Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αντρικά ουρητήρια με ή χωρίς νερό

Το συνηθισμένο παλιό "αυτόματο" σύστημα πλύσης στα αντρικά ουρητήρια, αποτελείται από ένα μικρό καζανάκι χωρητικότητας 6 με 10 λίτρα το οποίο χρειάζεται περίπου 10 λεπτά να γεμίσει με πόσιμο νερό. Μόλις αυτό γεμίσει, ανοίγει αυτόματα μια βαλβίδα και αφήνει το νερό να τρέξει στα ουρητήρια των αντρών για πλύσιμο. Το σύστημα αυτό είναι ψηλά στις προτιμήσεις γιατί δεν χρειάζεται ηλεκτρισμό να δουλέψει και δεν χρειάζεται συντήρηση.
Αν υποθέσουμε ότι έχουμε ένα μικρό σύστημα των 6 λίτρων, τότε κάθε μέρα αυτό θα αφήνει (6 φορές την ώρα) x (από 6 λίτρα κάθε φορά) x (24 ώρες) = 864 λίτρα νερό την ημέρα, 365 μέρες το χρόνο!
Με βάση στοιχεία του 2005 του ΣΥΛ, ο κάθε Λευκωσιάτης καταναλώνει περίπου 128 λίτρα την ημέρα.
Άρα το κάθε ένα από τα μικρά αυτά συστήματα καταναλώνει πόσιμο νερό που αντιστοιχεί στις ημερήσιες ανάγκες 7 ατόμων περίπου.
Τα συστήματα αυτά είναι πολύ διαδεδομένα, υπάρχουν παντού στην Κύπρο, και μπορούμε να βρούμε πέραν το ενός από αυτά σε εκπαιδευτήρια, γήπεδα, δημόσιους χώρους, κυβερνητικά κτίρια, ξενοδοχεία, κινηματογράφους, εστιατόρια, στρατόπεδα και σε πολλούς άλλους χώρους.

Και όμως υπάρχουν πολλές εναλλακτικές λύσεις όπως:
(α) το αυτόματο ηλεκτρονικό σύστημα που αφήνει νερό μόνο μετά από κάθε χρήση
(β) το χειροκίνητο σύστημα όπου ο χρήστης πρέπει να χρησιμοποιήσει ένα μοχλό στο πάνω μέρος
(γ) τα νέας τεχνολογίας "άνυδρα" αποχωρητήρια αντρών.

Υπάρχουν πολλές τεχνολογίες άνυδρων συστημάτων και ορισμένα έχουν ήδη εγκατασταθεί και στην Κύπρο. Η λειτουργία των πιο παλιών συστημάτων βασίζεται στον να εμποδίζουν τις οσμές είτε μέσω μιας παγίδας που είναι γεμάτη με ένα ειδικό υγρό που αλλάζει εύκολα κάθε 3 μήνες περίπου, είτε με ένα έξυπνο σχεδιασμό του σίγμα στο κάτω μέρος διαφυγής. Τώρα υπάρχουν στην αγορά πολλές τεχνολογίες και η επιλογή είναι μεγάλη.

Στο Brisbane της Αυστραλίας η εγκατάσταση ενός εκ των τριών συστημάτων που περιγράφονται πιο πάνω είναι υποχρεωτική δια νόμου για εξοικονόμηση νερού.

Είναι πλέον καιρός να απαγορευτεί και στον τόπο μας η χρήση των απλών συστημάτων των αντρικών ουρητηρίων δίνοντας σε όλους μια διορία ενός έτους για να κάνουν τις απαιτούμενες αλλαγές.
Μέσα στα πλαίσια των Πράσινων Συμβάσεων που ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο όλα τα υπουργεία θα πρέπει μέχρι το τέλος του 2009 να μετατρέψουν τα ουρητήρια τους σε ένα από τα πιο πάνω είδη.

Με το απλό αυτό μέτρο περιορισμού της ζήτησης, θα πετύχουμε μια σοβαρή εξοικονόμηση νερού, με κέρδος στον ιδιοκτήτη του χώρου λόγω μείωσης του λογαριασμού του νερού του και χωρίς έξοδα για το κράτος.

Δε γίνεται από τη μια οι πολίτες να ταλαιπωρούνται και από την άλλη να αφήνουμε τις τεράστιες αυτές ποσότητες πόσιμου νερού να χάνονται αναξιοποίητες.

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
If its yellow let it mellow, if its brown flush it down!

I. Kkolos
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Συμφωνω απολητα, ειναι καιρος η κυβερνηση να αποφασιζει και να λαβει τα μετρα τις.

Να γινουν χορηγησεις για να βαλουν ολοι.

Ευχαριστω

Χ.
Ο χρήστης Unknown είπε…
Όμως δεν είναι τρέλα πως χρησιμοποιείται πόσιμο νερό για αυτή τη δουλειά;

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Άρχισε η ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών ... επιτέλους!

