Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Επεξεργασία οικιακών λυμάτων σε μεμονωμένες κατοικίες - 2

Θυμάστε την ανάρτηση: Επεξεργασία οικιακών λυμάτων σε μεμονωμένες κατοικίες ?
Πήρα μια "περίεργη" απάντηση από το υπουργείο, η οποία λέει ότι δεν εφαρμόζεται αυτό στο εξωτερικό και ότι το κόστος θα είναι δυσβάστακτο για το κράτος!
Στην επιστολή προτάθηκε λύση για το κόστος και την τακτική επιθεώρηση με μηδέν έξοδα στο κράτος και σίγουρα πολλές χώρες επιβάλλουν δια νόμου την εφαρμογή τέτοιων συστημάτων σε κατοικίες που δεν είναι συνδεδεμένες με αποχετευτικό σύστημα.
Ολόκληρη η απάντηση ακολουθεί:

"Αναφέρομαι στην επιστολή σας με Αρ. Φακ. 02.12.003 και ημερ. 12.03.2010, σχετικά με το πιο πάνω θέμα, και σας πληροφορώ τα ακόλουθα:
Αν και οι ποσότητες των υγρών οικιακών αποβλήτων που προκύπτουν από μεμονωμένες κατοικίες είναι μικρές και δεν προκαλούν σημαντική επιβάρυνση στο περιβάλλον, σίγουρα η εφαρμογή συστημάτων επεξεργασίας οικιακών λυμάτων θα είχε θετικές επιπτώσεις.
Παρόλα αυτά, το Υπουργείο ανησυχεί ότι τι εγκατάσταση ιδιωτικών μονάδων επεξεργασίας οικιακών λυμάτων δημιουργεί τεράστια ευθύνη σε σχέση με την παρακολούθηση και λειτουργία τους, και απαιτεί εξειδικευμένες τεχνικές γνώσεις, ώστε να επιτυγχάνεται ο βασικός σκοπός της εγκατάστασης. Μη ικανοποιητική λειτουργία θα δημιουργεί σοβαρά προβλήματα οχληρίας, ρύπανσης και πιθανόν κινδύνους για τη δημόσια υγεία.
Επίσης, το διοικητικό κόστος για τον έλεγχο και την παρακολούθηση της ποιότητας της επεξεργασίας των οικιακών υγρών αποβλήτων από μεμονωμένες κατοικίες θα ήταν πάρα πολύ μεγάλο.
Η πρακτική που εφαρμόζεται σήμερα για μεμονωμένες κατοικίες με τη διάθεση των λυμάτων εντός του υπεδάφους, σε απορροφητικούς λάκκους, είναι πρακτική η οποία εφαρμόζεται στις πλείστες Ευρωπαϊκές χώρες χωρίς ιδιαίτερους κινδύνους.
Στην Κύπρο έχει υιοθετηθεί η αναγκαστική επεξεργασία οικιακών λυμάτων ή η μεταφορά τους για επεξεργασία, στις περιπτώσεις όπου οι κατοικίες εμπίπτουν σε ζώνες προστασίας υπόγειων και επιφανειακών νερών (φραγμάτων) που χρησιμοποιούνται για ύδρευση.
Με την ευκαιρία αυτή, θα ήθελα να σας διαβιβάσω τους θερμούς μου χαιρετισμούς και να σας διαβεβαιώσω ότι θα βρίσκομαι πάντα στη διάθεσή σας."

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
σ' ενα σμειο βρισκω πως η απαντηση του υπουργειου ειναι σωστη.υπαρχουν και οι λεγομενες dry toilets οπου σε αμερικη αμερικη εφαρμοζεται στα πλαισια της αειφορου αναπτυξης. ειναι στιγμη να μιμηθουέ τετοια παραδειγματα.
Ο χρήστης Theopemptou είπε…
Μα το πρόβλημα εδώ είναι ότι δεν τους βάζουμε κανένα περιορισμό !
Μιλούμε για κατοικίες που στην πλειοψηφία τους είναι μεγαλοπρεπείς επαύλεις με πισίνα και πολλά υπνοδωμάτια αφού μπορούν να κτίσουν μέχρι 500 τετ μέτρα σπίτι.
Ο χρήστης Aceras Anthropophorum είπε…
Ασχετον. Έβαλα αίτημα προς τον Επίτροπο Περιβάλλοντος στο μπλόγκ μου : )

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Άρχισε η ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών ... επιτέλους!

Ξεκίνησε η συγκέντρωση παλιών ηλεκτρικών συσκευών για την ανακύκλωσή τους Δώστε τις συσκευές σας Μέχρι να παραλάβουν τις πρώτες συσκευές από τους καταναλωτές, οι ανακυκλωτές ασχολούνται με τα παλιά τερματικά που είχαν αποσύρει οι κυβερνητικές υπηρεσίες Με τις συσκευές που φυλάσσονταν από καιρό σε υποστατικά στους Εργάτες και το Γέρι ξεκίνησε τη λειτουργία του το σύστημα ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών. Η εταιρεία Wee Electrocyclosis, η οποία διαχειρίζεται το σύστημα, ανακοίνωσε το περασμένο Σάββατο ότι οι καταναλωτές μπορούν στο εξής να αφήνουν τις παλιές τους συσκευές στα καταστήματα των 148 εταιρειών που είναι συμβεβλημένες (η λίστα τους είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα www.electrocyclosis.com.cy). Οι πρώτες συσκευές από ανακυκλωτές δεν έχουν ακόμη φτάσει στην Electrocyclosis, η οποία, ωστόσο, ξεκίνησε την προώθηση στους ανακυκλωτές των παλιών συσκευών που είχαν συγκεντρωθεί από οργανισμούς και υπηρεσίες στις αποθήκες της, αφού μόνο στο υποστατικό στους Εργάτες είχαν συσσωρευθεί περί

Έχεις Θερμοσυσσωρευτές;

Τα πιο πολλά από τα παράπονα που ακούγονται για ψηλούς λογαριασμούς του ηλεκτρισμού είναι από ιδιοκτήτες θερμοσυσσωρευτών οι πιο πολλοί από τους οποίους δεν έχουν γνώση για το πώς λειτουργεί το σύστημα θέρμανσης τους. Φυσικά το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει ο οποιοσδήποτε ιδιοκτήτης είναι να μελετήσει τη δυνατότητα θερμομόνωσης του κτηρίου, να μειώσει τις απώλειες με χοντρές κουρτίνες και να κλείσει τις χαραμάδες κάτω από πόρτες και παράθυρα με τα ειδικά λάστιχα που κυκλοφορούν στην αγορά. Ο θερμοσυσσωρευτής δεν είναι τίποτα άλλο από ένα μονωμένο κιβώτιο γεμάτο πυρότουβλα τα οποία θερμαίνονται με ηλεκτρισμό. Όταν εμείς χρειάζεται να θερμάνουμε το χώρο τότε ανοίγει μια δίοδος μέσω της οποίας περνά ο αέρας μέσα από τα τούβλα και περνά ζεστός στο δωμάτιο. Στους εντελώς απλούς θερμοσυσσωρευτές υπάρχουν μόνο δύο ρυθμίσεις. Το ένα κουμπί ρυθμίζει πόσο πολύ θα βράσουν τα τούβλα (input) και η θερμότητα που φυλάγεται έχει επίσης άμεση σχέση με τη δυναμικότητα του αφού στην α

Τι μου έγραψε ο Aceras για το λανεϊτ

Το πιο κάτω σχόλιο του Acera από την ανάρτηση μου με τίτλο " Η εύκολη πρόσβαση στην αγορά δηλητηρίων ". Πρέπει να το διαβάσετε : Aceras Anthropophorum είπε... Η γειτόνισσα μου ετοιμάζετουν να πάει στον γάμο της ανιψιάς της με τον άντραν της τζαι τα μωρά. Είπεν του αντρός της να βάλει μιαν κρεβάταν κότσιινην. Τζείνος εν έθελεν να βάλει κρεβάταν. Ο ένας το πειν του ο άλλος το ξύν του ο καφκάς επήρεν φωθκιάν. Αρπάσσει η κοπελλούα το ποτσίν του λανέιτ που πας το παράθυρον τζιαι λαλεί του αντρός της πας τα νεύρα της: Αν συνεχίσεις έτσι θα το πιώ. Έκαμεν πους το είπιεν. Άλλοι λαλούν ότι επροσποιήθηκεν ότι το είπιεν τζαι όσον τζαι έντζιησεν πας τα σιείλης της που το απορροφήσαν. Άλλοι λαλούν ότι είπιεν το μισόν ποτσίν τζαι η κουβέντα της προσποίησης ήταν για να την θάψει ο παπάς. Όπως τζαι να έχει η υπόθεση, αν είχεν νόμον όπως τον προτείνετε, η κοπελιά δεν θα επήεννεν τζει που επήεν στα κοσπέντε της τζαι να μαυρίσουν θκυό οικογένειες. Όσος κίνδυνος υπάρχει για τα ζώα τζαι τα φυτ