Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Επιχορήγηση Συστημάτων Συλλογής νερού της βροχής

Πήρα την πιο κάτω απάντηση από το Υπ. Γεωργίας με ημερ. 31/03/2009:

Αναφέρομαι στην επιστολή σας με αρ. φακ. 02.11.007 και ημερομηνίας 14 Οκτωβρίου 2008 σχετικά με το πιο πάνω θέμα και σας πληροφορώ τα ακόλουθα:
Το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων είναι στα πρόθυρα ζήτησης προσφορών για μελέτη αξιοποίησης των όμβριων υδάτων σε δύο επίπεδα (ί) επίπεδο πόλης και (ίί) επίπεδο κατοικίας. Για το δεύτερο θα γίνει διερεύνηση τι γίνεται σε άλλες χώρες και θα ετοιμαστούν προτάσεις για τον καλύτερο τρόπο αξιοποίηση του βρόχινου νερού ανάλογα και με τις υδρολογικές συνθήκες.
Η προκαταρκτική τελική μελέτη θα είναι έτοιμη 4 μήνες μετά την υπογραφή του συμβολαίου που υπό ομαλές συνθήκες θα γίνει σε 3 μήνες περίπου.
Επομένως το Υπουργείο θα διαμορφώσει τελική άποψη όταν υποβληθεί η μελέτη, μπορούμε όμως να πούμε ότι βλέπουμε θετικά την πολιτική επιδότησης συστημάτων συλλογής νερού για σκοπούς εξοικονόμησης πόσιμου νερού.

[Η ανάρτηση
Εξελίξεις με τα όμβρια είναι σχετική]

Σχόλια

Ο χρήστης Αντρέας είπε…
Η κυπριακή δημόσια υπηρεσία είναι ακτύπητη. 3 μήνες για προσφορές και 4 μήνες για να τους πουν τι κάνουν σε άλλες χώρες!!! Δηλαδή αν είναι να γίνει κάτι θα γίνει σε 1 με 1.5 χρόνια το πιο γρήγορο.

Έχουν ανοίξει ποτέ κανένα βιβλίο, κανένα επιστημονικό/τεχνικό περιοδικό; Έχουν επισκεφτεί ποτέ τους ιστοχώρους οργανισμών διαχείρισης υδάτων σε κράτη του πρώτου κόσμου; Έχουν κάνει ταξιδάκι σε καμιά σοβαρή χώρα να δουν τι κάνουν με συστήματα συλλογής νερού της βροχής; Ένας περίπατος σε οικιστικές γειτονιές σε τέτοιες χώρες (π.χ. Γερμανία ή Αυστραλία) θα ήταν πολύ επιμορφωτικός. Ή ας πάνε σε κάποιο κατάστημα DIY σε κάποια σοβαρή χώρα και ας ρωτήσουν τι υπάρχει σχετικά με το θέμα. Ή ας ρωτήσουν τον κόσμο να τους πούμε. Κάποιοι από εμάς έχουν εγκαταστήσει τέτοια συστήματα.

Διάβασα την απάντηση του Υπουργείου Γεωργίας και δεν ήξερα αν έπρεπε να γελάσω ή να κλάψω... Καθαρή κοροϊδία.
Ο χρήστης marjory είπε…
Αντρέα, η δημόσια υπηρεσία είναι όντως τρομερή! Να αναφέρω ότι εργάζομαι σε έργο όπου προτάθηκε η κατασκευή δεξαμενής (lagoon) για συλλογή νερών της βροχής και για την οποία το δημόσιο δεν καλείται να επωμιστεί οποιοδήποτε κόστος αλλά εδώ και μήνες είναι κολλημένη η πρόταση σε επιτροπή του Δημοσίου! 3 μήνες βέβαια για διαδικασία προσφορών είναι μικρό χρονικό διάστημα.
Ο χρήστης koutso είπε…
Μα πότε τέλος πάντων θα λειτουργήσει σωστά η Κουλουφολάνδη?
Ο χρήστης Μιχάλης Ονησιφόρου είπε…
Ταχύτητες φωτός...

Ένα ενδεικτικό απόσπασμα απαντητικής επιστολής του Τμήματος Δασών για επείγον θέμα που αφορούσε την σωτηρία αιωνόβιων δένδρων.

"Τα πιο πάνω γεγονότα έγιναν εν αγνοία του Τμήματος Δασών, που ενημερώθηκε για το θέμα όταν υποβλήθηκε αίτηση για εκκοπή των Τρέμιθων, τον Νοέμβριο του 2008. Αμέσως απευθυνθήκαμε στον Δήμο εισηγούμενοι τη σύγκληση σύσκεψης αρμόδιων κρατικών Υπηρεσιών για να συζητηθεί η δυνατότητα αλλαγών στα αρχιτεκτονικά σχέδια με στόχο να διασωθεί ένας αριθμός δέντρων. Ο Δήμος Πάφου, κάλεσε σύσκεψη στις 30.01.2009, στην οποίαν μας αναφέρθηκαν όλα τα πιο πάνω δεδομένα, με πιο σημαντικό ότι στο στάδιο που βρίσκονταν οι εργασίες, ήταν αδύνατο να γίνουν τροποποιήσεις στα σχέδια αφού είχαν ήδη γίνει σημαντικές πωλήσεις και συναφθεί συμφωνίες με αγοραστές. Οποιεσδήποτε αλλαγές θα οδηγούσαν τον επενδυτή στα δικαστήρια όπου θα διεκδικούσε σημαντικές αποζημιώσεις."