Ξεκίνησε η συγκέντρωση παλιών ηλεκτρικών συσκευών για την ανακύκλωσή τους Δώστε τις συσκευές σας Μέχρι να παραλάβουν τις πρώτες συσκευές από τους καταναλωτές, οι ανακυκλωτές ασχολούνται με τα παλιά τερματικά που είχαν αποσύρει οι κυβερνητικές υπηρεσίες Με τις συσκευές που φυλάσσονταν από καιρό σε υποστατικά στους Εργάτες και το Γέρι ξεκίνησε τη λειτουργία του το σύστημα ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών. Η εταιρεία Wee Electrocyclosis, η οποία διαχειρίζεται το σύστημα, ανακοίνωσε το περασμένο Σάββατο ότι οι καταναλωτές μπορούν στο εξής να αφήνουν τις παλιές τους συσκευές στα καταστήματα των 148 εταιρειών που είναι συμβεβλημένες (η λίστα τους είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα www.electrocyclosis.com.cy). Οι πρώτες συσκευές από ανακυκλωτές δεν έχουν ακόμη φτάσει στην Electrocyclosis, η οποία, ωστόσο, ξεκίνησε την προώθηση στους ανακυκλωτές των παλιών συσκευών που είχαν συγκεντρωθεί από οργανισμούς και υπηρεσίες στις αποθήκες της, αφού μόνο στο υποστατικό στους Εργάτες είχαν συσσωρευθεί περί

Έχεις Θερμοσυσσωρευτές;

Τα πιο πολλά από τα παράπονα που ακούγονται για ψηλούς λογαριασμούς του ηλεκτρισμού είναι από ιδιοκτήτες θερμοσυσσωρευτών οι πιο πολλοί από τους οποίους δεν έχουν γνώση για το πώς λειτουργεί το σύστημα θέρμανσης τους. Φυσικά το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει ο οποιοσδήποτε ιδιοκτήτης είναι να μελετήσει τη δυνατότητα θερμομόνωσης του κτηρίου, να μειώσει τις απώλειες με χοντρές κουρτίνες και να κλείσει τις χαραμάδες κάτω από πόρτες και παράθυρα με τα ειδικά λάστιχα που κυκλοφορούν στην αγορά. Ο θερμοσυσσωρευτής δεν είναι τίποτα άλλο από ένα μονωμένο κιβώτιο γεμάτο πυρότουβλα τα οποία θερμαίνονται με ηλεκτρισμό. Όταν εμείς χρειάζεται να θερμάνουμε το χώρο τότε ανοίγει μια δίοδος μέσω της οποίας περνά ο αέρας μέσα από τα τούβλα και περνά ζεστός στο δωμάτιο. Στους εντελώς απλούς θερμοσυσσωρευτές υπάρχουν μόνο δύο ρυθμίσεις. Το ένα κουμπί ρυθμίζει πόσο πολύ θα βράσουν τα τούβλα (input) και η θερμότητα που φυλάγεται έχει επίσης άμεση σχέση με τη δυναμικότητα του αφού στην α

Τι μου έγραψε ο Aceras για το λανεϊτ

Το πιο κάτω σχόλιο του Acera από την ανάρτηση μου με τίτλο " Η εύκολη πρόσβαση στην αγορά δηλητηρίων ". Πρέπει να το διαβάσετε : Aceras Anthropophorum είπε... Η γειτόνισσα μου ετοιμάζετουν να πάει στον γάμο της ανιψιάς της με τον άντραν της τζαι τα μωρά. Είπεν του αντρός της να βάλει μιαν κρεβάταν κότσιινην. Τζείνος εν έθελεν να βάλει κρεβάταν. Ο ένας το πειν του ο άλλος το ξύν του ο καφκάς επήρεν φωθκιάν. Αρπάσσει η κοπελλούα το ποτσίν του λανέιτ που πας το παράθυρον τζιαι λαλεί του αντρός της πας τα νεύρα της: Αν συνεχίσεις έτσι θα το πιώ. Έκαμεν πους το είπιεν. Άλλοι λαλούν ότι επροσποιήθηκεν ότι το είπιεν τζαι όσον τζαι έντζιησεν πας τα σιείλης της που το απορροφήσαν. Άλλοι λαλούν ότι είπιεν το μισόν ποτσίν τζαι η κουβέντα της προσποίησης ήταν για να την θάψει ο παπάς. Όπως τζαι να έχει η υπόθεση, αν είχεν νόμον όπως τον προτείνετε, η κοπελιά δεν θα επήεννεν τζει που επήεν στα κοσπέντε της τζαι να μαυρίσουν θκυό οικογένειες. Όσος κίνδυνος υπάρχει για τα ζώα τζαι τα φυτ