Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2016

Εράνοι για κοινωνικούς, περιβαλλοντικούς και φιλοζωικούς σκοπούς.


Σήμερα εγκρίθηκε ομόφωνα η εισήγηση που έκανα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για το δικαίωμα να γίνονται εράνοι για Περιβαλλοντικούς και φιλοζωικούς σκοπούς. 
Ευχαριστώ όλα τα μέλη της Επιτροπής για τη στήριξη και τη βοήθεια. Η παράξενη στιγμή ήταν όταν η Πρόεδρος κα Στέλλα Κυριακίδου ρώτησε την κυβερνητική πλευρά γιατί φέρνει ένσταση στην περίληψη των δύο αυτών λόγων για έρανο και η απάντηση ήταν "για να μην έχουμε φόρτο εργασίας"

Τελικά η πρόταση εγκρίθηκε και θα πάει για ψήφιση στην ολομέλεια την Παρασκευή 30/09/2016.
Έχει αφαιρεθεί από την πρόταση μου το "Κοινωνικούς" γιατί υπάρχει κάπου αλλού στο νόμο και θεωρήθηκε πλεονασμός η αναφορά του εδώ.
Η επιστολή που έστειλα ακολουθεί:

Προς:
κ. Στέλλα Κυριακίδου
Πρόεδρο Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ίσων Ευκαιριών μεταξύ Ανδρών και Γυναικών

Αγαπητή κ. Κυριακίδου,

Θέμα: «Ο περί Διενέργειας Εράνων (Τροποποιητικός) Νόμος του 2016». (Αρ. Φακ. 23.01.057.071-2016).

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα και ειδικότερα σε σχέση με το άρθρο 2 του νομοσχεδίου που αφορά την τροποποίηση του ορισμού του όρου «έρανος», θα ήθελα να εισηγηθώ όπως αυτός τροποποιηθεί κατά τρόπο που σε αυτόν να περιλαμβάνεται το δικαίωμα για διενέργεια εράνου κατόπιν εξασφάλισης της απαραίτητης άδειας δυνάμει του άρθρου 5 του βασικού νόμου, πέραν των φιλανθρωπικών, αγαθοεργών και θρησκευτικών σκοπών και για σκοπούς κοινωνικούς, περιβαλλοντικούς και φιλοζωικούς.

Συγκεκριμένα εισηγούμαι όπως ο ορισμός του όρου έρανος διαμορφωθεί με την προσθήκη αμέσως μετά τη φράση «για οποιοδήποτε φιλανθρωπικό», της φράσης «κοινωνικό, περιβαλλοντικό και φιλοζωικό». 

Η πιο πάνω τροποποίηση διευρύνει τους σκοπούς για τους οποίους δύναται να διενεργείται έρανος και βελτιώνει με τον τρόπο αυτό, κατά την άποψή μου, το περιεχόμενου του νόμου.

Με εκτίμηση,

Χαράλαμπος Θεοπέμπτου
Βουλευτής
Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails