στην περιοχή αν γίνοταν τέτοιο πράγμα;

ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας, και ας ακούσουμε τις απόψεις του Επιτρόπου για το πως θα μειώσουμε την πιθανότητα ρύπανσης, και τις ανάγκες των τοπικών αρχώς, όπως ο Δήμος Παραλιμνίου, και ας πιέσουμε όλοι στο να σώσουμε τους βυθούς μας.

δεν νομίζετε ότι θα πρέπει να εστιάσουμε αλλού την προσοχή μας π.χ ψαροντουφεκάδες που ψαρεύουν παράνομα με συσκευές και πωλούν τα ψάρια στα εστιατόρια της περιοχής; η λιμενική μας τι κάνει;

Σας παρακαλώ, η προσπαθεια μου είναι να βοηθήσουμε εμείς όσο μπορούμε γιατί οι διοικούντες είναι απόφοιτοι του γυμνασίου του '60 που τότε εθεωρούνταν καθηγητές.

σήμερα οι ιδέες έχουν αλλάξει, οι νέοι μας όλοι σχεδόν πάνε έξωτερικό για 3-5 χρόνια, υιοθετούν απόψεις κουλτούρες και βιώματα... και αντιγράφουν...

μας έχει τύχει να έχουμε εξαιρετικές συνθήκες για θαλασσα,όμως χωρίς ζωή...

ας κάνουμε κάτι για τούτο.

Μπράβο στον Δήμαρχο για την ενέργεια του, μπράβο στον επίτροπο για την συνεχιζόμενη προσπάθεια προστασίας του τόπου.

όμως, έχει προκαλέσει ο Δήμος κάτι κακό; αν ναι, παρακαλώ πείτε το με απλά λόγια....

εισηγούμαι να δωθεί ένα τέλος και να γίνει συνάντηση με Δήμαρχο και Επίτροπο και θέμα - πως το κάνουμε ξανά!

Κ. Επίτροπε, θα ήταν τιμή μου και χαρά μου να σας συνοδεύσω εσάς και τον Δήμαρχο, στο ναυάγιο να δούμε απο κοντά και να απολαύσετε την εικόνα που έζησα και εγώ απο κοντά.

Φιλικά για όλους΄

Σπύρος Α. Σπύρου
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μονο εγω ειδε σιδερα να προεξεχουν στο βιντεο του παιδικου μου φιλου Σπύρου?
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
φίλε παιδικέ, αν μας πεις και ποιός είσαι θα είναι καλύτερα....

κοίταξε, ίσως να υπάρχει 1-2 σημεία που προεξέχουν, αλλά μήπως έχεις πάει σε άλλα ναυάγια να δεις πως είναι;

διότι αν όντως πήγες, μάλλον θα συμφωνήσεις ότι το Liberty είναι ίσως το πιο ασφαλές ναυάγιο για να καταδυθεί κάποιος... 25-26 μέτρα βάθος, καθαρά νερά, εύκολη πρόσβαση ακόμα και μέσα στο "αμπάρι" του, δυνατή σιδερένια αλυσίδα που πάει στην επιφάνεια με μεγάλη σημαδούρα για πιθανές στάσεις ( σύμφωνα με την "ώρα μηδέν" μια κατάδυση με αέρα στα 30 μέτρα βάθος, σου δίνει την δυνατότητα για 25 λεπτά "ώρα βυθού" χωρίς απαραίτητες στάσεις.)άντε να γίνεται άνετα και η προληπτική...

άρα γιατί η αρνητικότητα..; πραγματικά η συνεισφορά μου δεν είναι προσπάθεια να θίξω κανένα, αλλά αντίθετα να κανουμε διάλογο και να εξηγήσω και εγώ τις απόψεις μου επι του θέματος, αλλά και να ακούσω και τους άλλους.

εγώ πάντως είμαι καθαρά υπέρ της βύθισης και άλλων ναυαγίων και δίνω το χειροκρότημα μου στον Δήμο.

αλλά αν κάποιος έχει αντίθετες απόψεις, να τις ακούσουμε και να δούμε που βασίζεται το / τα επιχειρήματα του...

λοιπόν παιδικέ φίλε, περιμένω διευκρίνση.

Σπύρος
(ούτε εγώ έχω ταυτότητα google, αλλά όπως βλέπεις, γράφω εδώ το όνομα μου..)

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Άρχισε η ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών ... επιτέλους!

Ξεκίνησε η συγκέντρωση παλιών ηλεκτρικών συσκευών για την ανακύκλωσή τους Δώστε τις συσκευές σας Μέχρι να παραλάβουν τις πρώτες συσκευές από τους καταναλωτές, οι ανακυκλωτές ασχολούνται με τα παλιά τερματικά που είχαν αποσύρει οι κυβερνητικές υπηρεσίες Με τις συσκευές που φυλάσσονταν από καιρό σε υποστατικά στους Εργάτες και το Γέρι ξεκίνησε τη λειτουργία του το σύστημα ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών. Η εταιρεία Wee Electrocyclosis, η οποία διαχειρίζεται το σύστημα, ανακοίνωσε το περασμένο Σάββατο ότι οι καταναλωτές μπορούν στο εξής να αφήνουν τις παλιές τους συσκευές στα καταστήματα των 148 εταιρειών που είναι συμβεβλημένες (η λίστα τους είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα www.electrocyclosis.com.cy). Οι πρώτες συσκευές από ανακυκλωτές δεν έχουν ακόμη φτάσει στην Electrocyclosis, η οποία, ωστόσο, ξεκίνησε την προώθηση στους ανακυκλωτές των παλιών συσκευών που είχαν συγκεντρωθεί από οργανισμούς και υπηρεσίες στις αποθήκες της, αφού μόνο στο υποστατικό στους Εργάτες είχαν συσσωρευθεί περί

Έχεις Θερμοσυσσωρευτές;

Τα πιο πολλά από τα παράπονα που ακούγονται για ψηλούς λογαριασμούς του ηλεκτρισμού είναι από ιδιοκτήτες θερμοσυσσωρευτών οι πιο πολλοί από τους οποίους δεν έχουν γνώση για το πώς λειτουργεί το σύστημα θέρμανσης τους. Φυσικά το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει ο οποιοσδήποτε ιδιοκτήτης είναι να μελετήσει τη δυνατότητα θερμομόνωσης του κτηρίου, να μειώσει τις απώλειες με χοντρές κουρτίνες και να κλείσει τις χαραμάδες κάτω από πόρτες και παράθυρα με τα ειδικά λάστιχα που κυκλοφορούν στην αγορά. Ο θερμοσυσσωρευτής δεν είναι τίποτα άλλο από ένα μονωμένο κιβώτιο γεμάτο πυρότουβλα τα οποία θερμαίνονται με ηλεκτρισμό. Όταν εμείς χρειάζεται να θερμάνουμε το χώρο τότε ανοίγει μια δίοδος μέσω της οποίας περνά ο αέρας μέσα από τα τούβλα και περνά ζεστός στο δωμάτιο. Στους εντελώς απλούς θερμοσυσσωρευτές υπάρχουν μόνο δύο ρυθμίσεις. Το ένα κουμπί ρυθμίζει πόσο πολύ θα βράσουν τα τούβλα (input) και η θερμότητα που φυλάγεται έχει επίσης άμεση σχέση με τη δυναμικότητα του αφού στην α

Τι μου έγραψε ο Aceras για το λανεϊτ

Το πιο κάτω σχόλιο του Acera από την ανάρτηση μου με τίτλο " Η εύκολη πρόσβαση στην αγορά δηλητηρίων ". Πρέπει να το διαβάσετε : Aceras Anthropophorum είπε... Η γειτόνισσα μου ετοιμάζετουν να πάει στον γάμο της ανιψιάς της με τον άντραν της τζαι τα μωρά. Είπεν του αντρός της να βάλει μιαν κρεβάταν κότσιινην. Τζείνος εν έθελεν να βάλει κρεβάταν. Ο ένας το πειν του ο άλλος το ξύν του ο καφκάς επήρεν φωθκιάν. Αρπάσσει η κοπελλούα το ποτσίν του λανέιτ που πας το παράθυρον τζιαι λαλεί του αντρός της πας τα νεύρα της: Αν συνεχίσεις έτσι θα το πιώ. Έκαμεν πους το είπιεν. Άλλοι λαλούν ότι επροσποιήθηκεν ότι το είπιεν τζαι όσον τζαι έντζιησεν πας τα σιείλης της που το απορροφήσαν. Άλλοι λαλούν ότι είπιεν το μισόν ποτσίν τζαι η κουβέντα της προσποίησης ήταν για να την θάψει ο παπάς. Όπως τζαι να έχει η υπόθεση, αν είχεν νόμον όπως τον προτείνετε, η κοπελιά δεν θα επήεννεν τζει που επήεν στα κοσπέντε της τζαι να μαυρίσουν θκυό οικογένειες. Όσος κίνδυνος υπάρχει για τα ζώα τζαι τα φυτ