Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2016

Οι Οικολόγοι διαφωνούν με προσωρινή άδεια εκπομπής αερίων

Κατά της προσωρινής άδειας του ενός έτους, που εισηγείται η Κυβέρνηση με το σχετικό νομοσχέδιο, για εκπομπές αερίων ρύπων από τις βιομηχανίες, τάχθηκε ο Βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Χαράλαμπος Θεοπέμπτου μετά τη συζήτηση που διεξήχθη ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος

Σε δήλωση μετά τη συνεδρία, ο κ. Θεοπέμπτου εξήγησε πως το Κίνημα διαφωνεί με τις προσωρινές άδειες που θα παραχωρούνται μέχρι να εκδοθούν οι τελικές, επειδή δεν “θα πρέπει να αλλάζουμε τις νομοθεσίες για να ταιριάζουν με τις καθυστερήσεις μας”.

Ο κ. Θεοπέμπτου υπενθύμισε ότι υπάρχουν θέματα με τις βιομηχανικές εκπομπές, στη μεικτή βιομηχανική Λατσιών, στο τρίγωνο των περιοχών κοντά στο Δάλι και στις κοινότητες πλησίον του Βασιλικού.

Ανέφερε πως όταν υπάρχουν κάτοικοι που διαμαρτύρονται ότι λόγω των εκπομπών δεν μπορούν να αναπνεύσουν, η Κυβέρνηση έχει υποχρέωση να εξασφαλίσει τον απαραίτητο εξοπλισμό με τον οποίο θα διενεργεί τις δικές της μετρήσεις για μεγάλα χρονικά διαστήματα μέχρι και δέκα μηνών.

Εξήγησε ότι τώρα οι μετρήσεις διενεργούνται με το σύστημα αυτομέτρησης, με το οποίο η κάθε εταιρεία οφείλει να διενεργεί μετρήσεις και το κράτος ελέγχει τις μετρήσεις και προβαίνει στην βαθμονόμηση του μηχανήματος μέτρησης.

Είπε ακόμα ως όπως αναφέρθηκε στην Επιτροπή Περιβάλλοντος σε μία από τις ηλεκτρολοπαραγωγικές μονάδες της ΑΗΚ έχει λήξει η άδεια εκπομπών αερίων.

http://www.nomisma.com.cy/%CE%BF%CE%B9-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%BF%CE%B9-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%86%CF%89%CE%BD%CE%BF%CF%8D%CE%BD-%CE%BC%CE%B5-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%89%CF%81%CE%B9%CE%BD%CE%AE-%CE%AC/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails