Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2007

Δήμος Λευκωσίας - Ελένη Μαύρου

Σήμερα είχα μια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση στο Δημαρχείο Λευκωσίας με τη Δήμαρχο Ελένη Μαύρου, μέλη της Επιτροπής Περιβάλλοντος και υπηρεσιακούς.

Τα θέματα;
  1. Ο Δήμος έχει ετοιμάσει Πολιτική που επιτρέπει σε τρίτους - ιδιώτες και εταιρείες - να προσφέρουν εθελοντική εργασία, εξοπλισμό και λεφτά για τη συντήρηση και αναβάθμιση πάρκων, χώρων πρασίνου και νησίδες, όπως επίσης και εξοπλισμό για παιγνιδότοπους. Αυτό βοηθεί τα μέγιστα και την εταιρεία του ΚΕΒΕ με το όνομα "Χρυσόφυλη Δρυς" η οποία έγινε ακριβώς για να εκτελεί τέτοια έργα (και η σύμπτωση δεν είναι τυχαία ...).
  2. Συμφωνήσαμε όπως ο Δήμος Λευκωσίας είναι ο πρώτος Δήμος με τον οποίο θα συνεργαστούμε για να λύσουμε το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε για το πως θα μεταφερθούν τα χαρτιά που προροίζονται για ανακύκλωση από τα σχολεία στους ανακυκλωτές. Εφόσον έχουμε πάρει το ΟΚ των ανακυκλωτών ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σκυβαλοφόρα έχουμε τώρα και τη συνεργασία του Δήμου λευκωσίας. Θα ετοιμαστεί πρόγραμμα, το κάθε σχολείο θα μαζέψει τα χαρτιά για την ανακύκλωση και σε προγραμματισμένη ώρα το φορτηγό του Δήμου θα πάει στο σχολείο, θα το φορτώσουν οι μαθητές και θα πάρει τα υλικά στην ανακύκλωση χαρτιού.
  3. Έγινε συζήτηση για το τρόπο εφαρμογής των Πράσινων Συμβάσεων και άκουσα κυρίως τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος στην εφαρμογή τους.
  4. Η συζήτηση για τους "τριπλούς κάδους "ανακύκλωσης" στους δρόμους της πρωτεύουσας δεν κατέληξε δυστυχώς σε αποτέλεσμα που να οδηγεί τα απόβλητα στην ανακύκλωση. το μικρό μέγεθος των καλάθων σε σύγκριση με τα πλαστικά σακούλια που χρειάζονται και η μη συμμόρφωση του κοινού, κάνουν την ανακύκλωση δύσκολη.
  5. Έκανα ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τους ποδηλατόδρομους, την όδευση που πρέπει να γίνεται και την επιλεγμένους προορισμους τους.

Μπράβο Ελένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails