Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2012

Η ACTA και τα επόμενα βήματα

Στις ιστοσελίδες της Ευρωβουλής έχει δημοσιευθεί τα επόμενα βήματα για την ACTA αλλά και η ελληνική έκδοση την οποία θα βρείτε εδώ.

Η συμφωνία θα τεθεί ενώπιον της Ευρωβουλής την 1η του Μάρτη και υπάρχουν από ότι αναφέρεται εκεί οι πιο κάτω επιλογές (αντιγράφω από την ιστοσελίδα ):


1. Parliament gives consent. The Council would then take a decision to conclude the agreement. In this case all member states would still have to ratify for the agreement to come into force.

2. Parliament declines consent. This would mean the entire EU staying out of the agreement.

3. Parliament does not reply. Legally, there is no deadline for a response.

4. Parliament decides to refer ACTA to the European Court of Justice (ECJ). Parliament's consent and ratification by EU countries are needed for ACTA to enter into force, whether or not an ECJ decision is pending.

Δηλαδή θα πρέπει και η κυπριακή βουλή να το εγκρίνει.
Υπόψη ότι δυστυχώς έχει περάσει από το υπουργικό συμβούλιο.

Ακόμη ένα βήμα πίσω στην ελευθερία του ίντερνετ και των προσωπικών δεδομένων αφού οι παροχείς θα αναλάβουν να μας παρακολουθούν μήπως κατεβάσουμε /κυκλοφορήσουμε υλικό που δεν μας ανήκουν τα πνευματικά δικαιώματα.

Υπόψη ότι ήδη μας παρακολουθούν τα emails και τις ιστοσελίδες με αμερικάνικο λογισμικό για καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

 

2 σχόλια:

Eólica είπε...

Η οργάνωση No to Acta μάς προτρέπει να τηλεφωνήσουμε στους εκπροσώπους μας και να τους προτρέψουμε να ψηφίσουν ΟΧΙ στην Acta. Σε αυτή τη φάση που έχει περάσει από το υπουργικό, τι μπορούμε όντως να κάνουμε, Επίτροπε;

Chrys Zampas είπε...

Eolica

http://www.fasolaki.com/acta/
Να στείλουμε email στους βουλευτές για να το καταψηφίσουν. Ήδη το έχω κάνει και πήρα και απαντήσεις.

Related Posts with Thumbnails