Τετάρτη, 22 Μαΐου 2013

Ενέργεια και διέξοδος από την οικονομική κρίση


  • Πώς μπορεί ο τομέας της ενέργειας στην Κύπρο να επισπεύσει την έξοδο από την οικονομική κρίση;
  • Τι ευκαιρίες υπάρχουν στον τομέα της ενέργειας, του φυσικού αερίου και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας; 
  • Πώς μπορούμε να εξοικονομήσουμε ενέργεια;

Αυτές και άλλες πολλές ερωτήσεις θα τεθούν στη Δημόσια Συζήτηση που διοργανώνεται από τον Δρα Αλέξανδρο Χαραλαμπίδη, Λέκτορα του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, το Σάββατο 25 Μαΐου 2013 και ώρα 17:00 στη Δημοσιογραφική Εστία στη Λευκωσία (Λεωφόρος ΡΙΚ 12). Αυτή θα είναι η πρώτη από μια σειρά δημόσιων συζητήσεων, και θα έχει θέμα «Ενέργεια και Περιβάλλον – Διέξοδος από την Οικονομική Κρίση».
Σκοπός της Δημόσιας Συζήτησης είναι να δοθεί στο κοινό η ευκαιρία να συμμετέχει με ερωτήσεις και να ενημερωθεί σχετικά με ευκαιρίες χρηματοδότησης στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, της εξοικονόμησης ενέργειας και του περιβάλλοντος, καθώς και σχετικά με το ρόλο του ενεργειακού τομέα στη Κύπρο και τις νέες επενδύσεις στον τομέα του φυσικού αερίου.
Ανάμεσα στους καλεσμένους θα βρίσκονται διακεκριμένοι επιστήμονες, ακαδημαϊκοί και επιχειρηματίες, οι οποίοι θα κάνουν μια σύντομη παρουσίαση η οποία θα συντονιστεί από τον Δρα Αλέξανδρο Χαραλαμπίδη. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει ανοικτός διάλογος με το κοινό.
Ονομαστικά οι συμμετέχοντες είναι: Δρ Βενιζέλος Ευθυμίου, Διευθυντής Έργων Ανάπτυξης Δικτύου ΑΗΚ, Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, Λέκτορας ΤΕΠΑΚ και πρώην Επίτροπος Περιβάλλοντος, Δρ Κώστας Κώστα, Καθηγητής ΤΕΠΑΚ με ειδίκευση στο περιβάλλον, Ανθή Χαραλάμπους, Διευθύντρια Ενεργειακού Γραφείου Κυπρίων Πολιτών, Λίνος Χρυσοστόμου, Τεχνικός Διευθυντής Leptos Estates και πρώην Διευθυντής ΕΤΕΚ, και Δρ Αλέξανδρος Χαραλαμπίδης, Λέκτορας ΤΕΠΑΚ - Συντονιστής Διαλόγου.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 99174940 ή/και μέσωFacebook στη σελίδα «Αλέξανδρος Χαραλαμπίδης – Ενεργώντας για το μέλλον» (www.facebook.com/charalambidesa).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails