Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κατασκηνωτικοί χώροι: Απάντηση Υπουργείου

Αυτή είναι η απάντηση που πήρα από το Υπουργείο Γεωργίας. Το περιεχόμενο της επιστολής μου είναι στην ανάρτηση "Οι "κατασκηνωτικοί" χώροι στην Κύπρο"

"Το Υπουργείο μας αναγνωρίζει τη μεγάλη σημασία των κατασκηνωτικών χώρων για τα άτομα που αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους διακοπών και για το σκοπό αυτό καταβάλλονται όλες οι δυνατές προσπάθειες για επίλυση των προβλημάτων που υπάρχουν στους χώρους αυτούς και για την ουσιαστική αναβάθμισή τους.
Όσον αφορά τα θέματα που θίγετε για συγκεκριμένους κατασκηνωτικούς χώρους, σας πληροφορώ τα εξής:
α) Το θέμα του παράνομου κατασκηνωτικού χώρου που υπάρχει εδώ και δεκαετίες στο νότιο μέρος των Αλυκών Λάρνακας μας απασχολεί έντονα, αφού η όλη κατάσταση υποβαθμίζει μια από τις πλέον ευαίσθητες περιοχές της Κύπρου. Με στόχο τη λήψη μέτρων για επίλυση του προβλήματος, η Υπηρεσία Περιβάλλοντος έχει θέσει επανειλημμένα προς τις Αρμόδιες Αρχές, που είναι ο Έπαρχος και ο Δήμαρχος Λάρνακας, την ανάγκη για άμεσο τερματισμό της παρανομίας που αφορά την ανέγερση υποστατικών και άλλων παραπηγμάτων στην περιοχή. Συγκεκριμένα, σε πρόσφατη συνεδρίαση που έχει συγκαλέσει ο Έπαρχος Λάρνακας για το θέμα, η Υπηρεσία Περιβάλλοντος εισηγήθηκε όπως το Κράτος προχωρήσει άμεσα στην κατεδάφιση των υποστατικών, αφού εκπνεύσει η διορία που θα δοθεί για εθελοντική συμμόρφωση των ιδιοκτητών τους.

β) Όσον αφορά τον κατασκηνωτικό χώρο στην Πόλη Χρυσοχούς, έχουν ετοιμαστεί αρχιτεκτονικά σχέδια για ουσιαστική ανάπλαση και βελτίωση του χώρου. Η υλοποίηση των σχεδίων που αναμένεται να αρχίσει μετά τη λήξη του Συμβολαίου με το σημερινό Διαχειριστή, θα οδηγήσει στην επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που παρατηρούνται σήμερα. Σημειώνεται ότι τα σχέδια αυτά πριν την οριστικοποίησή τους θα τύχουν διαβούλευσης με το ενδιαφερόμενο κοινό.
γ) Σχετικά με τον Κατασκηνωτικό Χώρο Τροόδους, τα προβλήματα στα οποία αναφέρεστε θα τεθούν ενώπιον του Κοινοτικού Συμβουλίου Τροόδους, του οποίου προΐσταται ο Έπαρχος Λεμεσού και το οποίο έχει την ευθύνη για τη διαχείριση του χώρου, με στόχο τη λήψη μέτρων για βελτίωση της όλης κατάστασης.

Το Υπουργείο Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος συμφωνεί με την εισήγηση σας, η υλοποίηση της οποίας εξ υπακούει σημαντικές προϋποθέσεις για την επιτυχή εφαρμογή τέτοιων μέτρων όπως:
• Η νομική κατοχύρωση.
• Η εξεύρεση ενός αποτελεσματικού λειτουργικού μηχανισμού ελέγχου εφαρμογής.
• Η διαβούλευση με όλους τους επηρεαζόμενους φορείς, κρατικούς και μη, οι οποίοι θα κληθούν να εφαρμόσουν το μέτρο και των οποίων η συνεργασία είναι αναγκαία.

Για τους πιο πάνω λόγους το Υπουργείο Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και περιβάλλοντος θα εισηγηθεί όπως κατά την εξέταση Πολεοδομικών και Οικοδομικών Αδειών ανάπτυξης από το Τμήμα Πολεοδομίας και τις Επαρχιακές Διοικήσεις, εφαρμόζονται όροι που θα απαγορεύουν τη χρήση υδροβόρων συσκευών και εξαρτημάτων που αφορούν είδη υγιεινής."

Σχόλια

Ο χρήστης ttoppouzokypraios είπε…
Είναι καλό βημα να βελτιωθούν οι κατασκηνωτικοί χώροι, να συντηρηθεί η υπάρχουσα υποδομή και να βελτιωθεί. Θέλει όμως προσοχή για να μην καταλήξουν οι κατασκηνωτικοί χώροι Τροόδους και Πόλης Χρυσοχούς στην κατάντια του κατασκηνωτικού χώρου του Governors Beach. Ελπίζω να μην κόψουν στη Πόλη και στο Τρόοδος οικόπεδα...
Ο χρήστης Leni είπε…
Τον κακορίζικο κατασκηνωτικό χώρο της Λάρνακας τι λοαρκάζουν να τον κάμουν; Τίποτε (πάλε);
Ο χρήστης naive citizen είπε…
Δεν κατάλαβα το νόημα της ανάρτησης.
Νομίζει κανεις ότι θα γίνει κάτι χωρίς να υπάρχουν συμφέροντα;
Ο χρήστης Αντρέας είπε…
Πάμε στοίχημα ότι τίποτα δεν θα γίνει; Στην Κύπρο είμαστε όχι σε πραγματικό κράτος!
Ο χρήστης armi είπε…
Me kourazei poli i misallodoksia mas kai o "wx-adelfismos" mas. Edw erxetai to ipourgeio kai leei ta swsta pragmata kai deixnei oti to exoun koitaksei to thema, kai paraponiomaste.

Toulaxiston einai ena prwto vima. Tha itan kalitera na min apantousan kan?

Deutero, an den s'aresei i Kipros Antrea kai thes na pas se pragmatiko kratos, eisai Eurwpaios kai mporeis na pas opou thes. Tha sou sinistousa tin Ellada i tin Italia pou einai sovara krati. An eisai anti-eurwpaios, tote eimai sigouros i Tourkia, Libanos kai Aigyptos tha dexontan me euxaristisi ena proodeutiko politi san esena.

Einai poli eukolo na kathomaste kai na katakrinoume. An eisai sigouros oti tha apotixei to ipourgeio, toulaxiston perimene mexri na simvei prin na arxiseis tin kritiki.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Το θέμα είναι να γίνει κάτι.
Το ΘΑ είπαν μας το πολλές φορές.
Για να πιστέψουμε ότιδήποτε πλέον θέλουμε έργα και ότι γίνεται να γίνεται με διαφάνεια. Όχι να καταλήξουμε πάλι με τα ξαδέρφια και τουσ συγγενείσ του κάθε υπέυθυνου να περνουν τυχαία τα έργα και να κάνουν τα δικά τους.
ΘΑΑΑ περιμένουμε κύριοι...

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Άρχισε η ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών ... επιτέλους!

Ξεκίνησε η συγκέντρωση παλιών ηλεκτρικών συσκευών για την ανακύκλωσή τους Δώστε τις συσκευές σας Μέχρι να παραλάβουν τις πρώτες συσκευές από τους καταναλωτές, οι ανακυκλωτές ασχολούνται με τα παλιά τερματικά που είχαν αποσύρει οι κυβερνητικές υπηρεσίες Με τις συσκευές που φυλάσσονταν από καιρό σε υποστατικά στους Εργάτες και το Γέρι ξεκίνησε τη λειτουργία του το σύστημα ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών. Η εταιρεία Wee Electrocyclosis, η οποία διαχειρίζεται το σύστημα, ανακοίνωσε το περασμένο Σάββατο ότι οι καταναλωτές μπορούν στο εξής να αφήνουν τις παλιές τους συσκευές στα καταστήματα των 148 εταιρειών που είναι συμβεβλημένες (η λίστα τους είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα www.electrocyclosis.com.cy). Οι πρώτες συσκευές από ανακυκλωτές δεν έχουν ακόμη φτάσει στην Electrocyclosis, η οποία, ωστόσο, ξεκίνησε την προώθηση στους ανακυκλωτές των παλιών συσκευών που είχαν συγκεντρωθεί από οργανισμούς και υπηρεσίες στις αποθήκες της, αφού μόνο στο υποστατικό στους Εργάτες είχαν συσσωρευθεί περί

Έχεις Θερμοσυσσωρευτές;

Τα πιο πολλά από τα παράπονα που ακούγονται για ψηλούς λογαριασμούς του ηλεκτρισμού είναι από ιδιοκτήτες θερμοσυσσωρευτών οι πιο πολλοί από τους οποίους δεν έχουν γνώση για το πώς λειτουργεί το σύστημα θέρμανσης τους. Φυσικά το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει ο οποιοσδήποτε ιδιοκτήτης είναι να μελετήσει τη δυνατότητα θερμομόνωσης του κτηρίου, να μειώσει τις απώλειες με χοντρές κουρτίνες και να κλείσει τις χαραμάδες κάτω από πόρτες και παράθυρα με τα ειδικά λάστιχα που κυκλοφορούν στην αγορά. Ο θερμοσυσσωρευτής δεν είναι τίποτα άλλο από ένα μονωμένο κιβώτιο γεμάτο πυρότουβλα τα οποία θερμαίνονται με ηλεκτρισμό. Όταν εμείς χρειάζεται να θερμάνουμε το χώρο τότε ανοίγει μια δίοδος μέσω της οποίας περνά ο αέρας μέσα από τα τούβλα και περνά ζεστός στο δωμάτιο. Στους εντελώς απλούς θερμοσυσσωρευτές υπάρχουν μόνο δύο ρυθμίσεις. Το ένα κουμπί ρυθμίζει πόσο πολύ θα βράσουν τα τούβλα (input) και η θερμότητα που φυλάγεται έχει επίσης άμεση σχέση με τη δυναμικότητα του αφού στην α

Τι μου έγραψε ο Aceras για το λανεϊτ

Το πιο κάτω σχόλιο του Acera από την ανάρτηση μου με τίτλο " Η εύκολη πρόσβαση στην αγορά δηλητηρίων ". Πρέπει να το διαβάσετε : Aceras Anthropophorum είπε... Η γειτόνισσα μου ετοιμάζετουν να πάει στον γάμο της ανιψιάς της με τον άντραν της τζαι τα μωρά. Είπεν του αντρός της να βάλει μιαν κρεβάταν κότσιινην. Τζείνος εν έθελεν να βάλει κρεβάταν. Ο ένας το πειν του ο άλλος το ξύν του ο καφκάς επήρεν φωθκιάν. Αρπάσσει η κοπελλούα το ποτσίν του λανέιτ που πας το παράθυρον τζιαι λαλεί του αντρός της πας τα νεύρα της: Αν συνεχίσεις έτσι θα το πιώ. Έκαμεν πους το είπιεν. Άλλοι λαλούν ότι επροσποιήθηκεν ότι το είπιεν τζαι όσον τζαι έντζιησεν πας τα σιείλης της που το απορροφήσαν. Άλλοι λαλούν ότι είπιεν το μισόν ποτσίν τζαι η κουβέντα της προσποίησης ήταν για να την θάψει ο παπάς. Όπως τζαι να έχει η υπόθεση, αν είχεν νόμον όπως τον προτείνετε, η κοπελιά δεν θα επήεννεν τζει που επήεν στα κοσπέντε της τζαι να μαυρίσουν θκυό οικογένειες. Όσος κίνδυνος υπάρχει για τα ζώα τζαι τα φυτ