Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

The day after ...

(α) Βουλή - Αφαλατώσεις: Ακόμη να συνέλθω από το χτεσινό τρέξιμο.
Το πιο σημαντικό ήταν φυσικά η συζήτηση στην Επιτροπή Περιβάλλοντος στη Βουλή για τις αφαλατώσεις. Βρήκα μόνο 2 εφημερίδες που έγραψαν κάτι:
Πολίτης - Με κενά η αφαλάτωση εξπρές
Φιλελεύθερος - Δάκτυλος γκολφ σε αφαλατώσεις
Στα δελτία ειδήσεων το βράδυ καμιά αναφορά!

(β) Βουλή - Λύματα και σκάφη αναψυχής: Αντίθετα με τις αφαλατώσεις, οι αναφορές που έκανα για τις ελλείψεις του κράτους σε υποδομή όσον αφορά την απαραίτητη υποδομή σε λιμάνια και μαρίνες για να δέχονται τα λύματα των σκαφών, προβλήθηκε αρκετά.

Τα High point της ημέρας: Το σάντουιτς στην καντίνα του ΡΙΚ και το πόσο άρεσε στη Γωγώ Αλεξανδρινού η πέννα που της έκανα δώρο που γράφει επάνω "Πριν ήμουν μπουκάλα της 7up"
Το Low point της ημέρας: Τα έντονα παράπονα που άκουσα για το ότι "δεν έκανα αρκετά για να σβήσει η φωτιά στον Κοτσιάτη".
Το Very Low Point της ημέρας: Δεν νοιώθω καθόλου καλά με το τι θα συμβεί στην οικολογία του φράκτη της Γερμασόγειας όταν αφαιρεθεί όλο το νερό. Η αλήθεια είναι ότι χωρίς επιστημονική στήριξη για το τι είναι το ενδεδειγμένο να γίνει τα χέρια μου είναι δεμένα. Θα δοκιμάσω κάτι άλλο ....

Σχόλια

Ο χρήστης Marlen είπε…
Μα τι εννοείτε "χωρίς επιστημονική στήριξη για το τι είναι το ενδεδειγμένο να γίνει"; Μήπως δεν υπάρχει αρμόδια υπηρεσία που να διαχειρίζεται τους υδροβιότοπους στους υδατοφράκτες; Αρνούνται να τοποθετηθούν επί του θέματος; Επίσης, ποιά επιστημονική στήριξη υπάρχει για το πόσο στην πραγματικότητα εμπλουτίζει το συγκεκριμένο νερό που αποστραγγίζεται, τον υδροφόρο ορίζοντα; Υπάρχει όποιαδήποτε τεκμηρίωση για την αποτελεσματικότητα της συγκεκριμένης 'μεθόδου' εμπλουτισμού; Ποιός πήρε την απόφαση να την χρησιμοποιήσει και σε τι στοιχεία βασίστηκε η αρχή αναπτύξεως υδάτων; Διότι άλλο ο εμπλουτισμός που γίνεται σε βάθος χρόνου και... 'χώρου' με φυσικό τρόπο και άλλο ο σημειακός 'εμπλουτισμός' διάρκειας μιας ημέρας. Τι προλαβαίνει στην πραγματικότητα το έδαφος να απορροφήσει και τι καταλήγει στην θάλασσα; Μήπως απλά καταστρέφουμε ό,τι απέμεινε από τους υδροβιότοπους άδικα; Γιατί δεν ζητά κάποιος επιστημονική τεκμηρίωση και για τον 'εμπλουτισμό'; Ας μιλήσουν οι αριθμοί.
Ο χρήστης Theopemptou είπε…
Το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων (ΤΑΥ) λέει ότι η κατάσταση με τον υδροφορέα όπου αντλείται νερό για τις γύρο κοινότητες είναι όχι μόνο τραγική αλλά επικίνδυνο πλέον να εισέλθει νερό της θάλασσας. Έτσι θέλουν όχι μόνο όλο το νερό αλλά θα κάνουν και διατρήσεις μέσα στο φράκτη. Στο Υπ Γεωργίας λένε ότι ΜΠΟΡΕΙ μερικά θα τα μεταφέρουν αλλού. Το έχουν κάνει και στο παρελθόν.
Ο χρήστης Έλατο Χελιδόνι είπε…
Εμένα έκαμε μου εντύπωση η καταγγελία της Γωγώς Αλεξανδρινού για τον γείτονα που πλένει κρυφά το αυτοκίνητο την νύχτα. Έυστοχο παράδειγμα για το ότι η ρίζα του κακού εν στη νοοτροπία
Ο χρήστης Theopemptou είπε…
@Ελατο Χελιδόνι
Συμφωνώ ότι το πρόβλημα είναι στη νοοτροπία. Αυτήν όμως που έχουν τα διάφορα κυβερνητικά τμήματα πως θα την καταπολεμήσουμε; Μόλις διάβασα ότι στους κυκλικούς κόμβους της Λεμεσού θα φυτέψουν γρασίδι.
Μου έχουν καταγγείλει ότι συνήθως αυτοί που κερώνουν αυτοκίνητα αλλά και πολλά πρατήρια βενζίνης χρησιμοποιούν πόσιμο!
Όταν τα βλέπεις αυτά διερωτάται κάποιος ποιο στα αλήθεια θα πρέπει να στείλουμε στη δικαιοσύνη ...
Ο χρήστης stalamatia είπε…
Νομίζω πρώτα πρέπει να στείλετε στη δικαιωσύνη αυτούς που θα φυτέψουν γρασίδι στους κυκλικούς κόμβους της Λεμεσού και όπου αλλού στη Κύπρο.Φαντάζομαι ότι η απόφαση για τη φύτεψη γρασιδιού (όσο και να μας αρέσει να βλέπουμε πράσινο)θα είναι απ΄λο κάποιο δημόσιο πρόσωπο ,οπότε αν τημωρηθεί πρώτα το δημόσιο για τις απερισκεψίες του μπορεί να συνετιστούν και οι άλλοι,ή έστω όταν θα κτηπίσει και για αυτούς (η καμπάνα} δεν θα έχουν να λένε για αδικία.
Ο χρήστης Theopemptou είπε…
@Σταλαματια
Μόλις έστειλα σχετική επιστολή στον Υπουργό Συγκοινωνιών με εισηγήσεις ...
Η Γερμασόγεια έχει ακόμη ελπίδες ..

