Παρασκευή, 6 Ιουνίου 2008

The day after ...

(α) Βουλή - Αφαλατώσεις: Ακόμη να συνέλθω από το χτεσινό τρέξιμο.
Το πιο σημαντικό ήταν φυσικά η συζήτηση στην Επιτροπή Περιβάλλοντος στη Βουλή για τις αφαλατώσεις. Βρήκα μόνο 2 εφημερίδες που έγραψαν κάτι:
Πολίτης - Με κενά η αφαλάτωση εξπρές
Φιλελεύθερος - Δάκτυλος γκολφ σε αφαλατώσεις
Στα δελτία ειδήσεων το βράδυ καμιά αναφορά!

(β) Βουλή - Λύματα και σκάφη αναψυχής: Αντίθετα με τις αφαλατώσεις, οι αναφορές που έκανα για τις ελλείψεις του κράτους σε υποδομή όσον αφορά την απαραίτητη υποδομή σε λιμάνια και μαρίνες για να δέχονται τα λύματα των σκαφών, προβλήθηκε αρκετά.

Τα High point της ημέρας: Το σάντουιτς στην καντίνα του ΡΙΚ και το πόσο άρεσε στη Γωγώ Αλεξανδρινού η πέννα που της έκανα δώρο που γράφει επάνω "Πριν ήμουν μπουκάλα της 7up"
Το Low point της ημέρας: Τα έντονα παράπονα που άκουσα για το ότι "δεν έκανα αρκετά για να σβήσει η φωτιά στον Κοτσιάτη".
Το Very Low Point της ημέρας: Δεν νοιώθω καθόλου καλά με το τι θα συμβεί στην οικολογία του φράκτη της Γερμασόγειας όταν αφαιρεθεί όλο το νερό. Η αλήθεια είναι ότι χωρίς επιστημονική στήριξη για το τι είναι το ενδεδειγμένο να γίνει τα χέρια μου είναι δεμένα. Θα δοκιμάσω κάτι άλλο ....

6 σχόλια:

Verity Devotee είπε...

Μα τι εννοείτε "χωρίς επιστημονική στήριξη για το τι είναι το ενδεδειγμένο να γίνει"; Μήπως δεν υπάρχει αρμόδια υπηρεσία που να διαχειρίζεται τους υδροβιότοπους στους υδατοφράκτες; Αρνούνται να τοποθετηθούν επί του θέματος; Επίσης, ποιά επιστημονική στήριξη υπάρχει για το πόσο στην πραγματικότητα εμπλουτίζει το συγκεκριμένο νερό που αποστραγγίζεται, τον υδροφόρο ορίζοντα; Υπάρχει όποιαδήποτε τεκμηρίωση για την αποτελεσματικότητα της συγκεκριμένης 'μεθόδου' εμπλουτισμού; Ποιός πήρε την απόφαση να την χρησιμοποιήσει και σε τι στοιχεία βασίστηκε η αρχή αναπτύξεως υδάτων; Διότι άλλο ο εμπλουτισμός που γίνεται σε βάθος χρόνου και... 'χώρου' με φυσικό τρόπο και άλλο ο σημειακός 'εμπλουτισμός' διάρκειας μιας ημέρας. Τι προλαβαίνει στην πραγματικότητα το έδαφος να απορροφήσει και τι καταλήγει στην θάλασσα; Μήπως απλά καταστρέφουμε ό,τι απέμεινε από τους υδροβιότοπους άδικα; Γιατί δεν ζητά κάποιος επιστημονική τεκμηρίωση και για τον 'εμπλουτισμό'; Ας μιλήσουν οι αριθμοί.

Theopemptou είπε...

Το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων (ΤΑΥ) λέει ότι η κατάσταση με τον υδροφορέα όπου αντλείται νερό για τις γύρο κοινότητες είναι όχι μόνο τραγική αλλά επικίνδυνο πλέον να εισέλθει νερό της θάλασσας. Έτσι θέλουν όχι μόνο όλο το νερό αλλά θα κάνουν και διατρήσεις μέσα στο φράκτη. Στο Υπ Γεωργίας λένε ότι ΜΠΟΡΕΙ μερικά θα τα μεταφέρουν αλλού. Το έχουν κάνει και στο παρελθόν.

Έλατο Χελιδόνι είπε...

Εμένα έκαμε μου εντύπωση η καταγγελία της Γωγώς Αλεξανδρινού για τον γείτονα που πλένει κρυφά το αυτοκίνητο την νύχτα. Έυστοχο παράδειγμα για το ότι η ρίζα του κακού εν στη νοοτροπία

Theopemptou είπε...

@Ελατο Χελιδόνι
Συμφωνώ ότι το πρόβλημα είναι στη νοοτροπία. Αυτήν όμως που έχουν τα διάφορα κυβερνητικά τμήματα πως θα την καταπολεμήσουμε; Μόλις διάβασα ότι στους κυκλικούς κόμβους της Λεμεσού θα φυτέψουν γρασίδι.
Μου έχουν καταγγείλει ότι συνήθως αυτοί που κερώνουν αυτοκίνητα αλλά και πολλά πρατήρια βενζίνης χρησιμοποιούν πόσιμο!
Όταν τα βλέπεις αυτά διερωτάται κάποιος ποιο στα αλήθεια θα πρέπει να στείλουμε στη δικαιοσύνη ...

stalamatia είπε...

Νομίζω πρώτα πρέπει να στείλετε στη δικαιωσύνη αυτούς που θα φυτέψουν γρασίδι στους κυκλικούς κόμβους της Λεμεσού και όπου αλλού στη Κύπρο.Φαντάζομαι ότι η απόφαση για τη φύτεψη γρασιδιού (όσο και να μας αρέσει να βλέπουμε πράσινο)θα είναι απ΄λο κάποιο δημόσιο πρόσωπο ,οπότε αν τημωρηθεί πρώτα το δημόσιο για τις απερισκεψίες του μπορεί να συνετιστούν και οι άλλοι,ή έστω όταν θα κτηπίσει και για αυτούς (η καμπάνα} δεν θα έχουν να λένε για αδικία.

Theopemptou είπε...

@Σταλαματια
Μόλις έστειλα σχετική επιστολή στον Υπουργό Συγκοινωνιών με εισηγήσεις ...
Η Γερμασόγεια έχει ακόμη ελπίδες ..

Related Posts with Thumbnails