Τρίτη, 7 Μαΐου 2013

Ερωτήματα μετά που σκύλος σκότωσε 5χρονο

Ποιοι σκύλοι απαγορεύονται:
Το άρθρο 6 του Περί Σκύλων Νόμου 184/2002 απαγορεύει την κατοχή και εισαγωγή στην Κύπρο των πιο κάτω σκύλων:
  1. Pit Bull Terrier ή American Pit Bull
  2. Japanese Tossa
  3. Dogo Argentine
  4. Fila Braziliero
Τι γίνεται με τη νομοθεσία με τους σκύλους;
Η νομοθεσία για τους σκύλους βρίσκεται αυτή την εποχή κάτω από διαβούλευση, η οποία όμως και πάλι δεν έγινε με ανοικτή πρόσκληση συμμετοχής προς όλους όσους ενδιαφέρονται για το θέμα.
Υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στην εφαρμογή της υπάρχουσας νομοθεσίας από τις Τοπικές Αρχές οι οποίες χρειάζονται και τεχνική και οικονομική βοήθεια για να αντεπεξέλθουν.
Υπάρχουν σοβαρότατα προβλήματα με την αστυνόμευση και τη διαχείριση παραπόνων /καταγγελιών γι αυτό θα πρέπει να δημιουργηθεί μια αυτοχρηματοδοτούμενη αστυνομία ζώων η οποία θα μπορεί να δρα άμεσα και μέσω της ειδικής τους εκπαίδευσης να μπορούν να χειριστούν εύκολα τα δύσκολα θέματα που χρονίζουν. Τέτοια προβλήματα υπάρχουν και είναι πολλά από παράπονα για τους πολλούς σκύλους του γείτονα, τους δηλητηριασμούς, το θόρυβο και την κακομεταχείριση.

Επιπλέον έχουμε και τις εγκαταλείψεις μεγάλου αριθμού σκύλων από κυνηγούς, με αποτέλεσμα σε ορισμένες περιοχές να δημιουργούνται αγέλες οι οποίες δημιουργούν προβλήματα στους κτηνοτρόφους. 

Υπάρχει και αντιδικία μεταξύ γεωργών και κυνηγών όπου οι γεωργοί βάζουν δηλητήρια για να κρατήσουν τους κυνηγούς μακριά από την περιουσία τους γιατί ορισμένοι ασυνείδητοι κάνουν ζημιές.

Κάτω από ποιους κανονισμούς λειτουργούν τα εκτροφεία σκύλων;

Παραλίες σκύλων δεν υπάρχουν και υπάρχει και πρόβλημα με το περπάτημα των σκύλων εφόσον υπάρχουν παντού απαγορεύσεις αλλά και σύγχυση για το τι επιτρέπεται και τι όχι.

Και τέλος, ο νόμος απαγορεύει την εισαγωγή ορισμένων ειδών σκύλων αλλά βρίσκεις ότι θες!

όποιος θέλει πουλά ζώα;
Καταστήματα πώλησης ζώων – Pet Shops
Η νομοθεσία είναι σε «τελικό στάδιο» εδώ και πολλά χρόνια (2009 το πρώτο προσχέδιο Κανονισμών) δεν έχει γίνει ανοικτή διαβούλευση όπως προβλέπει ο Ευρωπαϊκός Κανονισμός 1367/2006 για περιβαλλοντικά θέματα και από ότι φαίνεται οι ιδιοκτήτες καταστημάτων πώλησης ζώων δημιουργούν εμπόδια.

Ελάφια, πύθωνες, ύαινες, ρακούν, κροκόδειλους και ότι άλλο θέλετε μπορείτε να αγοράσετε σε αυτό το τόπο, χωρίς έλεγχο για το που θα καταλήξει το ζώο και χωρίς έλεγχο για την ευημερία του ζώου.
Η νομοθεσία πρέπει να μπει σε δημόσια διαβούλευση και να εφαρμοστούν πρόνοιες που να επιτρέπουν σε αδειοδοτημένους ειδικά για το σκοπό αυτό ιδιώτες κτηνιάτρους να κάνουν τις επιθεωρήσεις.

Τι γράφουν για τους Ακιτα;


Μια ιστοσελίδα γράφει για τη ράτσα:
"Φιλικό με τους ανθρώπους που ξέρει αλλά δεν πρέπει να μένει μόνο του μαζί με άλλα κατοικίδια και μικρά παιδιά."
http://petz-akita.blogspot.com/

"Τα Ακίτα γενικά έχουν καλή συμπεριφορά απέναντι στα παιδιά και τα προστατεύουν αλλά δεν είναι πάντα τόσο υπομονετικά απέναντι στην αδαή συμπεριφορά των παιδιών και μπορούν να ενοχληθούν"
http://www.ratsesskylon.gr/%CE%B1%CE%BA%CE%AF%CF%84%CE%B1-akita/

"Η παρουσία ενηλίκων συνιστάται σε κάθε περίπτωση που το σκυλί έρχεται σε επαφή με παιδιά."


Δεν φταίει το ζώο αλλά ο ιδιοκτήτης ο οποίος είναι υπόχρεος να αναθρέψει σωστά το σκύλο του αλλά και να γνωρίζει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ράτσας

2 σχόλια:

Pelloplasma είπε...

Kata tin gnomi se kapoies ratses skilon prepi na iparxi nomos gia ekpedeusi tous. Opos eisai anagkasmenos na stelnis to paidi sou sxoleio, etsi prepei na pernis ton skilo sou gia ekpedeusi. An den to kamis na sou pianoun ton skilo.

σκυλια είπε...

Πάντα θα πρέπει να υπαρχει καποιος να προσέχει τα παιδία και τον σκύλο!
Δεν φτέει ο σκυλός σε καμια περιπτωση!

Related Posts with Thumbnails