και η απάντηση μου

"Πως είναι δυνατόν να σας πήρε 3 μήνες να συγκαλέσετε σύσκεψη των εμπλεκομένων για να συζητηθεί η δυνατότητα αλλαγών στα αρχιτεκτονικά σχέδια με στόχο να διασωθούν κάποια από τα δένδρα; Μέσα σε 3 μήνες κτίζονται ολόκληρες πόλεις. Πραγματικά θεωρείτε αυτούς τους ισχυρισμούς ως βάσιμες δικαιολογίες;"

οι επιστολές υπάρχουν εδώ:
http://www.aiwnobia.org/

Δημόσια υπηρεσία εν έτος 2009

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Άρχισε η ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών ... επιτέλους!

Ξεκίνησε η συγκέντρωση παλιών ηλεκτρικών συσκευών για την ανακύκλωσή τους Δώστε τις συσκευές σας Μέχρι να παραλάβουν τις πρώτες συσκευές από τους καταναλωτές, οι ανακυκλωτές ασχολούνται με τα παλιά τερματικά που είχαν αποσύρει οι κυβερνητικές υπηρεσίες Με τις συσκευές που φυλάσσονταν από καιρό σε υποστατικά στους Εργάτες και το Γέρι ξεκίνησε τη λειτουργία του το σύστημα ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών. Η εταιρεία Wee Electrocyclosis, η οποία διαχειρίζεται το σύστημα, ανακοίνωσε το περασμένο Σάββατο ότι οι καταναλωτές μπορούν στο εξής να αφήνουν τις παλιές τους συσκευές στα καταστήματα των 148 εταιρειών που είναι συμβεβλημένες (η λίστα τους είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα www.electrocyclosis.com.cy). Οι πρώτες συσκευές από ανακυκλωτές δεν έχουν ακόμη φτάσει στην Electrocyclosis, η οποία, ωστόσο, ξεκίνησε την προώθηση στους ανακυκλωτές των παλιών συσκευών που είχαν συγκεντρωθεί από οργανισμούς και υπηρεσίες στις αποθήκες της, αφού μόνο στο υποστατικό στους Εργάτες είχαν συσσωρευθεί περί

Έχεις Θερμοσυσσωρευτές;

Τα πιο πολλά από τα παράπονα που ακούγονται για ψηλούς λογαριασμούς του ηλεκτρισμού είναι από ιδιοκτήτες θερμοσυσσωρευτών οι πιο πολλοί από τους οποίους δεν έχουν γνώση για το πώς λειτουργεί το σύστημα θέρμανσης τους. Φυσικά το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει ο οποιοσδήποτε ιδιοκτήτης είναι να μελετήσει τη δυνατότητα θερμομόνωσης του κτηρίου, να μειώσει τις απώλειες με χοντρές κουρτίνες και να κλείσει τις χαραμάδες κάτω από πόρτες και παράθυρα με τα ειδικά λάστιχα που κυκλοφορούν στην αγορά. Ο θερμοσυσσωρευτής δεν είναι τίποτα άλλο από ένα μονωμένο κιβώτιο γεμάτο πυρότουβλα τα οποία θερμαίνονται με ηλεκτρισμό. Όταν εμείς χρειάζεται να θερμάνουμε το χώρο τότε ανοίγει μια δίοδος μέσω της οποίας περνά ο αέρας μέσα από τα τούβλα και περνά ζεστός στο δωμάτιο. Στους εντελώς απλούς θερμοσυσσωρευτές υπάρχουν μόνο δύο ρυθμίσεις. Το ένα κουμπί ρυθμίζει πόσο πολύ θα βράσουν τα τούβλα (input) και η θερμότητα που φυλάγεται έχει επίσης άμεση σχέση με τη δυναμικότητα του αφού στην α

Τι μου έγραψε ο Aceras για το λανεϊτ

Το πιο κάτω σχόλιο του Acera από την ανάρτηση μου με τίτλο " Η εύκολη πρόσβαση στην αγορά δηλητηρίων ". Πρέπει να το διαβάσετε : Aceras Anthropophorum είπε... Η γειτόνισσα μου ετοιμάζετουν να πάει στον γάμο της ανιψιάς της με τον άντραν της τζαι τα μωρά. Είπεν του αντρός της να βάλει μιαν κρεβάταν κότσιινην. Τζείνος εν έθελεν να βάλει κρεβάταν. Ο ένας το πειν του ο άλλος το ξύν του ο καφκάς επήρεν φωθκιάν. Αρπάσσει η κοπελλούα το ποτσίν του λανέιτ που πας το παράθυρον τζιαι λαλεί του αντρός της πας τα νεύρα της: Αν συνεχίσεις έτσι θα το πιώ. Έκαμεν πους το είπιεν. Άλλοι λαλούν ότι επροσποιήθηκεν ότι το είπιεν τζαι όσον τζαι έντζιησεν πας τα σιείλης της που το απορροφήσαν. Άλλοι λαλούν ότι είπιεν το μισόν ποτσίν τζαι η κουβέντα της προσποίησης ήταν για να την θάψει ο παπάς. Όπως τζαι να έχει η υπόθεση, αν είχεν νόμον όπως τον προτείνετε, η κοπελιά δεν θα επήεννεν τζει που επήεν στα κοσπέντε της τζαι να μαυρίσουν θκυό οικογένειες. Όσος κίνδυνος υπάρχει για τα ζώα τζαι τα φυτ