Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2010

Geology tour και καλή παρέα

Η δουλειά μου έχει και τα τυχερά της.
Στις 06/02/2010 πήγα μετά από πρόσκληση μια μεγάλη εκδρομή σε διάφορα σημεία της Κύπρου με επίκεντρο τη γεωλογία της. Μαζί μας το προσωπικό των Κυπριακών Προτύπων που οργάνωσε την εκδρομή και ο πρώην διευθυντής του Γεωλογικού.
Εξαιρετική παρέα, νέα παιδιά όλο ενέργεια !
Πήγαμε σε ένα ποταμό έξω από την Κλήρου, μετά στο μεταλλείο Μιτσερού, σε ένα χώρο με πετρώματα από λάβα, στο μεταλλείο της Σκουριώτισσας όπου ο διευθυντής μας υποδέχθηκε και μας έκανε και ξενάγηση και μετά στον Αμίαντο.
Ο ποταμός στην Κλήρου (άρεσε μου πολλά δεν ήθελα να φύγω !)
[Από τον ΠΟΛΙΤΗ] Ο ποταμός της Μαρούλενας
Κάνοντας μια βόλτα στην κοίτη του ποταμού της Μαρούλενας στην περιοχή του Καλού Χωριού Κλήρου, στην πραγματικότητα περπατάς στον πυθμένα της Τηθύoς - τρία χιλιόμετρα κάτω από τη θάλασσα! Τα πετρώματα στις όχθες του ποταμού δεν είναι παρά λάβες που ανέβηκαν στο βυθό της Τηθύος από τα έγκατα της γης και οι οποίες, έχοντας θερμοκρασία 1.200° C και ερχόμενες σε επαφή με το παγωμένο νερό, στερεοποιήθηκαν, δημιουργώντας τα σκουρόχρωμα πετρώματα που συναντούμε σήμερα στο Τρόοδος. .....Μιτσερό, Σκουριώτισσα Αμίαντος
Μια πραγματικά αξέχαστη μέρα ... παιδιά σας ευχαριστώ πολύ, πάρα πολύ !

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΩΤΟΝ¨:Λάθος ημερομηνία.
ΔΕΥΤΕΡΟΝ:Χωρίς να το θέλετε; φαίνεσθε ρατσιστής έναντι ατόμων κάποιας ηλικίας.Καλή παρέα δεν είναι μόνο η παρέα νεαρών ατόμων.
Με σεβασμό,Ένα νεαρό άτομο.

Theopemptou είπε...

@Ανώνυμος
ΠΡΩΤΟΝ: Έχεις δίκαιο για την ημερομηνία θα τη διορθώσω.
ΔΕΥΤΕΡΟ: Όλο το προσωπικό ήταν πιο νέοι από εμένα, έκαναν πράγματα και διασκέδαζαν και τους απολάμβανα γιατί δεν είναι συνηθισμένο πράγμα σε ένα οργανισμό το προσωπικό να είναι τόσο δεμένο μεταξύ του.
Αυτή την εικόνα ήθελα να μεταφέρω και από ότι φαίνεται δεν τα κατάφερα;

Ανώνυμος είπε...

anarwtiemai an uparxei kanenes gewlogos pou na xei kali diadesi na sunta3i ena kalogrammeno biblio pou na anaferetai sto gewlogiko plouto tis kuprou-kai m' ola ta sxetika- sunodeuomeno me mia seira apo epaggelmatikes fwtografies. ena gewlogiko album pou na prokalei ton endiaferon olwn twn ilikiwn provallontan ton kupriako gewligiko plouto tis kuprou kator-
8wnontas etsi na tin prostasia tou
gewmorphologikou mas plouto kai tou perivalloun genika

Theopemptou είπε...

@Ανώνυμος 2
Από περιβαλλοντική πλευρά η νομοθεσία Φύση 2000 μας δίνει το δικαίωμα να προστατεύουμε και τα γεωμορφώματα. Θυμάμαι πόσο αγώνα κάναμε να σώσουμε τις πέτρες των χασαμπουλιών που ήθελε η κυβέρνηση τότε να τις ρίξει και να κάνει το δρόμο πιο πλατύ!
Αυτός ο τόπος έχει ακόμη πολλά βάσανα μπροστα του

Related Posts with Thumbnails