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Άρχισε η ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών ... επιτέλους!

Ξεκίνησε η συγκέντρωση παλιών ηλεκτρικών συσκευών για την ανακύκλωσή τους Δώστε τις συσκευές σας Μέχρι να παραλάβουν τις πρώτες συσκευές από τους καταναλωτές, οι ανακυκλωτές ασχολούνται με τα παλιά τερματικά που είχαν αποσύρει οι κυβερνητικές υπηρεσίες Με τις συσκευές που φυλάσσονταν από καιρό σε υποστατικά στους Εργάτες και το Γέρι ξεκίνησε τη λειτουργία του το σύστημα ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών. Η εταιρεία Wee Electrocyclosis, η οποία διαχειρίζεται το σύστημα, ανακοίνωσε το περασμένο Σάββατο ότι οι καταναλωτές μπορούν στο εξής να αφήνουν τις παλιές τους συσκευές στα καταστήματα των 148 εταιρειών που είναι συμβεβλημένες (η λίστα τους είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα www.electrocyclosis.com.cy). Οι πρώτες συσκευές από ανακυκλωτές δεν έχουν ακόμη φτάσει στην Electrocyclosis, η οποία, ωστόσο, ξεκίνησε την προώθηση στους ανακυκλωτές των παλιών συσκευών που είχαν συγκεντρωθεί από οργανισμούς και υπηρεσίες στις αποθήκες της, αφού μόνο στο υποστατικό στους Εργάτες είχαν συσσωρευθεί περί

Έχεις Θερμοσυσσωρευτές;

Τα πιο πολλά από τα παράπονα που ακούγονται για ψηλούς λογαριασμούς του ηλεκτρισμού είναι από ιδιοκτήτες θερμοσυσσωρευτών οι πιο πολλοί από τους οποίους δεν έχουν γνώση για το πώς λειτουργεί το σύστημα θέρμανσης τους. Φυσικά το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει ο οποιοσδήποτε ιδιοκτήτης είναι να μελετήσει τη δυνατότητα θερμομόνωσης του κτηρίου, να μειώσει τις απώλειες με χοντρές κουρτίνες και να κλείσει τις χαραμάδες κάτω από πόρτες και παράθυρα με τα ειδικά λάστιχα που κυκλοφορούν στην αγορά. Ο θερμοσυσσωρευτής δεν είναι τίποτα άλλο από ένα μονωμένο κιβώτιο γεμάτο πυρότουβλα τα οποία θερμαίνονται με ηλεκτρισμό. Όταν εμείς χρειάζεται να θερμάνουμε το χώρο τότε ανοίγει μια δίοδος μέσω της οποίας περνά ο αέρας μέσα από τα τούβλα και περνά ζεστός στο δωμάτιο. Στους εντελώς απλούς θερμοσυσσωρευτές υπάρχουν μόνο δύο ρυθμίσεις. Το ένα κουμπί ρυθμίζει πόσο πολύ θα βράσουν τα τούβλα (input) και η θερμότητα που φυλάγεται έχει επίσης άμεση σχέση με τη δυναμικότητα του αφού στην α

Τι μου έγραψε ο Aceras για το λανεϊτ

Το πιο κάτω σχόλιο του Acera από την ανάρτηση μου με τίτλο " Η εύκολη πρόσβαση στην αγορά δηλητηρίων ". Πρέπει να το διαβάσετε : Aceras Anthropophorum είπε... Η γειτόνισσα μου ετοιμάζετουν να πάει στον γάμο της ανιψιάς της με τον άντραν της τζαι τα μωρά. Είπεν του αντρός της να βάλει μιαν κρεβάταν κότσιινην. Τζείνος εν έθελεν να βάλει κρεβάταν. Ο ένας το πειν του ο άλλος το ξύν του ο καφκάς επήρεν φωθκιάν. Αρπάσσει η κοπελλούα το ποτσίν του λανέιτ που πας το παράθυρον τζιαι λαλεί του αντρός της πας τα νεύρα της: Αν συνεχίσεις έτσι θα το πιώ. Έκαμεν πους το είπιεν. Άλλοι λαλούν ότι επροσποιήθηκεν ότι το είπιεν τζαι όσον τζαι έντζιησεν πας τα σιείλης της που το απορροφήσαν. Άλλοι λαλούν ότι είπιεν το μισόν ποτσίν τζαι η κουβέντα της προσποίησης ήταν για να την θάψει ο παπάς. Όπως τζαι να έχει η υπόθεση, αν είχεν νόμον όπως τον προτείνετε, η κοπελιά δεν θα επήεννεν τζει που επήεν στα κοσπέντε της τζαι να μαυρίσουν θκυό οικογένειες. Όσος κίνδυνος υπάρχει για τα ζώα τζαι τα φυτ