Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2007

Τοπικά εμπορικά κέντρα και "Buy local"

Τοπικά εμπορικά κέντρα και "Buy local"

Το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως έχει σημειωμένες στα πολεοδομικά της σχέδια που είναι γνωστά σε όλους, τις κύριες οδικές αρτηρίες μέσα στις πόλεις. Όσες περιουσίες γειτνιάζουν με τέτοιες αρτηρίες και για λόγους αντιστάθμισης, μετατρέπονται σε εμπορικές ζώνες για να αυξηθεί η αξία τους έναντι της οχληρίας που θα προκληθεί στη περιοχή, λόγω της αυξημένης κυκλοφορίας και της διαπλάτυνσης του δρόμου.
Οι εμπορικές ζώνες παραχωρούνται έστω και εάν η διαπλάτυνση του δρόμου δεν έχει γίνει. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την ανάπτυξη μιας εμπορικής δραστηριότητας κατά μήκος του δρόμου και ταυτόχρονα μια αύξηση της αξίας της γης στην περιοχή. Κάποια στιγμή όμως, έρχεται η ώρα της διαπλάτυνσης του δρόμου ή/και της διοχέτευσης περισσοτέρων αυτοκινήτων στην περιοχή.
Όταν αυτό γίνει, δικαιολογημένα φωνάζουν οι κάτοικοι και οι καταστηματάρχες ότι θα καταστραφεί η περιοχή και ως ένα σημείο δικαιολογημένα επίσης επιμένει η Πολεοδομία στην εφαρμογή του προγραμματισμού της εφόσον ήταν γνωστός σε όλους εδώ και καιρό.Το πιο πάνω σενάριο είδαμε να επαναλαμβάνεται πολλές φορές τα τελευταία χρόνια.
Παραδείγματα που γνωρίζω από τη Λευκωσία είναι η Λεωφόρος Ακροπόλεως και Νίκης, η Ιφιγενείας, η Καλλιπόλεως και πιο πρόσφατα η Σταυρού. Φυσικά όπου έχει γίνει η διαπλάτυνση, τα πιο πολλά καταστήματα κλείνουν και λόγω του ότι για μήνες ή και χρόνια δεν μπορούν να λειτουργήσουν λόγω των έργων, αλλά και επειδή δεν υπάρχει χώρος στάθμευσης για τους πελάτες.
Καταστρέφονται έτσι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οικογένειες. Επιχειρήσεις σε τέτοιες περιοχές έχουν τελικά ημερομηνία λήξης.Ο μοντέρνος περιβαλλοντικός σχεδιασμός προτείνει τη δημιουργία μικρών εμπορικών κέντρων σε όλη την πόλη. Το σκεπτικό βασίζεται στο ότι οι πολίτες θα πρέπει να μπορούν να κάνουν τα βασικής ανάγκης καθημερινά τους ψώνια στην περιοχή τους.
Το μήνυμα των εκστρατειών "Buy Local" (Αγόραζε Τοπικά) που γίνεται στο εξωτερικό είναι διπλό. Αγόραζε προϊόντα της περιοχής σου που δεν χρειάστηκε ενέργεια για να φτάσουν κοντά σου και αγόραζε προϊόντα από τα καταστήματα της γειτονιάς σου.
Γιατί όμως να αγοράζουμε από τη γειτονιά μας;
Γιατί για να πάμε σε ένα κοντινό μας κατάστημα μπορούμε να περπατήσουμε, να πάμε με το ποδήλατο ή ακόμα και με το αυτοκίνητο αλλά σε σύντομη διαδρομή. Έτσι μειώνονται οι εκπομπές ρύπων, μειώνεται το κυκλοφοριακό πρόβλημα, έχουμε ακόμη μια καλή δικαιολογία να περπατήσουμε και αυξάνεται ο αριθμός των ανθρώπων που μπορούν να ασχοληθούν με μια επικερδή επιχείρηση έναντι της δύναμης των μεγαλοεπιχειρηματιών.
Μέσα από αυτό το σκεπτικό, είναι φυσιολογική η αντίδραση των περιβαλλοντικά σκεπτόμενων ανθρώπων στο κλείσιμο των τοπικών εμπορικών κέντρων, όταν έλθει η ώρα της διαπλάτυνσης!
Με γνώμονα το περιβάλλον επιβάλλεται να αλλάξει η φιλοσοφία του πολεοδομικού σχεδιασμού. Θα πρέπει να σχεδιάζονται μικρά τοπικά εμπορικά κέντρα, με ασφαλισμένη πρόσβαση για νέους και παιδιά, με σωστά σχεδιασμένο δίκτυο ποδηλατοδρόμων που να εξυπηρετεί την περιοχή, μικρό αριθμό χώρων στάθμευσης για όσους το χρειάζονται ή/και για μεγάλα φορτία.
Buy local λοιπόν!

1 σχόλιο:

politispittas είπε...

buy local απολύτως, σε όσα μπορεί να καλύψει η τοπική αγορά. Και συχνά, καλύπτει πιο πολλά από όσα νομίζουμε.

Με την ευκαιρία, αν προλάβεις ρίξε μια ματιά εδώ- προέκυψε σαν ιδέα από τη συζήτηση που κάναμε στο ραδιόφωνο.

http://politispittas.blogspot.com/2007/11/25-2079.html

Related Posts with Thumbnails